|
10-07-2022, 22:58
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
אין לי.
כתבתי כבר - אם לא רוצים קצבאות אפשר להפחית לכולם - כמו שביבי עשה ב2004.
אבל אין שום קשר לחרדים.
|
לומר שאין קשר לחרדים זו תמימות במקרה הטוב, טיפשות במקרה הפחות טוב, ושקר־גס ומכוער במקרה הרע;
כי מערכת הרווחה בארץ היא נרחבת, ומיטיבה בעיקר עם משפחות חלשות ומרובות ילדים (גם בהנחות בחשבונות, כמו שציינתי), בדיוק בגלל כוח הסחטנות של המפלגות החרדיות.
[וגם בגלל טיפשות של סוציאל־פופוליסטים]
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
נסיון הסתה עלוב רק מוציא אותך אנטישמי.
|
ולזרוק כל הזמן את המילה "אנטישמיות" ללא קשר בהחלט לא מוציא אותך חכם;
אתה בטוח שאתה מבין את משמעות המילה?
אתה כותב נגדי, ואני יהודי.. הו, אז גם אתה אנטישמי!
כל היהודים אנטישמים, כי תמיד יש להם טרוניות כנגד יהודים אחרים!
יש לך גם טיעוני נגד אחרים בשרוול?
הקומון סנס מת.
רק למען הרקורד, למקרה שתחליט לבדוק את במילון:
הבעיה אינה עם הזרם החרדי כשלעצמו, כי אם ספציפית עם המגזר החרדי בארץ, ונטו בגלל הדרך שבה הוא מתנהל;
כי סחטנות אינה חלק מהותי מהאמונה, זו פשוט בחירה שהציבור החרדי בארץ יכול להרשות לעצמו, וממציא לעצמו תירוצים בשל כך;
בחו"ל לרוב אין להם התנאים הללו, ועל־כן משתלבים באופן מלא בשוק התעסוקה, ואף באקדמיה (לכרבע מהחרדים באמריקה יש תואר אקדמי, שיעור קרוב לזה של האוכלוסייה הכללית שם).
או שמא תטען אחרת, ותאמר שהחרדים שם פשוט פחות אדוקים בדתם הסחטנית מאשר החרדים אצלנו,
ואז אתה זה שיוצא.. אנטישמי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
זה לא נשמע כמו עיקרון, אלא כמו עילגות כתוצאה מתעמולה ששטפה לך את המח וטימטמה אותך.
זה לא "חי על חשבון המדינה".
זה נקרא "מדינת רווחה" (חלק ממה שפעם קראו לו סוציאליזם):
המדינה גובה מכולם מס כאחוז מההכנסה(בעיקר ביטוח לאומי) - ומחלקת לכל מי שזכאי, בלי קשר לכמה שילם.
אם אתה מתנגד למדינת הרווחה ורוצה לבטל את ביטוח לאומי - תגיד את זה,
אל תהפוך לעילג שמצטט תעמולה במקום להגיד/לכתוב מה שהוא רוצה.
לא ברור מה אתה אומר.
|
אני חושב שבנקודה הזו הדיון די מוצה, כי גם לאחר שסופסוף הפנמת את מה שכותבים לך ישירות, אתה עוד מנסה להאשים אותי בחוסר הבנת הנקרא המשווע שלך, ויורד לזנות של משחקי מונחים:
"לא לא, זה לא נקרא לחיות על חשבון הציבור, זה נקרא מדינת רווחה!"
למי אכפת איזה שם אתה מעניק לסרטן? איך זה משנה את המהות שלו? -_-
__
ואגב..
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
כשערבי כולא את אשתו בבית כדי שלא תצא לעבוד זה לא אידאולוגיה?
כשסטלן לא הולך לעבוד זו לא אידאולוגיה?
כשאחד מכריז שהוא קומונר או פעיל חברתי במקום לעבוד זו לא אידאולוגיה?
לא ברור בכלל איפה הגבול עובר, ומה נחשב מבחינתך כ"לגיטימי" ומה לא.
|
ערבי שכולא את אשתו בבית עושה זאת מטעמי שמרנות, או קרא לזה "אידיאולוגיה שמרנית" - העוני וההסתמכות על קצבאות הן רק תוצר לוואי בחלק ואולי אף ברוב המקרים;
אין לו הצדקה עצמית מלבד כורח הנסיבות, הוא לא עושה זאת מתוך אידיאולוגיה של מחיה על חשבון אחרים, כי כביכול מספק תמורה רוחנית או שקרכלשהו אחר;
אצל חרדים, לעומת זאת, לקיחת כספי־ציבור לשם קיום תורה הפכה למצווה - חילונים עובדים, ומפרנסים את החרדים שלומדים עבורם.
את תירוץ "הסכם יששכר וזבולון" כבר הזכרתי?
הזכרתי.
ואיכשהו אתה כושל לתפוש את ההבדל הפשוט הזה, ועוד טוען שאותי התעמולה טימטמה, כן הא? 🤦🏻♂️
מעבר לכך, סטלנים, קומונרים ופעילים אינם מגזר חברתי. -_-
ובכל אופן, מלבד נרקומנים במצב קשה, לא יודע מאיפה שלפת את זה שהשאר אינם עובדים, או שמאזן ההוצאות מינוס הטבות הציבוריות שלהם גם שלילי. 🤨
ועדיין.....
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
..חילוני שיבחר להביא הרבה ילדים ולעבוד בשכר מועט יזכה לאותן הטבות (כמעט), וגם הוא יהיה נטל על הציבור בדיוק באותו אופן
|
פעם שלישית גלידה
אז לא מבין איך עד עכשיו כשלת להבין שכולם אינם לגיטימיים בעיניי;
אבל. . . . יש את זה שמכייס אותך, ויש את זה שמכייס אותך ויורק לך בפנים תוך כדי.
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 10-07-2022 בשעה 23:14.
סיבה: מה שקרה אתי זה שהשמצות של "הסתה" ו"אנטישמיות" לשם סתימת טיעוני הצד כנגד, היא פשוט מעשה מכוער שמוציא אותי משלוותי, בושה לך.
|
|