02-06-2022, 16:24
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.22
הודעות: 42
|
|
אז ככה
מאחר ואני משמש כקרפ"ח מיל' בחטיבה סדירה נושא תאג"ד מפח"ט מוכר לי היטב...
את הכשירות אחלק ל 2:
1. מקצועית רפואית
2. כל השאר (אגמי"ת/מבצעית)
על סעיף 2 לצערי לא נפתח כאן (ולכן שאלתי מי אתה ולמה אתה מתכוון...). מדוע לצערי? מאחר וזה נדבך חשוב בכשירות ולא ניתן לנתקו (כפי שנעשה לעיתים).
לגבי סעיף 1:
א. יש השתלמות לה"ט לכל הרופאים שאינם ממקצועות כירורגיים/טיפול נמרץ. אם לא מוכר לך/לא נשלחת תפנה לקרפ"ח שלך, הוא חייב לתת מענה. מדובר בהשתלמות חד יומית בבה"ד 10.
ב. אימוני תאג"ד שגרתיים ניתן לעשות כפי שתארת אבל ניתן לעשות גם אחרת. עניין של רצון הדרג הממונה אליך (חטיבה ולעיתים אוגדה). בחודשים האחרונים עשינו זאת בחלק מהתאגד"ים שלנו והיה מצויין. אם יש לך דרג ממונה נורמלי הוא גם יכול לארגן לך ימי כשירות פרטניים בבתי חולים, לא תמיד זה יוצא ולא פשוט להוציא לפועל, אבל אם לא מנסים לא מצליחים.
ג. צריך לזכור שגם לכל תאג"ד יש יעוד מסויים ומתאר אופרטיבי שונה, אין דין תאג"ד 13 כדין תאג"ד מפח"ט בחטיבה מרחבית. מדוע? כיום (וגם בעבר) הדגש הוא לטפל בפצועים דחופים בחדר ניתוח. סוף פסוק. אם התאג"ד שלך הוא לא תאג"ד מתמרן, הכשירות שלך היא 1/3 מתן מענה רפואי ו 2/3 פו"ש והבנת משימה/גזרה וכו'... נשמע מוזר? זו הבעיה בחיל הרפואה... אם יש משהו שיכול להרוג פצוע מעבר לעצירת דימום ומתן פלסמה ואולי טרוקר (אינטובציה כבר ממזמן לא איזה קודש קודשים...) זה העברת דיווח לא נכון לחטיבה ופינו לקוי לבית החולים (וזאת עקב כשירות פו"ש נמוכה...), אז אתה יכול להיות המקגיוור של הכירורגים, אבל אם החוג"ד שלך קצת התבלבל, המסוק לא ימריא בזמן והאמבולנס יחכה בנקודה הלא נכונה. באימוני תאגד"ים שלנו אני נוכח כל האימון ולפעמים מזיז את המדריכות למנוחה קלה כדי לחדד ולהכשיר את נושא הפו"ש, הוא חשוב לא פחות מטיפול רפואי.
עד כאן
|