04-07-2021, 16:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.05
|
|
אני לא חושב שהפירכות ליהדות הן הבל ורעות רוח, לצורך העניין הקונטרסים שחיבר ירון ידען מאוד מחכימים ודווקא התשובות עליהם מרבנים היו נראות לי יותר טמטום מאשר תשובה ניצחת שהיית מצפה לראות ממי שהוא טוען שהוא אדון לחכמה.
לגבי טענתך האחרונה, כמו שכתבתי, זו בסה"כ התנייה רגשית, גם בתוך חינוך קלוקל אפשר למצוא רגעים יפים אם זו השירה בשבת (אגב אצלי זה לא ככה) ובפרט שהדבר קרה בחיק המשפחה אז קשה יותר להתנתק מזה מאשר סתם חוויה מסויימת, בסה"כ זו חוויות רגשיות עוצמתיות עבור ילד/נער והן מלוות אותו, אם אתה רוצה לחזור בתשובה בגלל שאתה מתגעגע לשירים בשבת זו בעיה שלך, בינתיים אין באמת הוכחה שכלית לחזור בתשובה (אחרת אני משער שכולם היו חוזרים לא?), היום אני מרגיש שבקושי נשאר משהו מהחוויות האלו חוץ מחוויה אחת שזה לחיות כאילו לצד אמת אבסולוטית, ביום שגיליתי שזו לא אמת אבסולוטית זה קצת טלטל אותי כי זה קצת קשה לחיות בעולם שאין בו עקרונות ברורים.