15-03-2021, 22:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
תלוי לאיזה מתאר, לא הכל זה מב"מ וכירורגי. אותם "מקרים ספציפיים" זה מלחמה. לא בשטח כמו עזה שעליו לא יורידו חימוש סטטיסטי אבל במלחמת לבנון השלישית זה כבר משהו אחר. ודיוק וירי מהיר זה דבר שאני מקווה שעובדים עליו בחת"ם לא פחות מאשר במסייעת.
|
לא מדויק. אני כיוונתי לכך שיש הרבה הפעלות אש שלא דורשות ירי מדויק. חסימת צירים, הורדת ראשים וכד' - שם נשק סטטיסטי לא מאוד מדויק זה דווקא ייתרון. הפעלת אש כנגד אויב, שהיא ההפעלה התדירה והחשובה ביותר - תלויה לגמרי במהירות הוצאת הפגז ובדיוק שלו, ואם בזה המרגמות נותנות ביצועים טובים יותר משל ארטילריה, אז מה הטעם בהפעלות כאלה בארטילריה? יש יותר טווח, יש יכולת מיסוך יותר רצינית, אבל חוץ מזה, לענ"ד, אין ממש.
אגב, בעזה ירינו נשק סטטיסטי, והרבה.
הדיוק משתפר, אבל לא קרוב (לא במהירות ולא בדיוק) למה שמדובר עליו במרגמות החדשות. אולי התותחים החדשים ייתנו יכולות טובות יותר, אבל התותחים הנוכחיים - ממש לא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
ארטילריה חבירה לחטיבה היא סיוע לגדודים למטרותיהם ולחטיבה (עד כמה שהיא מייצרת מטרות מעבר למרחב הגדודים), מרגמה במסייעת זה סיוע למחלקות ופלוגות במטרותיהן. כך זה לפחות בתיאוריה.
ולגבי אמנעה, אולי אני לא משתמש נכון במושג אבל לא התכוונתי לאמנעה מערכתית שבה מחסלים דרגים אחוריים אלא ל"אמנעה" ברמות הנמוכות יותר - מניעת שטח ופגיעה בדרגים ועתודות מקומיות מעבר לטווח בו הם הופכים לכאב הראש של המ"פ או המג"ד.
|
אני לא מכיר תו"ל חי"ר, אבל פלוגות ומחלקות דורשות סיוע אש נפרד מהסיוע הגדודי? אני מכיר שהפעלת האש מרוכזת בדרג הגדוד, וגם אם יש לפלוגות השפעה על תוכנית האש, וצריכה להיות, הפעלת האש היא ברובה דרך הקש"א, צוות האש או קת"ק, לא שמקצים למחלקה קנה מרגמה שיהיה לטובתה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
אני לא מכיר את הטבלאות שלפיהן הצבא עובד (וטוב שכך) אבל נראה לי שזה די תלוי בהגדרה של הכוח שמעוניינים להשמיד, ובכוונה הזכרתי חוליית נ"ט על מיוערת ולא פיתה סורית או כח שריון. ממה שיצא לי לראות, אני מעריך שהיכולת של סוללה לנטרל איום כזה טובה בהרבה משל קנה של מסייעת, גם אם מצוייד בחמ"מ שלא רלוונטי אם אין מיקום מדוייק של האויב.
|
אני מדבר אפילו על כוח חי"ר גלוי. כדי להשיג השמדה או שחיקה רצינית, לפי טבלאות הנזק של הצבא, נדרשים הרבה יותר פגזים והרבה יותר סוללות ממה שיוקצה אי פעם.