לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-11-2020, 10:37
צלמית המשתמש של שפן סלעים
  שפן סלעים שפן סלעים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.10.14
בוקר טוב אליהו
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "החיילות נשלחו כי לכאורה עברו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי double_o
מסתבר שכנראה בצה"ל יש תרבות של החמרה בפקודות בלי שום בסיס (ובניגוד למה שרשום בפקודה עצמה)

לא כנראה ולא כזה חדש. לא מעט קצינים דתיים בצה"ל מרשים לעצמם להקצין ולהחמיר פקודות עד כדי היסטריה - והרבה מהמקרים האלה נעשים כלל ללא סמכות או רשות. זה עצוב וזה מקומם וזה כמעט פלילי, כי צה"ל תמיד היה מקום שהצד החברתי (ובהמשך גם רומנטי) היה חלק משמעותי בו. וכל המתחסדים, שונאי המגדר, והמצקצקים בלשונם עושים כמיטב יכולתם כדי לכפות נורמות מבית על סביבה שאין להם בעלות עליה. אבל במקום שבו נדרשת רגישות רק כלפי הדת ולא כלפי החילונות, זה די צפוי.

בושה וחרפה ועצוב ומרתיח.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-11-2020, 14:21
  Prototype Prototype אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.14
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "[QUOTE=Prototype] מתי ישפטו..."

אז אתה אומר שזה שהיא קרובת משפחה עושה את זה מותר?
אז בעצם, להסיק מדבריים, שאת כל המסיימי קורסי טיס, חובלים, בה"ד אחד וכל מסיימי קורס כלשהו\ קבלת סיכה\ דרגה שטרם התחתנו עם הבת זוג שלהם ונישקו אותם לאחר הטקס, מה שקורה באלפים, צריך לשפוט? או שיש לך עוד כוכביות לחוק?
גם את אלו שחברה שלהם באה לבקר אותם בשבת בבסיס ונישקה אותם?
או שיש גם כוכבית בחוק, לא רק בני משפחה, בשבת גם לחברות מותר?

יש הבדל בין להתמזמז בחדרים לבין לנשק, שזה דבר שקורה על בסיס יום יומי בכל בסיס בכל מקום. הדגש על היותן "לסביות" מאיר על המקרה הזה באור רע כמו שמש שורפת באמצע יולי.
אל תהיה נאיבי.
ואל תצטדק, אם העברת את השירות שלך בלי לרבוץ ולהתמזמז במגורי בנות\ או כל נקודה אחרת בבסיס, גם אם זה באפסנאות, עם מישהי שהכרת בבסיס אתה או נאיבי, או שקרן.

עם כל הפרמטיביות שמתקבלת איכשהו בצבא הזה בשנים האחרונות, זה נאיבי לחשוב שכל זוג אחר היה "זוכה" ליחס כזה ולעצם היותן לסביות אין פה תפקיד מפתח.
ישן 04-11-2020, 14:30
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "אז אתה אומר שזה שהיא קרובת..."

לפי היכרותי את צה"ל זה להיפך - יש פחד מצמית בצבא להתעסק עם נשים בכלל ועם להט"ב בפרט.
יש אינסוף ארגונים שרק מחכים למקרה כזה לעשות קציצות מהקצין שפגע ב"אוכלוסייה המוחלשת". כמובן בעזרת ובדחיפת התקשורת.

הרבה יותר קל והרבה יותר נפוץ לשפוט גברים סטרייטים על "הטרדה מינית" או "התנהגות שאינה הולמת", ודתיים על הדרת נשים.

קשה לי להאמין שכל הסיפור הזה (משפט והדחה מתפקיד פיקודי) סביב נשיקה, אם הסיפור אמיתי בכלל בוודאי יש שם עוד משהו או היתקלות קודמת בין אותה חיילת למפקדים.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

ישן 04-11-2020, 14:57
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
דבר ראשון - בהחלט. מעולם לא שמעתי על פקודת מטכ"ל האוסרת זאת
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "אז אתה אומר שזה שהיא קרובת..."

ולגבי המפגש לאחר הטקס, לא רואה קשר ישיר למגדר בני הזוג,
לא כזה המצדיק כליאה.

לגבי מפגש בשבת בבסיס - בפעם היחידה שזה קרה, בת הזוג שלי דאז חטפה על זה ריתוק לחודש (ללא נשיקה).
לא רואה הבדל בין זה לבין המקרה הזה, שדורש פטור על רקע מגוחך.
מה גם - שעצם קיום היחסים למרות יחסי כפיפות - מהווה עבירה נוספת על חוקי מטכ"ל וחוקי המדינה,
גם בלי להתייחס לעניין השהות בחדר מגורים, שאסורה רק לפי חוקי מטכ"ל (בעצם גזרו פה גזירה שוויונית תוך התעלמות מהמגדר).

את הדגשים המפוקפקים - הן עצמן יצרו.
בעצם זה לא תירוץ שאין להן זוג אשכים.
צבא זה לא "תוכנית לפי בקשתך" ומי שנתפס עובר על חוקי מטכ"ל - נענש.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 04-11-2020 בשעה 15:00.
ישן 04-11-2020, 19:55

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "דבר ראשון - בהחלט. מעולם לא שמעתי על פקודת מטכ"ל האוסרת זאת"

צבא זה ממש לא תוכנית לבקשתך אבל שעושים אפעה ואפעה החוקים שווים קקליפת השום.

אני מאוד מסכים עם מה שאתה אומר, אבל זה הכל עקרונות, ואם העולם היה בנוי על עקרונות...
אז כנראה אתה נאיבי מדיי.
לגבי היחסי מרות - לא ראיתי בכתבה איזכור של זה. אם זו הסקה של מישהו מהמגיבים פה, זו הסקה ותו לא ואין לשפוט את המקרה בצורה חד משמעית כאילו על כך מדובר ועדיף להישאר בעובדות המפורסמות.

זוגתך אולי חטפה ריתוק,
אני יכול להביא לך פה רשימה של אנשים שהם היום בכירים בחיל הים ובחיל האוויר שהיו צריכים לשבת בכלא אבל העלימו עין.

הבעת רגשות וגם מערכות יחסים קורות גם בזמן הצבא. בטח בקרב משרתים שנמצאים בבסיסים סגורים תקופות ארוכות יחד.
אני לא רואה פסול בקיום יחסים, אבל זו כבר דעתי.
אבל להגיד שיחסים כאלה לא קורים - או כל אלו שנצפו קיבלו מענה משפטי בהתאם לחוק - זה מגוחך מאוד.

שוב, נכון שהצבא רגיש לנושא המגדרי ויחסי לסביות-הומוסקסואלים, אבל יש בי המחשבה שגם אם לא המערכת הצבאית, אותם שופטים\ קצינים זה היווה הטריגר בפניהם.
אתה יכול לחלוק - אבל כמות הדברים הלא ראויים שראיתי (מצד כל הדרגות) בין בני זוג (לא קרובים משפחה) בתקופת השירות - היית יכול להכניס חצי מחיל הים\ ח"א לכלא.
ישן 05-11-2020, 01:12

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "גם אם תגנוב ולא תיתפס תוכל לחמוק מעונש"

נכון, אבל אם תגנוב תחת עיניי השוטר - לא יהיה סביר שלא תיתפס, לא? או שהשוטר ממש אהבל...

וכמה מקרים יש כאלה מול קצינים, של קצינים, בכל הדרגות הצבעים והמינים?

עזוב, נגיד ולא ראית בעיניים, מה עם המלך שהולך עירום? להקל עלייך? כנס לדף הפייסבוק של צה"ל וצפה בתמונות שדו"צ מפרסם. ראה אם תמצא שם תמונות של זוג מתחבק או מתנשק לאחר טקס סיום זה או אחר. כי יש... ספקני אם דו"צ בירר זוג זוג אם הינם קרובי משפחה או בדיוק הכירו ב Jdate.
וכמובן, מוזמן לבקר בכל בסיס צבאי בשבת\ סיום טקס\ קבלת סיכה.
רוצה בכלל להיות נועז? אקח אותך איתי בטקס קבלת כנפיים הבא, אבוי! תראה את זה קורה מול פרצופו של לא אחר מהרמטכ"ל ושר הבטחון! מדריכי הטיסה! מפקד הבי"ס! ואלוהים ישמור הרס"ר!

הנאיביות והצטדקנות שלכם גובלת ביפות נפש.
ישן 04-11-2020, 14:23
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
אסור, אבל....
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "[QUOTE=Prototype] מתי ישפטו..."

ביחידה שלי בסופ"ש, נכנסתי פעם למגורי החיילים וראיתי בכמה חדרים מיטות צמודות....
שאלתי אחד מהם מה הסיפור הזה...?
התשובה שקיבלתי היתה מהממת.: " יש לי חברה, והיא באה אלי לסופ"ש" ומה קורה עם החבר לחדר שלך...? הקשתי...?
אאאאא, הוא הולך לחדר של החברה שלו, היתה התשובה...

מאז הפסקתי להסתובב במגורי חיילים בסופשי"ם..........

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 06-11-2020, 08:41

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אחת סמלת מחלקה, אחת לוחמת...."

יחסי מרות בחוק אומרות שבעל המרות צריך להיות בעל כוח משמעותי מול האדם שמולו. (לפי החוק האזרחי - לא יודע כמה דומה או שונה הצבאי).
לא יודע אם כאן זה המקרה, מניח שגם אתה לא ולא בוצעה שפיטה על סעיף זה.
אז כל הטענה הזו היא ספוקלציה ותו לא. אז תרשה לי להתעלם ממנה במשך הדיון כי אני מעדיף להתעסק עם מה שידוע ולא מה שמשוער.

וגם במידה וזה נכון, אז גם בין אלו שמתמזמזים ומתנשקים אחרי טקסים וכו', תראה טייסים ופקמ"ציות, חובלים ובק"שיות וקצינים ופקידות ת"ש. וכל זה קורה מול האף של בכירי צה"ל.

הבעיה שלי זה לא עם קיום החוק או המשפט או עונש - הבעיה שלי היא שזה מריח רע ויש פה טעם של איפה ואיפה ונוכח ההדתה בצה"ל בשנים האחרונות - אני חושש מהגורמים לכך.
ישן 08-11-2020, 16:24
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "יחסי מרות בחוק אומרות שבעל..."

איזו הדתה בדיוק? ואיזה איפה ואיפה?

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-11-2020 בשעה 16:39.
ישן 04-11-2020, 19:33
  double_o double_o אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "2 לוחמות נשלחו למחבוש לאחר שהתנשקו...."

התפתחות בפרשה, מפקד הבסיס שפט אותן מחדש והן קיבלו נזיפה במקום מחבוש:
https://www.ynet.co.il/news/article/HkP11hMkFw

שימו לב לנימוק לשינוי לפי דובר צה"ל:
"לאור פנייה שנערכה בעניינן, נבחנו הליכי השיפוט בדין משמעתי. ההליכים בוטלו כיוון שהמפקדות נשפטו בגין הפרת פקודה שאינה רלוונטית למעשיהן. במקביל אושרה העמדתן לדין מחדש בפני מפקד בכיר יותר בדרגת אל"ם".

שזו בעצם הודאה שמה שכתבתי למעלה, שפקודת השירות המשותף כלל לא אוסרת על נשיקה או מגע אינטימי בין חיילים. ואולי אני נאיבי, אבל זה מדהים אותי שמג"ד שולח חיילים לכלא על הפרת פקודה שכלל לא אוסרת לעשות את מה שהן עשו. זאת אומרת שהוא בכלל לא מכיר את הפקודה.

הסעיף שבו הן הורשעו הוא התנהגות שאינה הולמת שזה סעיף כללי שאפשר לדחוף לתוכו מה שרוצים כמעט. זאת אומרת שאין שום פקודה מפורשת שאוסרת מגע בין חיילים אחרת הן היו מורשעות על פיה. תכלס אני מאמין שגם התנהגות שאינה הולמת לא מתאים פה והסיבה היחידה שהשתמשו בזה היא כי לא היה שום סעיף אחר וזיכוי מוחלט שלהם היה בעצם אמירה שהמג"ד שלהן טמבל.

אין גם שום איזכור ליחסי מרות בין השתיים ונראה שלא היו כאלה. אחת מהן כך אפשר להבין מהרמזים בכתבה היא סמלת של טירונים והשנייה לוחמת מוסמכת באותו בסיס.

תוספת: יואב זייתון על המקרה:

נערך לאחרונה ע"י double_o בתאריך 04-11-2020 בשעה 19:45.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:52

הדף נוצר ב 0.40 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר