03-07-2021, 12:02
|
|
|
חבר מתאריך: 28.09.04
|
|
דברים שכתב זאב רז ב 2/7/2021:
אתמול חגגו בבסיס נבטים את המעבר של טייסת הסילון הראשונה מצפון הארץ אליהם.
לשמחתי, ביקש ממני מפקד הטייסת לברך "בשם הוותיקים".
העמסתי על האוטו נכד גדול (החודש בר מצווה) ושעטתי דרומה.
הרוח הגדולה, ששיקוליה נעלמים, הורידה אותי מכביש 6 בקריית גת והובילה אותי לאורך חומת הפרדה מפלצתית בכביש שמעולם לא נסעתי בו.
בדרך הסברתי לנכד הגדול, רואי (באל"ף) מי היו הלייטנינג הראשון (פרופלור, מלחמת העולם, סנט אקזיפרי) והשני - הסילון הבריטי.
האמריקאים מתעלמים כמובן מהבריטים וקוראים למטוס החדש, החמקני, "לייטנינג 2".
שוב פגשתי סא"לית בהירת עיניים, שהגשימה חלום נושן שלי, והיא מפקדת על אחת הטייסות בבסיס המדברי העצום הזה, שהבדואים מקיפים אותו.
מפקד חיל האוויר, עמיקם נורקין, שזכיתי לענוד לו כנפיים לקראת סוף המאה העשרים, עלה על הבמה ודיבר בהתרגשות עצורה. להפתעתי, אפילו הזכיר אותי.
עלמה זהובת תלתלים בירכה באמריקאית רהוטה, בשם היצרן. לוקהיד מרטין כמובן.
שיקי שני (אנטבה, זוכרים?) חייך את חיוכו הדק.
וזה מה שאמרתי:*
117 זאת שושלת. עכשיו אנחנו בטבעת החמישית.
לראשונה יוצאת הטייסת מהעמק, אחרי כמעט 70 שנה. מי ייתן ותשמור על הרוח המופלאה ששרתה בה לאורך השנים הרבות האלה.
הוותיקים זה קודם כל מנחם בר ובני פלד, שהביאו לארץ את הסילונים הראשונים, המטאורים הבריטיים. שניהם אינם כבר אתנו.
וגם יהודה קורן וקובי ריכטר, הנמצאים אתנו כאן, ושהפילו - רכובים על המיראז'ים הצרפתיים - המון מיגים סוריים ומצריים בשנות השישים והשבעים - במלחמת ששת הימים, הנתשה ויום כיפור, וביניהן. ודוד עברי, שלא הגיע הנה.
וגם אילן רמון ז"ל, וייבדלו לחיים ארוכים רליק שפיר וחגי כץ ודובי יפה ועמוס ידלין, שביקרו יחד אתי בבגדד לפני 40 שנה בדיוק, עם המטוסים החשמליים הראשונים בהיסטוריה.
אתם עוד תפתיעו אותנו ותבקרו שם כתיירים וכאנשי עסקים.
וגם גדעון אילת ודרור בן דויד, שחישלו את הטבעת הרביעית - הברקים.
שאו ברכה, צעירים!!
ושימרו על הרוח המופלאה של טייסת הסילון הראשונה. והכי חשוב - שתנחתו תמיד בשלום: על כל המראה - נחיתה.
ועוד משהו אחד:
יש לחיל האוויר שליחות גדולה בנגב ובארץ כולה - להשפיע על החברה כולה.
אסור לנו בשום פנים להסתגר ברקיעים ולהתהדר במצוינות המפוארת שלנו.
בשנים האחרונות אני מסתובב באתרי בניה ברחבי הארץ, עם חברים שרובם בוגרי ביה"ס לטיסה. נאבקים בתאונות וגם מצליחים בכך.
לא רק אנו מודעים לכך שיש לנו הרבה לתרום - זה לא חוכמה. גם החברה הישראלית מודעת לכך.
בל נתכחש לשליחות זאת, בל נבגוד בה.
שיהיה לכולנו בהצלחה
עוד נמשכת השלשלת!!
* אני מרשה לעצמי מה שעשה משה דיין בהלווייתו של רועי רוטברג בנחל עוז לפני שנים רבות, ומביא גם דברים שחשבתי וכתבתי ושהמיקרופון לא קלט
|