29-06-2020, 07:10
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אם אתה לא צריך יותר מ 256G, למה בהצעה מבוססת AMD יש לך 1TB? ההפרש ביניהם הוא זה שמייצר לך את ההפרש במחיר "לרעה"... אני יודע שאמרת שאפשר לחרוג, אבל תחליט מה אתה רוצה - אין סיבה במפרט אחד לשים דיסק מסויים ובמפרט אחר להשוואה דיסק גדול ממנו פי 4 (או להפך)
המעבדים שנבחרו - בליבה בודדת האינטל מהיר בכ 15%, ואילו בריבוי ליבות ה AMD מהיר ב 15%. כמו כן ה AMD עושה את מה שעושה בחצי מצריכת האנרגיה המקסימלית (!), מה שלא רק מיתרגם לכמה עשרות שקלים בשנה בחשמל באופן ישיר, אלא גם באופן עקיף צריך פחות מאמצים לקירור (אתה יכול לשים גוף קירור שקט לחלוטין בתנאי שבמארז יש גוף משלו, אני אוהב את גופי הקירור של Noctua לצורך זה. היתרון מלבד השקט הקבוע יותר, הוא שאין שינוי מעצבן של רעש עולה-יורד כשנהיה עומס ויורד עומס מהמעבד) - גם מהמחשב עצמו - אבל גם מבחוץ, בחדר. עשרות וואטים זה לא מעט.
אגב, אמרת שאתה צריך תמיכה ב BT ומצלמה אבל אין לך את שניהם במפרט, עד כמה שאני רואה (כמובן שניתן לחבר חיצוני אחר כך...)
בהצעת האינטל שלך אין כרטיס מסך חיצוני (מה שמוזיל אותה משמעותית), ושוב אינך משווה תפוחים ותפוחים. או שאתה צריך כרטיס מסך של גיימרים או שלא.
בכל אחד מהמקרים, עם כרטיס המסך העיקרי שלך יש רק יציאה אחת של HDMI, אמרת שאתה רוצה 2... אפשר גם לשקול לחבר באמצעות DisplayPort ולשרשר בין המסכים (אבל אם אתה מוותר על כרטיס המסך במפרט ה AMD לא תהיה לך יציאה כזו; לא שזה אומר בהכרח שאי אפשר למצוא לוח אם עם כ. מסך מובנה שכן יש בו אחת?). גם ביציאות השונות בשני לוחות האם/כרטיסי מסך עליך לשים לב לרזולוציה המקסימלית הנתמכת כמו גם לקצב הרענון המקסימלי: לפחות באחד המקומות ראיתי אמנם רזולוציית 4K אבל 30Hz...
אם תהפוך את ההצעות ליותר דומות מבחינת מה שהוספת ב AMD ומשום מה לא היה בו צורך באינטל, אז תוכל גם לייקר את המעבד ב AMD לאותו סדר גודל של מחיר של מעבד האינטל שהצגת, ובאותה צריכת חשמל מקסימלית, לקבל ביצועים משמעותית גדולים יותר משל האינטל בריבוי ליבות (50%), אם תחליף את המעבד ל Ryzen 9 3900... (המהירות החד ליבתית עדיין תהיה איטית יותר בכ-15%), וזאת מהעובדה הפשוטה שמספר הליבות עולה ב 50% (איך הם הצליחו לעשות את זה ולהשאיר את ה Max TDP ב 65 וואט, די מדהים... טוב נו, הם הורידו את ה Base Clock בשביל זה...)
|