04-06-2020, 09:44
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
בוקר טוב,
ההחלטה על למי להציג את זה ומתי, נקבעת אוטומטית על ידי שירות ההגנה בענן שאנו משתמשים בו (Cloudflare), ותלוייה ברמת ה"אביוז" המגיעה מאיזורים מסויימים. האלגוריתם המדוייק שלהם הוא סוד מסחרי שלהם כך שאני לא יודע איך המימוש פועל בדיוק וכמה הוא מתחשב בעוגיות וכו' או במטריקות אחרות שהם מסתכלים עליהן.
הסיבה שאנחנו עושים את זה מלכתחילה היא שהייתה כמות אדירה של ספאמרים מוזרים (וכנראה אוטומטיים) שנרשמו וכתבו המון הודעות ג'אנק כל יום (למרות ה CAPTCHA שיש לנו בהרשמה כחלק מתוכנת הפורום), והפתרון הקודם שלי היה לסגור מדינות שמהם הם מגיעים, אבל הם כל פעם התחברו דרך מדינה אחרת, וזה התחיל להגיע לכיוון של בעצם אני הולך להחשיך את כל חו"ל כדי לפתור את הבעייה, שזה פתרון שממש אינני מעוניין בו מסיבות מובנות. לפיכך, חיפשתי אלטרנטיבה.
מאז שהפעלתי את שירות ההגנה, המצב השתפר מהותית, וכיום כמעט 100% מהספאם זה "ספאם ידני", שבו יש מישהו שעובד קשה יותר ממני להספים, אז זה ברמה נשלטת.
Having said that, אני מסתכל על המקום שממנו אתה מתחבר, ואם אני מבין נכון מה שאני רואה, זה נראה שאתה מתחבר ממשרד של חברה ידועה. אני רוצה לקוות ולהאמין שכנראה יהיה פחות אביוז מהרשת הזאת, אז אני יכול להכניס את ה AS הספציפי שלהם ל whitelist שלא עושה אף בדיקה... השאלה היחידה היא... האם זה המקום הקבוע שממנו אתה מתחבר?
|