21-04-2020, 09:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
פספסת.
אם היית אומר "כישורי לחימה" הייתי מסכים איתך, כי בענייני חי"ר אין ספק שחי"ר כמו צנחנים מקבל הכשרה יותר אינטנסיבית ויסודית מחי"ר מעורב, שזה לא הייעוד שלו.
דווקא מזה שאמרת "מעמד לוחמה" - זה ממחיש את הבעיה שלי.
יש בעיה בצה"ל של ווסאח, של גאווה דבילית שלא קשורה לשאלה מה חשוב או מה נכון לעשות. להאדיר את חי"ר סטייל גולני או צנחנים בגלל "מעמד" זה בדיוק המסר שאני הייתי רוצה להימנע ממנו ולהעביר לחניכים שלי שאין לו מקום.
צה"ל מלא באבטלה סמויה ובבזבוז זמן, אבל בגדול לכל יחידה שקיימת יש סיבה לקיומה, וכל חייל שמגיע לכל יחידה, בטח ובטח אם היא קרבית, יעשה שירות משמעותי במובן שהוא ממלא משימה חשובה שמדינת ישראל משקיעה בה לא מעט כסף וזמן.
בזה שמטפחים אווירת "מעמד" זה בדיוק מבטיח שאנשים לא יבחרו יחידות לגיוס על פי המחשבה מה חשוב ומה נכון, אלא מה מקבל קרדיט חברתי, והרושם שלי מהמאמר שלך מהנקודות הראשונות הוא שאתה דווקא מנסה להימנע מזה, ולשרת שקרבי זה חשוב כי זה קודם כל נחוץ.
אם ככה - מה עניין המעמד של הלוחמה לפה? איך זה רלוונטי?
ואני בכלל לא נכנס לשוביניזם של "בנות נמשכות להיררכיה", ולכן ברור שהן יימשכו לצנחן אם הן תפגושנה אותו ולא אותך, החייל שמשרת איתן.
אני מקווה שאתה לא חושב ככה, אבל גם אם לא ואתה כותב את זה כי זה מה שחניך ממוצע בן 18 שאתה פוגש חושב - אז זה מבאס כמעט לא פחות.
וסתם נגיעה קטנה שלי - בעיה במוטיבציה לגיוס קרבי היא בעיה רחבה שלא נוגעת רק בצבא עצמו, אבל גם לצבא עצמו יש בזה הרבה נגיעה.
לא בצבא עצמו - הרוח החברתית בישראל השתנתה, וקשה לשכנע אנשים בחשיבות של שירות ארוך ושוחק שלא נותן שום דבר משמעותי שאי אפשר לרכוש במקומות אחרים (נכון שמנהיגות, אחריות וראש גדול - דברים שציינת במאמר - הם דברים שבצבא בתפקידים מסוימים מקבלים אותם במינון שאין באזרחות, אבל בהחלט אפשר לקבל את זה גם באזרחות. אתה לא חייב להיות קצין בצבא כדי להיות מנהל טוב בחברה) כשהמדינה שלך לא בסכנה קיומית ויש אפיקים צבאיים שיתגמלו אותך יותר.
ובתוך הצבא - הצבא בעצמו ממיין את האנשים שמסוגלים לכך ושולח אותם למודיעין או ליחידות הטכנולוגיות על חשבון השירות הקרבי הרגיל, אז איך אמור להרגיש אדם שרוצה לעשות שירות משמעותי ויש לו אפשרות ללכת לחי"ר או לתותחנים או לממר"ם (אגב, די בולטת ההעדפה שלך לחי"ר על פני שאר היחידות הקרביות - שזה גם צורם לי ועלול ללמד על סדר עדיפויות מובסס יוקרה ולא חשיבות)?
בנוסף, הצבא לא מתייחס ללוחמים שלו כמשאב שצריך לנצל בצורה מכובדת. ביום שבו חיילים קרביים יקבלו תנאים נורמליים, לא יבזבזו להם את השירות על שטויות וימרחו זמן - אולי גם מי שמגיע אליהם יעריך יותר את מה שהוא עושה.
סתם דוגמה ממש מהשבוע - אח שלי התגייס לעורב גבעתי. לקחו אותם עכשיו לעזור למשטרה באכיפות של הקורונה. שאלתי אותו איפה הם ישנים, והוא אמר שבבסיס בנגב. זה היה מוזר לי, כי האכיפה שלהם התבצעה בערי המרכז, ולא הבנתי למה לשנע חיילים כל יום מרחק נסיעה של שעתיים לכל כיוון במקום להשאיר אותם איפשהו באזור, אבל שיערתי שזה נובע מזה שזמן של חייל בהכשרה הוא זול, לשכור מקום ללינה זה יקר = בא נבזבז לחייל הקרבי את הזמן.
כל חייל חווה את זה, בסדיר ובמילואים. זו הסיבה שיש לי כבר אולקוס מכל פעם שאני שומע את המילה "שליחות", כי יותר מדי פעמים נתקלתי בזה ש"שליחות" = "אנחנו דופקים אותך, ולא נעשה מאמץ מינימלי לשנות את זה, אז תקבל את זה ובשמחה".
קודם שהצבא יתייחס אחרת לקרביים, ואז אולי היחס האזרחי לשירות קרבי ישתנה גם כן.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 21-04-2020 בשעה 09:59.
|