20-04-2020, 08:43
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ariel_zuk
אני מסכים חלקית עם tby, וחלקית לא מסכים.
אמצעי תצפית לתוך עומק לבנון עם דבר אחד. היום אפשר האמת לעשות את זה יותר דינמי ובמקום להשתמש בתרנים, להשתמש ברחפנים המחוברים בכבל לעמדות נייחות וגם ניידות. כך מתפעלים מנוסים ידעו איך להתגבר על כל מיני אזורים מורכבים ואזורים מתים.
לצורך כיסוי הגדר עצמה והתרעה על חבלה לעומת זאת, אפשר וכדאי להשתמש ברשת שונה של מצלמות. במקום רחפן על כל עשרות עד מאות מטרים (תלוי אזור), להשתמש במצלמות ברזולוציה נמוכה כל מספר מטרים עד עשרות מטרים.
ככה המצלמות עצמן זולות וגם אחסון המידע זול, ואפשר לפזר הרבה.
המצלמות הללו לא יהיו מאוישות ויצפו בעיקר בגדר עצמה, ויתריעו תצפיתנים על תזוזה במרחק קצר מהגדר. מערכת לזיהוי תנועה זה אלגוריתם מאוד פשוט שהרבה יצרניות כבר שמות מובנה לתוך המצלמה. אתה יודע כמה תזוזות יש ליד הגדר *בשעה*? זכור לי לילה סוער בגזרת אביבים עם 150 חוות אדומות
יש אפשרות גם לגלאי תנועה לא אופטיים שיתריעו כאשר הגדר עצמה זזה (מחבלה). הרבה פחות אמין אבל עוד יותר זול.
אולי באמת היה איזשהו שיקול מסוים שבגללו לא רישתו את הגדר במצלמות מסוגים שונים או חיישנים כאלה ואחרים, שאני פשוט לא יודע. אבל אני גם יודע שבהרבה מקרים דברים כאלה פשוט לא זזים בגלל סדר עדיפויות משובש והרבה מנטליות של "צריך לעשות את זה" במקום "פשוט לעשות את זה".
|
אתה יכול לעשות הכל. השאלה היא מהי התועלת השולית של האמצעי ומה התפוקה שאתה מצפה מזה. מצלמות הגדר שציינת יתנו אולי, בלחץ, 3 דקות נוספות של התראה. זה שווה את ההשקעה הכספית הדי מסיבית שצריך בשביל זה? לא. לגבי תצפיות עומק - יש כבר כאלה. לא סתם המוצבים עומדים היכן שהם. אבל שום דבר ממה שהצעת לא פותר בעיות כמו סבך, מזג אויר או גישה קלה של רכבים אזרחיים לגדר הגדול.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 20-04-2020 בשעה 09:00.
|