28-01-2020, 09:13
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.17
|
|
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "זה בכלל אדם אחר שנסע איתו. נכתב במקומות אחרים. למשל פה:"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
https://www.kan.org.il/Item/?itemId=65673
2. החשדות שרונן משה מעורב בפרשה - ידועים כבר ממעצרו ב2015,
אומו כשהודה בכל האישומים נגדו לפני 5 חודשים,
ובוודאי בחודשיים האחרונים - לאחר שהורשע במתן שוחד, וקיבל עונש של 9 חודשים וקנס של 900 אלף שקל.
למה לא לדייק?
בקישור שאתה הבאת כתוב במפורש כך:
ציטוט:
משה הורשע בחודש שעבר בעסקת טיעון בעבירה של סיוע להפרת אמונים. נגזרו עליו תשעה חודשי עבודות שירות, שנת מאסר על תנאי וקנס של 900 אלף שקלים.
|
מדוע אתה כותב שהורשע במתן שוחד? כתוב במפורש סיוע להפרת אמונים.
מדוע אתה לא מציין שקיבל 9 חודשים עבודות שרות שזה שרות לציבור ולא כלא?
מציע רק לדייק...לא כולם קוראים את הלינק.
משמע - גנץ מלכתחילה בחר להעסיקו למרות חשדות שנתן שוחד,
וגנץ בחר להמשיך להעסיקו - למרות שהחשדות אומתו לחלוטין.
אין לי מושג מה היה שם. אני לא יודע אם גנץ מעורה בפרטים. יכול להיות שהיה שם משהו לא בסדר אבל ברור שההרשעה ברף הנמוך מאוד שאינו מפריע להעסיק כיועץ תקשורת של מפלגה שאינה מפלגת שלטון. הבחור נשפט, ירצה את עונשו וקיבל דחיה חודשיים לצורך פרנסה. בראיה שיקומית לטובת הציבור עדיף כך. אני לא רואה בעיה.
זה לא ראש ממשלה. כולה יועץ בשכר.
3. הפעולה שרונן משה ביצע - הייתה מתן שוחד.
עקב הודאתו - הוא קיבל הקלה באישום ובעונש, וחמק ממאסר ממושך - זה לא משנה את מעשיו.
זה בטח לא משנה את היותו עבריין מורשע.
חמק ממאסר ממושך? פתאום לקחת על עצמך תפקיד של בית המשפט? זה שטויות. התפקיד העיקרי של המערכת קשור בענישה הרתעה ושיקום. היית מעדיף להאכיל אותו כל חייו? לא היה לו ואין לו כל תפקיד ציבורי. האיש סוכן פרסום ומוכר מודעות. אם נהלי השירות הציבורי מונעים ממנו לעבוד במערכת סביר להניח שלא יעבור את מערכת הסינון. זה כל מה שמעניין.
וגם בענין נתניהו, אחרי שיפסק דינו, ואם יורשע ברף הנמוך, אני בעד שגנץ יעסיקו כיועץ. גם ראש ממשלה לשעבר צריך להתפרנס במידה והוא צריך פרנוס'ע.
בלי קשר להיות ראש ממשלה במשפט זה לא מתאים.
רק עצם החשד - מונע מאותו גנץ כל יכולת לעבוד איתו.
אני בענין הזה חושב שגנץ צודק. ההשתלחות המופרעת של נתניהו ושליחיו נגד המשטרה, הפרקליטות, היועמ"ש, יועמ"ש הכנסת, מינוי המבקר ועוד כאלה חוכמות, לא מותירות ברירה למי שמנסה לשמור על מוסדות המדינה. הפעולות של נתניהו הביאו למצב שאי אפשר לשתף עם זה פעולה משום שזה יתפרש כלגיטימציה לתקיפה הבלתי נסבלת. מישהו חייב בשלב מסוים לעצור ולהגיד עד כאן. הגזמתם לחלוטין, וזזה מה שגנץ עושה. במקרה הזה נתניהו משלם מחיר רק על פעולותיו שלו. לגנץ פשוט אין ברירה. הממלכה לפני בעיות אישיות, ולא משנה מיהו. יכול להיות ביבי, וגם יכול להיות גנץ בנסיבות אחרות. הממלכה במקרים מסוימים גדולה מהפרט ומפלגה פוליטית.
|
נערך לאחרונה ע"י rpi בתאריך 28-01-2020 בשעה 09:18.
|