30-01-2020, 12:32
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.08
|
|
שמע, אני לא יכול להגיד שהייתי באיזו סיירת מטורפת או שעשיתי טרקים של מאות קילמטרים עם 100ק"ג על הגב, אבל הייתי קצת בפעילות מבצעית בלבנון ועזה וטיילתי בשטח ל"מיטיבי לכת" בארץ ובעולם.
הביקורת הראשונה שלי היא כזאת - במקום לייצר תלאי על תלאי ולהכניס עוד מערכת לצבא, למה שלא נחליף מערך קיים? למשל, את הקילוגרמים על גבי קילוגרמים של שימורים מיותרים. אשנב לעבר: אחרי הכניסה הראשונה בלבנון השנייה והפקת לקחים עקומה מהפאק הלוגיסטי - נכנסו ל-48, עם אוכל ל-48, ובסוף נתקענו 96, אחרי התקלות ובלי אוכל - לכניסה השנייה כולם הצטיידו בתיקי לואו (מתרומות) והעמסנו אוכל כך שבסוף כל אחד סחב 50%-60% משקל הגוף נוספים כשחצי מזה, זה מים והמון משקל מת של השימורים (רק בשביל שיחזל"שו אותנו רגע לפני היעד אחרי שחצינו כבר את ההר בגלל שהכח המוביל התברבר ונכנס לזריחה).
משם אפשר להמשיך למחסניות פולימריות, למדים יותר קלים וכו'.
למערכת עצמה:
1. היא באמת יכולה להיות אחלה לאזרחות, לדעתי.
2. ראיתי את הסרטון כמה פעמים - בלי לנתק את העגלה, החייל לא יכול לרדת לשכיבה עם הדבר הזה, החייל לא יכול להסתובב 180.
3. בהתקלות בשטח פתוח יקח המון זמן יקר לנתק את העגלה הזאת מעצמך ומהנשק או לחילופין לותר על יד אחת שתחזיק את השלט הזה ואז רק ניתוק העלגה, כי להסתער עם הזנב הזה נשמע לי כמו רעיון רע.
4. בשטח בנוי החייל שיסחב את זה יהיה בעיקר עסוק בלנתק ולחבר אותה ולהפריע לחברים שלו וזה עוד בלי לעבור קירות, לעלות במדרגות צרות וכו'.
5. בהליכה בשטח הררי או בתנועה על טרסות, בנוסף למשקל הפק"ל, החייל ירים בידיו גם את העגלה שאני בטוח שיש לה משקל עצמי, כשבכל עליה וירידה לשם מעבר טרסה, מדרגה, ירידה/עליה תלולה או מפותלת אל/מערוץ נחל, שוחה וכו' החייל ינתק ויחבר את העגלה.
6. סוללות! עד שלא ימציאו איזה תא דלק מימני שמספיק לכמה ימים ולא שוקל 4-8 ק"ג שמספיקים לשעה או איזה flux capacitor, אין, לדעתי, לכלים האלה שום תועלת.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 30-01-2020 בשעה 12:40.
|