28-01-2020, 11:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.10.14
|
|
הרחפן שתקף היה צה"לי שהופל
פרטי תקרית חריגה בגבול הרצועה אשתקד נחשפים: ל-ynet נודע כי חמאס הצליח להשתלט ולהפעיל את הרחפן, ובאמצעותו הפיל טיל אר.פי.ג'י שפגע בצריח טנק. בצה"ל מזהים ירידה בכמות הרחפנים שמשוגרים לעוטף עזה, תעודות הערכה הוענקו ללוחמים על הפלות.
יואב זיתון
הרחפן הצה"לי שהפך לנשק בידי חמאס: לצד הפגנות הגדר שהולכות ודועכות, כך גם נרשמת בחודשים האחרונים ירידה בכמות האירועים שבהם ניסו ארגוני הטרור ברצועת עזה להחדיר רחפנים לעבר שטחי עוטף עזה. זאת, מול הצלחת מרכז הבקרה האוגדתי לזהות רחפנים ולפעול ליירוטם, ישירות מול הכוחות בשטח. אולם באחת התקריות, שפרטיה נחשפים כאן לראשונה, נרשמה עליית מדרגה בתעוזה וביכולת של חמאס, שתקרין גם על השימוש ברחפנים נגד כוחות צה"ל ואזרחים ישראלים בעימות הבא בדרום.
בחודש מאי אשתקד נרשמו שתי תקריות דומות שבהן הוטלו חימושים מרחפנים שהפעילו ארגוני טרור לעבר כוחות צה"ל, במהלך סבב הסלמה. תקרית אחת פורסמה בסרטון שהפיץ ארגון הג'יהאד האיסלמי - שיגור רחפן מרפיח אשר הטיל בצורה כושלת טיל נ"ט. אך התקרית השנייה נותרה עמומה.
ל-ynet נודע כי באותה תקרית מעורב רחפן חמוש מסוג מאטריס 600, גדול יחסית, שיכול לשאת מטען במשקל 20-15 ק"ג. הוא היה שייך לצה"ל ונפל בשטח העזתי בתקופה שקדמה לתקרית. פעילי חמאס אספו את הרחפן הצבאי, תיקנו את הנזק שנגרם לו והצליחו להפעילו באמצעות מערכת השליטה הקרקעית שלהם. בנוסף, הם חיברו לרחפן טיל אר.פי.ג'י 29 באופן שיאפשר הטלה על המשוריין הצה"לי.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7...5666988,00.html