17-01-2018, 16:56
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
ביטיס ידידי את טועה עמוקות לדעתי ולא מבין את האיום.
לחיזבללה יש יכולת לבצע מטחים מתוזמנים (אגב גם לחמאס הייתה יכולת כזאת ובמידה מסויימת אני חושב שאפילו לחיזבללה מודל 2006 הייתה - אבל מאז הם השתפרו מאד - תזכור שהחיזבללה הוא לא ארגון טרור - הוא זרוע צבאית קדמית עם מימון נרחב של מדינה עם יכולות טיליות לא רעות בכלל שקשורה קשר עמוק לצפון קוריאה שפיתחה פצצות מימן וטילים בין יבשתיים - לירות מטח רק"ק כבד מתוזמן לטווח של עשרות רבות או כמה מאות ק"מ - קטן עליהם).
םה נשאר חלוקים.
בוודאי שהחיזבללה יפתחו מלחמה במטח טילים/רק"ק - איך אתה חושב שהם יפתחו? זאת הסיבה שאני הצעתי ביותר מדיון אחד שאנחנו צריכים לפתוח את המלחמה הבאה - זה יקטין במשהו את מה שנספוג - זה כמובן סופר בעייתי מדינית - אבל כשמאות או אלפי קורבנות בצד שלנו על הכף - זה שיקול.
זה לא כזה פשוט כמו שאתה מציג את זה. יהיו משמעויות קשות, גם מבחינה בין לאומית, למעשה שכזה. זו החלטה מדינית הרבה יותר מכל דבר אחר, וזו הסיבה שהחיזבאללה לא עשה זאת ב-2006.
אתה צריך להבין גם שלמרות שיש לנו שליטה מוחלטת בשמיים - ותמשיך להיות גם בעימות הבא - אפילו אם החיזבללה הצליח להבריח אי אלו מערכות נ"מ מתקדמות (תכלס אנחנו נכנסים ויוצאים מסוריה כמה שבא לנו למרות כל מה שנמצא שם) זה לא מספיק. בעזה הייתה לנו שליטה מוחלטת בעימות האחרון 100% מהזמן בלי כמעט שום איום וזה שטח קטן פי כמה - האם הצלחנו לנטרל את כל איום הרקטות במשך 50 (!) יום? לא - אפילו לא את כל האיום ארוך הטווח. אז נכון שבעזה יש מגבלות שלא יהיו בלבנון - ועדיין - אם למדנו משהו אחד מלבנון 2 זה שיש מגבלות לכוח האוירי.
אין שום קשר, ולו הקלוש ביותר, בין משגר רקטות קל ואפילו מוסלק ובנוי מראש, לבין משגר חפור של רקטה כבדה. לא סתם אנחנו גמרנו כמעט את כל המשגרים הכבדים של החיזבאללה ב-2006, ולא הצלחנו לעצור ירי תמ"ס קל בשאר הלחימה.
לגבי הדבר האחרון שכתבת - שוב זה מראה שאתה לא מבין את האיום. "50 רקטות יפגעו בישוב" - החיזבללה לא יכוון סתם כך רק"ק או טק"ק כבד לישובים. הוא ייכוון רקטות כבדות ומדויקות וטילים ארוכי טווח עם מאות ק"ג של חומר נפץ לאתרי תשתית - אתה יודע מה המשמעות של פגיעה חמורה או השמדה של מרבית תחנות הכוח במדינה? של מספר גדול של משאבות מים מרכזיות ואין ספור אתרי תשתית אזרחיים אחרים? זה אומר דה פקטו שהמדינה על הברכיים ולא לשבוע או חודש אלא לחודשים רבים. אתה רואה את ישראל מתפקדת במשך חצי שנה כשחלק מהיום אין חשמל בחלקים נרחבים בארץ? אתה יודע מה זה יעשה לכלכלה?
|
זה יהיה לא נעים, ואפילו מאוד לא נעים. בין זה לבין "מדינה על הברכיים" מרחק רב מאוד. בראיה הכי קרה, אני חושב שהשיקום של מירב היכולות שיפגעו יהיה מאוד מאוד מהיר. אז נכון, יהיו אנשים שיקח שבוע ואולי שבועיים עד שבבתים שלהם יהיה חשמל, אבל עיקר השירותים החיוניים לא יפגע משמעותית. אם אני מסתכל על מדינות אחרות שמשק החשמל שלהן נפגע בצורה משמעותית (כמו סרביה 1999) אני רואה שיקום מהיר יחסית, למרות כלכלה בעייתית בהרבה.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|