21-12-2017, 12:24
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.17
|
|
באופן אישי, לדעתי זו לא נערה שסטרה לקצין, זו נערה שהתעללה בקצין...
מי שראה את הסירטון בן ה4 דקות, ראה שם דחיפות, בעיטות, סטירות, ועוד כמעט ללא תגובה.
בטקסט של חבר קרוב, הוא כתב את הנוסח הבא:
'' אני יודע שהסרטון שמוצג כאן, בו בנות משפחת תמימי המפורסמות, שוב מצולמות בתקרית פרובוקטיבית שמטרתה להשפיל את החיילים, גרמה לרבים לחוש תחושת ביזוי לאומי ופגיעה בגאווה הישראלית ובכבוד הלאומי. "שהרי בשכונתנו, הערבים מבינים רק כוח, והמצב כאן פוגע בהרתעה הישראלית ומעודד פגיעה בחיילים. ומי שלא שומר על כבודו בשכונתנו, עושה טעות קשה כי אחרת יתייחסו אליו בהתאם".
אז אני אומר לכם בפה מלא, ומייד אצרף ביסוס לטענותיי, שזהו סרטון ההסברה הטוב ביותר של ישראל בשנה האחרונה, לפחות.
הוא מקור מצוין לגאווה ישראלית והאפקט שעשה ברשתות הערביות הוא בדיוק הפוך ממה שחשבתם.
תחילה יש לי וידוי קטן, אני מכור לקריאת תגובות של ערבים מכל רחבי העולם לפוסטים בפייסבוק בנושאי אקטואליה . אני חושב שאין דרך טובה מזו כדי להבין את הלך הרוח בקרב הקוראים הערבים.
ביממה האחרונה התגובות שאני קורא בעקבות הסרטון פשוט מדהימות. מדהימות מבחינת כמות התגובות האוהדות לתפקוד החיילים, ביחס לתגובות שצידדו בנערות. ומדהימות בעיקר בשל עוצמת התוכן שלהן, המעיד על הבנה עמוקה יותר, מפוכחת מעט אודות הנעשה באזורנו.
אני יכול לומר כאן בנחרצות הסרטון הזה עשה לפלסטינים נזק תדמיתי לא קטן ברשתות הערביות. היה לי קשה מאוד למצוא תגובות פרו פלסטיניות בהתבטאויות הגולשים הערבים לגבי סרטון זה.
והנה מספר דוגמאות מאוד מייצגות של התגובות שאפיינו את רוב הגולשים הערבים בעניין הסרטון:
1. אבראהים אלשיוח'י, סוריה: " למרבה הצער, הסרטון משפר את תדמית היהודים יותר מכל נערה פלסטינית אמיצה ככל שתהיה וזו האמת המרה. אם היו עושות את זה בכל במדינה ערבית, היו הורגים אותן...."
2.נדאל בדרע מתיני: " נראה שזה פברוק ישראלי לצרכי תדמית ושיווק... הסרטון קצת ערוך בשלב שבו הבנות מכות את החיילים... "
3.לרבי ג'סמי:".... החייל נתן להן לצלם אותו כדי שיוכלו להראות לכל העולם שהם אוהבי שלום... "
4. בסאם עבד אלקאדר אלח'שאב:" למען אללה, נגמרה לו הסבלנות כלפיהן.. לחייל... אם זה היה קורה במדינה ערבית.. היא הייתה נאנסת בכלא.... זו דמוקרטיה ולא משהו אחר.. וזאת למרות שאנו מדברים על חיילים יהודים שאינם בני דת מחמד"
5. אבו מחמד אלדיראני:" אם היו אצלנו.. היה מספיק מבט או מילה לשביח' (חיילי השביח'ה של בשאר אלאסד-א.ע).. והן היו חדלות מלהתקיים. "
6.מצטפא בלחוס:" אני לא מאמין שהן פלסטיניות.. אם היו פלסטיניות אני בטוח שהחייל היה יורה בהן. אלו בנות יהודיות שמתנגדות להכרזת טראמפ..."
7. שח'רו דלו :" הלוואי וצבאות ערב היו קרובים(דומים) לחיילים האלו. אם היו הבנות האלה בסוריה... היו שומעים את הצרחות שלהן ושל בני משפחתן עד קפריסין... אותו דבר היה קורה במצרים, בתימן ובעיראק.. "
8. אבו יוסף אלסראסי :" אמת מצערת מאוד....אם אנו הפלסטינים... תומכים בעמדת החיילים הציוניים.... מה חושבים בעולם הערבי ויתר מדינות העולם. למרבה הצער הפצת הסרטון הזה פוגעת בסוגייה הפלסטינית מקרוב ומרחוק. "
9. אחמד עבדאללה:" המצחיק עצוב.. אילו היה זה חייל סורי היה הורג אותה רק בשל התנגדותה לנוכחותו. "
10.אבו סיבאן:" ראו איך נראית דמוקרטיה.... אין כמותה בכל מדינות ערב... "
והדוגמאות ממשיכות.. היריעה קצרה מלהכיל. המון השוואות למה היה קורה אם הבנות האלו היו מתנהגות כך בכל אחת ממדינות ערב. עוד מושמעת ביקורת רבה על העובדה שהנערות אינן עוטות חג'אב ובכך מביישות את האסלאם.
מעז יצא מתוק.... לא כל מה שנראה עקום בעיניים ישראליות.. נראה כך בעיני שאר העולם ומן המקומות המפתיעים ביותר... שני צדדים לכל מטבע.''
----
אבל מה שאני לא הבנתי, באופן כללי למה אי אפשר במקרים בהם זה שייך באופן מציאותי,
פשוט להחרים להם את המכשירים ולמחוק את כל התיעוד?!
|