10-12-2017, 08:27
|
|
|
חבר מתאריך: 06.03.17
|
|
י' בטבת זאת אפשרות, כמובן, אבל היא חשודה ביותר.
קודם כל, איתן בלקינד בכתבה טועה פעמיים: ראשית זאת לא 1889 אלא 1888 (תרמ"ט אמנם ומכאן ברור מקור הטעות). שנית, כנראה נובע מאותה טעות, בשעת פרסום הכתבה מלאו 51 שנה ללידתו של נעמן (ולא כאמור בכותרת). אם כך, מקור המידע הזה לא ממש אמין. בנוסף: הוא היחיד שמציין את התאריך הזה, וכמו שאמרת - זה עיתון. ייתכנו שיבושים.
הדבר השני החשוד, הוא שי' בטבת הוא יום צום - זהו מועד בלוח העברי. מקובל לסמוך ימי הולדת לתאריכים מתאימים בלוח. אני נוהג לומר שנולדתי ביום העצמאות, אף שבפועל נולדתי בח' באייר. אחי נולד ב"ערב פסח" - שבוע לפני פסח, ואני חושב שזה די נפוץ לזכור כך ימי הולדת. סביר שאיתן בלקינד זכר בערך וכתב י' בטבת. דווקא זה מחזק את ההשערה שהתאריך הוא באמת י"ב בטבת, אבל כמובן לא מוכיח אותה.
מה שאולי יכריע את העניין הוא רשומות מקוריות בנות התקופה. האם מישהו כאן יודע להפנות לפנקס קהילה או משהו מעין זה של הביל"ויים בגדרה? או אולי מפקד אוכלוסין עות'מאני? רשומות לידה מהאזור והתקופה?
אין לי שום צורך מעשי בתאריך האמיתי. כתבתי את הערך בוויקיפדיה על נעמן בלקינד לפני כעשור. בחודשים האחרונים צצו ספקות סביב תאריך הלידה וניסיתי לבדוק מה נכון. לאט לאט הבנתי שיש כאן סוגיה מעניינת. גם אם המידע עצמו לא ממש מעניין, מתברר שהוא לא כל כך קל להשגה והדרך אליו נעשתה מאוד מעניינת.
נערך לאחרונה ע"י tjhv בתאריך 10-12-2017 בשעה 08:38.
|