05-10-2017, 21:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
אני מבין שעיסוק בנשק מבחינתך הוא Nice to Have, לצורך ספורט ותו לא, ושהצבא לא יצטרך להתעסק עם תיכוניסטים או חינוך.
אני גם הייתי מעדיף שהצבא יהיה מקצועי ומבוסס מתנדבים וקרייריסטים בלבד, בעלי מוטיבציה אינסופית, רוח לחימה ציונית, מקצועיות ואם אפשר אז גם שיבכו אחרי שיורים ולא יהיה "שכירי חרב".
המציאות, לפחות כרגע (לדעתי), מראה שהשירות הצבאי הוא כורח כי אנחנו במאבק לאומי בלתי פוסק. אם נשים בצד לרגע את הרצון שלי ב"תרבות נשק" אזרחית, את נושא ההגנה העצמית מפושעים ומחבלים ואת האמונה שלי ששכנינו רק מחכים להזדמנות לרצוח אותנו ברחובות העיר בזמן שהצבא עסוק בגבולות, ונתמקד רק בכורח הצבאי נטו, הצבא צריך קלעים, צלפים, מדריכים ואנשים שמבינים בנשק ושאוהבים נשק, לא פוחדים מנשק ולא רואים אותו כנטל. קשה להכשיר כאלו ברמה גבוהה בטירונות בסיסית וקל לאבד ידע ונסיון שנצבר.
כדי לשפר את רמת המוכנות לקראת הגיוס ולא לבזבז זמן הכשרה יקר שנותן תוצאות בינוניות, אני בהחלט מוכן שתהיינה מסגרות שמאפשרות לבני נוער שמעוניינים בכך להתאמן, תחת פיקוח והדרכה מקצועית, בעיקר לבטיחות ולהורדת רמת הוואסח וההתלהבות.
שוב, זו הזווית הצבאית נטו, את האידאולוגיה שלי כנראה כבר הבנת, בין אם תסכים ובין אם לא.
תגיד שאין באמת צורך צבאי, או שהמאבק הלאומי נגמר ועוד הסכם או שניים יהיה פה שלום, או שלמרות הצורך הצבאי לדעתך הנזק עולה על התועלת (פאשיזם מיליטריזם וכו'), ניחא, לא אתווכח איתך על זה.