01-10-2017, 12:14
|
|
|
חבר מתאריך: 28.09.04
|
|
הפרק השלישי הועלה לאתר ואפילו ליוטיוב (מניח שלא ישודר בטלוויזיה):
https://www.youtube.com/watch?time_...7&v=pJX3a_bEOQs
בהזדמנות זו, הנה מספר תמונות שלי המתייחסות לפרקים שבינתיים הספקתי לראות:
הפרק הראשון בתחרות עוסק בצילומים בעיר רומא (מצרף תמונה שצילמתי בקיץ לפני שנה, שבעיני מייצגת היטב חדש וישן בעיר. התמונה צולמה בתוך חצר הוותיקן).
הפרק השני של תחרות "מאסטר הצילום" הוא בנושא "חיי הלילה בברלין" ונזכרתי בביקור שלי בברלין שלהפתעתי יצא בתקופת פסטיבל האורות בעיר (לא ידעתי על כך עד שהגעתי לשם). בקיצור - חגיגה מושלמת לצלמים (למרות שבלילה האחרון שברתי את היד, וגם מעט את המצלמה, כשהמשכתי ללכת תוך כדי צילום ולא שמתי לב למכשול שהפיל אותי). למרות כל התמונות המיוחדות שיש לי עם התאורות של הפסטיבל, התמונה האהובה עלי אינה קשורה לכך. "סתם" כניסה יפה לבניין, שיצירה באדום גרמה לי לצלם אותה.
הערה: התמונות בפסטיבל האורות בברלין (מעל כל תמונה יש קישור למראה ביום) פורסמו כאן בעבר:
https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...%E1%F8%EC%E9%EF
פרק 4 - "דיוקן". היה מיוחד לצפות בהבדלי הגישה והרעיונות של הצלמים כיוון שהם צילמו את אותו אדם, השחקן מייקל מדסן (הידוע בעיקר מסרטי טרנטינו). בניגוד להרבה צלמים אני מרגיש לא נוח לצלם אנשים מקרוב ועוד פחות מכך - לבקש את רשותם. אז אם יש מישהו או מישהי שחבל לי לפספס - אני נאלץ למצוא טריקים כדי שהמצולם לא ירגיש כלל שמצלמים אותו. התמונה המצורפת היא של נערה שעסקה בקריאת ספר בסנטרל פארק במנהטן. היא ישבה על ספסל במרחק של כ 10 מטרים מצד ימין שלי כאשר גם הספסל שלי ניצב באותו כיוון, שנינו עם הפנים לכיוון מערב. הנחתי את המצלמה על הברך שלי. כיוונתי אליה וסובבתי רק את המסך כדי שאוכל לראות מה רואה המצלמה (אני מקווה שמההסבר שלי ניתן לדמיין את הסיטואציה). כמובן שהגדלתי מאוד מאוד את הזום כדי להגיע לקומפוזיציה והחיתוך שרציתי. התוצאה מצורפת.
תמונה נוספת של דיוקנים שאני אוהב. את התמונה צילמתי מאוד מרחוק (מצלמה עם זום פי 50 מאוד מועילה במקרים כאלה) בעת שיט במעבורת בנורבגיה. האב וביתו היו שקועים בצפיה בתמונות שהאב צילם. רגע של קסם.
ויש לי גם תמונת דיוקן שצילמתי ב"אופן נורמלי" של אינדיאנית באיים הצפים (אגם טיטיקאקה, פרו). התאורה של השמש, שזרחה לא מזמן, שיחקה תפקיד חשוב בהבלטת תווי הפנים.
|