בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "עוד טיפה נוסטלגיה: הקריין..."
פרוק מרעום שבור
חילוץ טייס שנטש בסיני (משעשע איך ידעו היכן בדיוק לנחות)
טעינת חימוש למטוסים עם מנואלה. אני לא חמש אבל ממה שזכור לי לפני כ-20 שנה כל החימוש הורם מהרצפה.
חילוץ טייס שנטש בסיני (משעשע איך ידעו היכן בדיוק לנחות)
טעינת חימוש למטוסים עם מנואלה. אני לא חמש אבל ממה שזכור לי לפני כ-20 שנה כל החימוש הורם מהרצפה
לא הבנתי את "משעשע" בהקשר לחילוץ. יודעים היכן לנחות כיוון שיש קשר עם הנוטש (החילוץ היה של רס"ן יהונתן שחר, בלילה הראשון של מלחמת ששת הימים)....וגם פנס... http://www.iaf.org.il/625-19939-he/IAF.aspx
לגבי טעינת חימוש - הזיכרון שלי שונה. לפני למעלה מ-40 שנים החימוש הוטען באופן המוצג בתמונות הבאות:
נערך לאחרונה ע"י yaari בתאריך 03-05-2017 בשעה 18:42.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=baer]חילוץ טייס שנטש..."
זה גם מה שאני מכיר.
לגבי הנווט רק התכוונתי שבתדריך יש איזור יחסית גדול שבו הטייס עשוי להיות ובסרט אין אזכור למה שאמרת (מסיבות מובנות). מתנצל אם הובן אחרת.
אם תוכל להרחיב, במידת האפשר, איך המסוק יודע להגיע לטייס (רק לפי אזימוט?), מאיזה טווח ניתן בכלל לקלוט את השידור ואיך יודעים שהאוייב לא קולט את זה גם ומכין מארב.
אם תוכל להרחיב, במידת האפשר, איך המסוק יודע להגיע לטייס (רק לפי אזימוט?), מאיזה טווח ניתן בכלל לקלוט את השידור ואיך יודעים שהאוייב לא קולט את זה גם ומכין מארב.
האיזור הכללי של הנטישה בד"כ ידוע (דיווח של הנוטש או של אחר מהמבנה שלו).
בסוף אכן מגיעים בעזרת מכשיר רדיו החרום הנמצא בציוד שעל גוף הנוטש.
במכשיר זה ניתן לדבר או לשים אותו על מצב "משואה" (שבו המטוס קולט אותו גם ללא דיבור). בשני המצבים המסוק מקבל כיוון אל הנוטש (ברגע שמחט הכיוון מתהפכת - סימן שעברת מעל הנוטש).
ניתן לקלוט מרחוק וניתן גם להיעזר במטוס הטס בגובה וקולט את הנוטש והמסוק המחלץ ומשמש מימסר בין השניים.
בהחלט תיתכן אפשרות של הגעת מסוק אוייב (כולם קולטים את תדר המצוקה) או שימוש במכשיר החירום להכנת מארב (כאשר המכשיר נמצא בידיים של האוייב). לשם כך יש שאלות המוצגות בקשר והמענה עליהן אמור לשלול אפשרות כזו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב ""שלוש שעות ביוני חיל האוויר במלחמת ששת הימים"סרט בן 83 דקות"
נראה כי הסרט הזה מהווה מקור ללא מעט קטעי וידאו על חיל האוויר, הרבה חלקים ממנו ראיתי במקומות אחרים. לגבי המיג 21 מעניין לראות כי לטובת הסרט הוא נצבע במיוחד בצבעי סוריה.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "נראה כי הסרט הזה מהווה מקור..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי double_o
נראה כי הסרט הזה מהווה מקור ללא מעט קטעי וידאו על חיל האוויר, הרבה חלקים ממנו ראיתי במקומות אחרים
הנה לדוגמא קטעים בסרטון "ניווט אווירי" המתארים את מבצע "תרנגול 53" להבאת המכ"מ המצרי לקוחים מתוך שחזור החילוץ של רס"ן יהונתן שחר בלילה הראשון של מלחמת ששת הימים: