תיעוד-כתב ערוץ 2 מתלווה למבצע איסוף של צה"ל בתוך שטח סוריה.
ממה שאני זוכר-מקרה חסר תקדים. כתב עיתונות מצטרף לצוות של יחידה שהייתה סודית על לפני 20 שנה (היחמ"מ), במבצע מסוג שעד עכשיו לא דובר עליו, בתוך שטח האויב.
לא יכול להגיד שאני מרגיש לגמרי נוח עם זה, אבל הכתבה מעניינת מאוד:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Doron11 שמתחילה ב "תיעוד-כתב ערוץ 2 מתלווה למבצע איסוף של צה"ל בתוך שטח סוריה."
אימבדתי עבורך; זה קצת מסובך כי מאקו הוא לא בדיוק אתר וידאו, צריך ללחוץ שם על כפתור האימבוד ולהעתיק את הקישור שמתחיל ב https://www.mako.co.il/AjaxPage לכאן ואז הוידאו יוטמע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Doron11 שמתחילה ב "תיעוד-כתב ערוץ 2 מתלווה למבצע איסוף של צה"ל בתוך שטח סוריה."
כמובן שזה לא ממש שטח ריבוני של סוריה, אלא מובלעת ישראלית נטושה מאחורי גדר הבט"ש. אאל"ט, עיקר המטרה בכתבות כאלו הוא להעלות את המוטיבציה של המלש"בים להגיע ליחידה כזו. בסופו של דבר, היחמ"מ אינה מושא ההערצה של מורעלי-חי"ר שגרתיים, וכנראה שמורגש מחסור בכח אדם איכותי.
מה שלא מובן לי הוא מדוע לא לבנות על המוצב הישן עמדת תצפית קבועה ונשלטת, ובמקום זה לסכן לוחמים בכניסות חוזרות ויוצאות בנתיב ידוע (מהשער בגדר למוצב, לאורך ציר סלול).
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי -נתנאל- שמתחילה ב "כמובן שזה לא ממש שטח ריבוני..."
אם אני מבין נכון, זה שטח חיץ שהיה אמור להיות בריבונות האו"מ.
יכול להיות שיש הסכמה בשתיקה לעבוד כך, ולא אשכרה להשתלט על שטח החיץ.
עמדה נשלטת קונבנציונלית צריכה תחזוקה ואבטחה- מה תעשה אם גנב מתכות יפרק אותה, או פשוט ייגש ויחתוך את כבל התקשורת לארץ? תתלונן לאו"מ? תירה בו על פעילות בשטח זר מבחינתך?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אם אני מבין נכון, זה שטח חיץ..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
עמדה נשלטת קונבנציונלית צריכה תחזוקה ואבטחה- מה תעשה אם גנב מתכות יפרק אותה, או פשוט ייגש ויחתוך את כבל התקשורת לארץ? תתלונן לאו"מ? תירה בו על פעילות בשטח זר מבחינתך?
זאת לא עמדה צה"לית אלא בסיס או"ם נטוש. וכל העבודה מבוצעת בתקשורת אלחוטית, אף אחד שם לא מספיק חובבן להסתמך על תקשורת קווית.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי -נתנאל- שמתחילה ב "כמובן שזה לא ממש שטח ריבוני..."
המוצב ננטש כי כנראה שלא ממש צריך אותו כדי להחזיק את הגדר. אז אין שום סיבה לאייש אותו חזרה, כמו שאתה מציע.
בכל מקרה, אני מניח שגם סיורי יום מבקרים שם מדי פעם, להפגין נוכחות ולוודא שהשטח נקי. אם הכניסה הלילית הזאת הייתה מסוכנת כמו שמנסים להציג את זה, היא לא הייתה נראת ככה ולא היו נותנים לכתב להתלוות לכוח.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "המוצב ננטש כי כנראה שלא ממש..."
יבוא היום והזילזול באויב בנושא הזה יעלה לנו בדם..אני לא תמים וייתכן והאויב יודע על החדירות האלה, אבל אולי גם לא יודע, בשביל מה זה טוב, בשביל להעלות את המוטיבציה של הצעירים? יש דרכים אחרות..
סתם כתבה מיותרת וחבל שעברה צנזורה..
אני לא יודע אם הכתבה מיותרת, אבל מה שכן, זה נראה מגוכח כשהכתב אומר שאסור לו לגלות איפה הוא נמצא ושתי דקות אחרי זה מראים פרטים שמאפשרים בקלות יחסית להבין איפה בדיוק נמצא המוצב המדובר. או שצנזורה פישלה פה בגדול, או שאין פה משהו מסווג.