מישהו מכיר מחיר טוב לכבל CAT6 נחושת מלא ולא תערובת?
למעשה עד היום לא שמתי לב לפרט הזה , כי חשבתי שכולם זה נחושת ,
היה לי מקרה עם מצלמת IP שהייתה מותקנת במרחק 70 מטר עם CAT5 עם POE והכל עבד תקין עד שמשאית קרעה אותו
כשהחלפתי שמתי כבר CAT6 ומשם מה המתח הגיע לקצה אבל לא קיבלתי תמונה ,
כל מה שבדקתי וניסיתי לא עזר .
ולא מזמן התברר לי שיש כבלים זולים שעשויים מתערובת אלומיניום וכדו' ואינם מחזיקים למרחקים ,
במפרט שלהם מופיע CCA וכדו' לעומת copper
הבעיה שלא בכל מקום זה מפורט לכן אני שואל אם יש למישהו מקור אמין במחיר טוב
המחיר שיצא לי לראות זה בסביבות 2.5 ש"ח למטר,
לעומת זה למשל שהרבה יותר זול http://www.cable.co.il/sg_product~370140~4~44.htm
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amir1 שמתחילה ב "מישהו מכיר מחיר טוב לכבל CAT6 נחושת מלא ולא תערובת?"
אני קונה מ- ג. ברס בנשר.
כמדומני שיש להם גם סניפים במרכז. אמנם חנות לסיטונאים, אבל אם אתה קונה כמות אולי לא יהיה אכפת להם למכור ישירות.
יש להם כבלים מכל הסוגים, ואם תבקש נחושת תקבל נחושת (ולהפך) לא עובדים על קונים.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "אני יכול לבדוק על כמה סוגים..."
חוץ מהכבל שפירקתי מהכיתה הישנה (ושמתי CAT6 במקום)
כולם פשוט נבלו כמו חוט תפירה ללא עמוד שידרה .
כולל כבל CAT5 שיש לי באריזה חדשה 300 מטר , וגם כבל לשימוש חיצוני מוגן UV .
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי amir1 שמתחילה ב "בדקתי בבית כמה כבלים וזה ממש בזיון"
אוקיי, אמנם באיחור אבל עדיין בדיקה. על כבל שנקנה אצלם ורשום עליו:
TELDOR 8301204129 Cat.6 4X2X23/1 U/FTP
כבל בו כל זוג שזור ומסוכך בנפרד, בדיקה העלתה שהכבל עשוי נחושת מלאה, ללא כל ציפוי או פטנט אחר.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "לא יודע לגבי תעבורה בכבל, כן..."
יש לי טסטר וכל עוד זה לא כבל ארוך אני מחליף כבל וזהו.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Boltik שמתחילה ב "האם באמת קיים הבדל בין נחושת..."
יקרה מה שראית בסרטון.
וזה לא אמור לקרות.
ואם הכבל לא עומד בדרישות התקן - פשוט לא תקבל את המהירות שאתה מצפה לה.
אם מדובר על חוטים שמחברים בין המחשב לקיר - יכול להיות שלא יהיה הבדל, ובכל מקרה יהיה זול להחליף.
אם רישתת כבר את כל הבית/משרד בכבל זול - יהיה נוראי לעשות את זה שוב.
POE מעביר 350mA לפי התקן, משהו שגם כבל אלומיניום יכול לעמוד בו. מבחינת פיזיקלית עבור מעבר האות אין הבדל אם הכבל עשוי אלומיניום או ניילון בציפוי נחושת.
אם כבל לא עומד בדרישות התקן באופן כללי לא משנה ממה הוא עשוי. הפרמטר הקריטי בקוי תמסורת הוא אימפדנס שנקבע בעיקר מתכונות הגואמטריות של הכבל ופחות מהמוליכות של הגידים.
אני מקבל את ההסבר של זיו וזה נשמע לי הגיוני, אבל יתר הדברים מזכירים לי כתבות של אודיופילים...
בשתי חברות תקשורת שעבדתי בהם - הבהירו לי שזה משמעותי.
פעם אחת גם נשרף לי כבל.
גם לגבי תדרים - בעיקרון האות יעבור, אבל ההתנגדות הגבוהה תגרום לטווחים להתקצר משמעותית,
ניתן למדוד אותה - באמצעות מולטימטר.
ונכון שגם התנגדות נמוכה מהתקן לא תגרום בעיה אם הטווחים קצרים מספיק.
גם פרמטר מספר הסיבובים משמעותי מאוד - מעט סיבובים יגרמו לCROSSTALK לעלות - וזה אומר שבכבל יהיו הרבה שגיאות והרבה RETRIES, שיעלו ככל שהכבל יתארך וככל שהקצב גבוה...
אבל זה יגרום נזק גם בכבל קצר יחסית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Boltik
אני מקבל את ההסבר של זיו וזה נשמע לי הגיוני, אבל יתר הדברים מזכירים לי כתבות של אודיופילים...
השאלה היא מה הרגישות שלך לשגיאות וקצבים נמוכים.
ברוב המקרים, חיבור האינטרנט איטי והכבל קצר אז זה לא משנה,
אבל אם תנסה לרשת משרד עם שרת - תראה שזה לא המצב.
סלסול צפוף יותר - משמעו שיש פחות crosstalk
מה שמתורגם לפחות רעשים או יותר מרחק, לגבי אותו תדר.
אז אם יש לך קצב אינטרנט איטי יותר או כבלים קצרים - תוכל להשתמש באורך נמוך יותר
אם אין לך סיבובים - זה אפילו לא CAT1
זה חלק מרכזי בתקן, ומי שמוותר עליו מקבל כבל גרוע במיוחד, שלא עומד בתקן.
רק CAT7 עושה שימוש באלמנט משמעותי נוסף - סיכוך מסביב לכל זוג.
לא, לא ניסיתי, אבל למדתי טיפה על קווי תמסורת.
אין פרמטר שקשור ל-"איכות" קו תמסורת שאתה יכול למדוד בעזרת מולטימטר וכל מי שעושה את זה ומפרסם ב-YOUTUBE פשוט טועה ומטעה.
איך הצלחת לשרוף כבל רשת?
נערך לאחרונה ע"י Boltik בתאריך 28-09-2016 בשעה 08:17.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Boltik שמתחילה ב "לא, לא ניסיתי, אבל למדתי טיפה..."
באורכים האלו אף אחד לא טורח לשים כבל איכותי, אלא אם מדובר בשרת או כאמור PoE ,
גם לא באינטל.
ברגע שחיברתי אותו לPoE הוא התחיל להתחמם במהירות - עד שהתחיל להעלות עשן.
נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 28-09-2016 בשעה 10:00.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "PoE על הכבלים שמחברים בין המחשב לקיר"
סיפור מוזר. יש לי כמות נכבדת של ציוד PoE (עשרות התקנים שצורכים באופן טיפוסי 7 וואט ויכולים להגיע בפיקים ל 11 וואט) שמחובר גם בצד המתג וגם בצד המרוחק במגשרי רשת סטנדרטיים (חלקם אפילו ארוכים יחסית - מעל 3 מטר) ומעולם לא הייתה לי בעייה...
זה גם קצת מוזר מכיוון שאם המוליכים לא היו מספיק עבים כדי לסחוב את הזרם הנדרש, זה גוזר שההתנגדות הייתה גבוהה יותר, מה שגורם לי לתהות האם ה sensing שה PSE עושה מול ה PD (שבודק התנגדות של 19–26.5 kΩ לפני שהוא מחליט להזרים זרם לצרכן) לא היה צריך להיכשל כיוון שהוא מחוץ לטווח ואז בכלל ה PSE לא היה אמור לספק זרם לצרכן - וכמובן שגם אם לא - נפילת המתח המתבקשת מזה שההספק נשפך על חימום המוליכים גורמת לי לתהות איך נותר מספיק הספק לצרכנים כדי להידלק...