05-08-2016, 08:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
WARCRAFT
תודה לאל שלא ראיתי את הדרעק הזה בקולנוע.
בגדול אני מעריץ של הז'אנר מהתקופה שיצא המשחק הראשון (וורקראפט 2 היה יצירת מופת).
אח"כ כשבליזארד המשיכו עם העלילה, נטשתי לגמרי את המשחק כי זה הפך להיות בית זונות חסר עלילה או היגיון.
אז ככה:
הסרט מיועד בעיקר לשרופי הז'אנר של המשחק, לאלה שמכורים לחרא הזה, ומשחקים בקביעות בעולם של וורקראפט, אם אתה לא אחד כזה - רוב הסיכויים שאתה תשתעמם למוות בחלקים גדולים של הסרט.
אני חושב שהסיבה העיקרית לכישלון של הסרט זה שבכוח הם ניסו לשלב בבאת אחת את כל העולם של וורקראפט, וזה יותר מדי קשה לעיכול, 95% מהסרט הוא CGI, אם כי ראוי לציין שהCGI של האורקים היה בין הטובים שיצא לי לצפות, אבל יש גם נקודות שפל כמו הCGI של הנשר הגדול שפשוט נראה חרא, הדרקון של חאליסי נראה הרבה הרבה יותר טוב (וזה פאקינג סדרת טלוויזיה).
ונמשיך - משהו שצרם לי מאוד זה שהיחסי כוחות היו פשוט לא הגיוניים, במשחק המקורי אביר שווה ערך לאורק, פרש שווה ערך לאוגר (מפלצת ענקית עם 2 ראשים), וכ'ו, אבל בסרט הפכו את האורקים ליצורים ענקיים מפוצצים בשרירים שמחסלים בקלות כל אביר, ונתקלים בקושי רק מול האלופים.
הא-סימטריה הפריעה לא מאוד, מעבר לכך כל ניהול הסצינות הוא גרוע, תסריט מעאפן, מעבר מהיר בעלילה ובין ערים, דיאלוגים מגוחכים, ההרגשה הכללית הייתה שכל הסרט מורכב מאוסף של סצינות של הכותר הבא של וורקראפט.
לא ברור לי מה האלופנים ניסו להשיג עם הסרט הזה, אם היה להם שכל הם היו צריכים להתחיל מההתחלה, ופשוט להיות נאמנים לעלילה המקורית של הסדרה, האורקים היו אמורים להיות הרבה יותר שקולים בכוח שלהם לאבירים, והיה נחמד אם הם היו מקדישים יותר זמן בשביל להציג את עולם הבית שלהם ואת הסיבות שהם החליטו לפלוש לאזרות'.
חסרונם של האוגרים צורם לי מאוד, כנ"ל של הדרקונים.
אני חושב שיש כאן פספוס ענק מכיוון שיוצרים הסרטים מלכתחילה תכננו טרילוגיה, ויש תקציב גדול, אבל בפועל הסרט נכשל.
אני חושב שעם במאי נכון, הם יכלו אפילו להפיק משהו שמתקרב לשר הטבעות.
בסופו של דבר, התוצאה הסופית היא כישלון, אין רעב לצפות בסרט הבא, ואם אני אצפה אז כנראה זה יהיה כתוצאה של ברירת מחדל ביום כיפור או משהו.
3 במדד.