24-07-2016, 17:16
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.11
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "החייל אלאור אזריה מעיד: שר הביטחון והרמטכ"ל יצאו בהודעות גינוי בלי לדעת מה קרה"
כאשר האמצעי נהפך למטרה בפני עצמה
יש דברים שאנחנו עושים בשביל מטרה. האמצעי הוא לא מטרה בפני עצמה, לעתים האמצעי הוא מגעיל ודבר לא טוב, אבל היות ויש מטרה, אז בלית ברירה עושים גם דברים לא נעימים.
קןרה לפעמים שמרוב השקעה באמצעי, שוכחים לגמרי על המטרה, ובשביל להשיג את האמצעי עושים גם דברים שהם הפוך מהטרה. זה מה שנקרא "הגולם קם על יוצרו".
לדוגמה: הולכים לעבוד, עושים קריירה, במטרה להשיג חיים טובים ולהקים משפחה. קורה אצל נשים, וגם גברים, שמרוב להיטות אחרי הקריירה שוכחים לגמרי על המטרה, שהמטרה הסופית היא הקמת משפחה. ומרוב השקעה בקריירה נאבד כמעט לגמרי הרצון להחתן ולהקים בית בישראל, ורק בגיל 40 ומשהו נזכרים פתאום, ולפעמים מאחרים כבר את הרכבת...
אותו דבר גם בהקשר לערכים של צה"ל. בהתחלה מוכנים להציק לחיילים שגילו יותר מדי נאמנות ולחימה בשביל שיהיה לנו צבא ערכי. אבל בסוף מרוב להיטות לדימוי של צה"ל, לפעמים אנחנו הופכים את הקערה על פיה ולהציק לחיילים נאמנים נהיה מטרה בפני עצמה. ומשמיצים את צה"ל עוד יותר מהגרועים שבאויבינו. גם אם זה לא יועיל לדימוי של צה"ל. ואפילו יזיק לו.
אותו דבר אני אומר את זה עכשיו לעצמי: אמנם אני מציק לאנשים פה בפורום, בשביל המטרה לחזק את גאון יעקב ארץ ישראל ועם ישראל, אבל חלילה להתרגל לסרקסטיות ולקבל חס וחלילה טבע אכזרי. צריכים לזכור את המטרה, שיהיה טוב לעם ישראל ולא חס וחלילה רע.
לכן, אני מבקש מחילה וסליחה מכל אלו שפגעתי ברגשות שלהם או העלבתי אותם, בעזרת ה' אני אחפש דרכים איך להגיע לידי אותה מטרה באופן פחות כואב ושלא יכאב כלל וכלל. ואדרבה, שיהיה טוב ונעים.
https://sites.google.com/site/hamedinai/
נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 24-07-2016 בשעה 17:29.
|