08-03-2016, 09:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
האוט׳ הרבה יותר פופולארים מהידניים
בכל חברות ההשכרה בעולם הרכבים האוט׳ תמיד יורדים מהמלאי עקב הביקוש של המזמינים, הרכבים עצמם מתומחרים יקר יותר למרות שהם אמינים פחות (החברות מנצלות את הביקוש), במרבית המדינות המערביות המגמה היא אוט׳, אפילו לרכבים מסחרים שפעם נשלטו ע׳י ידני (טנדרים כבדים, מסחריות, אוטובוסים, אפילו משאיות).
הרכבים היחידים שעדיין ידניים הם רכבי היוקרה (הרכבים בנויים לגיר ידני, גיר אוט׳ מסרס מאוד את יכולות הרכב).
במדינות המזרח והעולם ה3 המגמה היא רכבים ידנים מכיוון שמדובר באוכלוסיות חלשות שזקוקות לכלי רכב אמינים, הם מעדיפים אמינות על פני נוחות, אבל אני חושב שבסופו של דבר המגמה גם תגיע לשם.
בכל אופן, אם תסתכל על נתוני חברות הליסינג בארץ אתה תראה שמרבית הרכבים שנלקחים ע״י החברות ולקוחות גדולים הם אוט׳, אני גם משוכנע שאחוז מסירות כלי הרכב החדשים בכל שנה בישראל הוא ברובו אוט׳.
לי יש רשיון נהיגה גם לידני, ומאז שהוצאתי אותו לא יצא לי לנסוע בארץ אפילו פעם אחת על ידני.
כן יצא לי לנסוע על ידני כשטיילתי במדינות מזרח אירופה (רומניה / בולגריה), והסיבה היא בעיקר בגלל שהרכבים האוט׳ נדירים בחברות ההשכרה שם, וגם בגלל המנטליות הסלאבית המפגרת של להיות עם רכבי הילוכים.