12-05-2017, 21:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.10.03
|
|
אני מבין שהרבה יותר בטוח ומהיר לשגר טיל תמוז מהיבשה או מהאוויר כדי לבצע סיכול ממוקד בטרוריסטים בתוך עזה או רפיח, מאשר להחדיר צלף ללב המאפלייה.
אך במלחמות כמו מלחמת לבנון השנייה ומבצע צוק איתן הייתה ביקורת רבה על השימוש, או ליתר דיוק, על חוסר השימוש, בצלפים. בלבנון השנייה זה אפילו הוגדר ככישלון, אני מקווה שבצוק איתן לפחות היה שיפור ניכר בנושא.
אבל גם במשימות שבהן לא צריך להחדיר צלף ללב שטח האויב, כגון מלחמה בצלפי אויב בגבול רצועת עזה או במחבלים באיו"ש, אני מרגיש (ואולי אני טועה) שצה"ל לא מנצל את הצלפים בצורה המיטבית. לפני שנה בערך הייתה חוליית טרור מהג'יהאד האסלאמי שביצעה פיגועי צליפה עם רובה ע'ול 0.5 (גרסה איראנית לשטייר HS 50), ובסוף מי שסיכל את החולייה היו דווקא צלפי הימ"מ, שנחשבים ליותר טובים באופן ניכר מאשר צלפי החי"ר בצה"ל. אני מניח שצלפי היחידות המיוחדות בצה"ל הם ברמה הרבה יותר גבוהה מצלפי החי"ר (לא יודע איך הם לעומת הימ"מ, כי בכל זאת, צלפי הימ"מ מתאמנים ופועלים באופן קבוע שנים רבות (5-20 שנה, תלוי בוותק), בעוד שצלף מיוחדות סדיר פועל 3-5 שנים באופן שוטף וקבוע, ואח"כ רק במילואים) ואני גם לא יודע מה הרמה שלהם ביחס לצלפים אחרים בעולם.
נערך לאחרונה ע"י ArmouredDov_D9 בתאריך 12-05-2017 בשעה 21:56.
|