01-02-2016, 07:14
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
" החי״ר העתידני״ הנו מושג שאני כבר שומע עליו לפחות עשור....
במסגרתו כדבריך גם הועלו מספר רעיונות לנשק שיוכל לבצע ירי הן של תחמושת נק״ל והן של רימונים בקוטר של 25 או 40 מ״מ (אגב, עד עתה לא ברור לימדוע התחמושת הזו מכונה דווקא ״רימון״ באנגלית אך זהנושא כשלעצמו)...
עובדתית, כל הרעיונות מהועלו בנדון נותרו בגדר רעיונות בלבד ובמקרים בודדים הגיעו אולי לשלב של ״מדגימי טכנולוגיה״ בלבד כולל מערכת הרפאים של תע״ש (רפאים הנן ראשי תיבות ל ״ רימון פיצוץ אוויר מתקדם" כך פעם הוסבר לי), שאולי נראה ממנה בצה״ ל באזור 2017..... אולי...
ומה אני בא בעצם לומר? שבינתיים ובעוד יש המשתעשעים ברעיונות מני רעיונות שונים, בסופו של דבר המטולים בקוטר 40 מ״מ הן ה м203 והן ה vog 25 ומקביליהם וכן המקל״ר המערבי והמקביל הרוסי ע״ע ה״פלמיה״ ״ ממשיכים להוותהאמל״ח היחיד בנישה הזו וכך נראה שימשיך להיות בעוד רעיונות עולים ורעיונות יורדים ועדיין לא הצליחו להתקבע על מה למה ואיך בדיוק.....
שוב, אם נסתכל על פני שדה הקטב המודרני נראה שבסופו של דבר מדובר על לחימה בשטחים בנויים/לחימה בשטח אורבני, לצורך כך אין ממש צורך במטול רימונים לטווח של 800 מטר או למעלה מכך שיור צרורות על מבנה ... בטח שלא במחיר של נשיאת כלי מגושם שכזה שעד עתה לא ממש ברורה היכולת שלו לדייק בעת ירי צרורות לטווח שכזה.... נראה לי קונספט נחמד ואולי מעניין שמבחינת עלות תועלת עדיין לא משכנע בנחיצותו..... אבל שוב, ימים יגידו...