28-01-2016, 18:45
|
|
|
חבר מתאריך: 29.07.10
|
|
טוב, אחת אחת:
א. מג"ד צריך להיות מספיק מקצועי בשביל לפקד על כל הכוחות שלו, לא להפעיל אותם בעצמו. דרישה מעבר לכך איננה מציאותית.
בנוסף טענת שעל המג"ד לדעת מספיק בשביל להעיר-אם אמנם נכון מה שהתפרסם, סטיית המרגמה הייתה קרובה ל 180 מעלות, או בעברית: המרגמה הייתה הפוכה. כל מי שלידה היה אמור להבחין בכך ולעצור את הירי, ולפיכך הוא הנושא באחריות, ולא המג"ד או הסמג"ד שמן הסתם לא היו שם.
טענת שעל המג"ד לדעת מספיק בשביל לתחקר-תחקור עושים אחרי שמגלים שגיאה באימון. כלומר, המג"ד יכול להיות מודע לפער ברמה המקצועית של חייליו בפועל רק אחרי התרגיל, לא לפניו. אז הנה, הגדוד תרגל, והתגלתה שגיאה. אוי לה לאותה שגיאה.
ב. אני לא כל כך מבין, אתה מניח שלא הוגדר ג"ג? שלא אמרו לכולם שיורים רק בפקודת אש ברורה? שלא עשו את מה שעושים בכל תרגיל בסיסי? אף רמה ממונה לא יכלה לדעת שיש בעיה מקצועית במרגמה מסויימת, שוב, רק מי שהיה לידה בפועל. הכשל כאן לא נבע מפקודות והוראות כלשונך, אלא מחוסר מקצועיות של הצוות.
ג. ראשית, גילוי נאות: אני תותחן טנק פשוט, ולכן כל מה שאני אומר מגיע מנקודת המבט של עמדת צייד 3א. אז אתה צודק בהחלט, לא הייתי בשום קורס פו"ם, ולכן גם אני בעצמי לוקח את דעתי בעירבון מוגבל.
בכל זאת, אם יש משהו שנראה לי לא תקין, עלי לדווח עליו.
לגופו של עניין, הלוואי שזה היה אפשרי והמג"ד היה יכול לעסוק יותר בלחימה ופחות בתמיכה שמסביב לה, אבל במציאות זה לא אפשרי. המג"ד לא יכול לעשות מסל"צ עם כל צוות וצוות בגדוד, ולכן הוא נאלץ להאציל סמכות למ"פ, שבתורו מעביר אותה למ"מ. הגדוד הוא יחידה אוטונומית שמכילה בתוכה גם הרבה דרגים לוגיסטיים שדורשים המון תשומת לב, בניגוד לפלוגה בכלל ולמחלקה בפרט, שמתעסקות בלחימה בלבד. לכן ההאצלה הזאת הגיונית.
לגבי הפוליטיקות וחיילי המפקדה-זה תחום שיש בו הרבה מה לומר, אבל זה לא הנושא כרגע.
לגבי הסיכום: להדיח מג"ד בגלל בעיות בתיק התרגיל זה כמו להדיח מ"פ שטנק בפלוגה שלו דרס נשק, בגלל שהנהג לא עבר בטיחות יום א'. בהיגיון צבאי, יש קשר ישיר בין הדברים, בוודאי. בהיגיון נורמלי ברור לכולם, ששינון פעם נוספת של אותם כללים ידועים לכל לא היה מתקן את כנת המפקד התקולה ומונע מהנשק ליפול.
כך גם בנמשל, עוד חתימה או עוד תדריך לא היו הופכים חזרה את המרגמה.
(רק הערה, ברשותך: אנא הבחן בין קורה, מתרחש, לבין קורא, נותן שם. וכן אם אתה נתקל בשגיאה אצלי, בבקשה תגיד לי)