10-11-2015, 10:00
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
|
|
כנס הכלים הלא מאויישים UVID 2015
אתמול (ב') נפתח בגני התערוכה כנס UVID 2015, בהפקה משותפת של AUVSI והירחון Israel Defense. הכנס בן היומיים מתמקד ב"הגעתם לבגרות" של מערכות הכטב"ם, לצד התפתחות תחומי הכלים הלא מאויישים בתווך היבשתי והימי.
הכנס נפתח בהרצאתו של דר' דוד הררי, יו"ר הכנס שהציג את נושא הכנס תוך דגש על התפתחותו הרבה של הצד האזרחי בתחום.
אחריו עלה מושל מדינת מיסיסיפי פיל בראיינט, שהציג את מעורבותה הרבה של מדינתו בתחום התעופה בכלל והלא מאוייש בפרט, ועידודה של פיתוח תשתיות הנוגעות לו. בין היתר ציין המושל בראיינט את מפעל הכטב"ם של Stark aviation (חברת בת של תע"א הישראלית), מפעל Moss point של ענקית התעופה נורת'רופ גרומן, מפעל Tupelo של חב' General Atomics הלוקח חלק בהרכבת מטוסע הפרדאטור, ועוד. בנוסף התגאה המושל באוניברסיטת מיסיסיפי בה נפתח מסלול Precision Agriculture המחבר בין חקלאות לכלים טכנולוגיים כמו GPS ו-GIS ועושה שימוש בכטב"מים, ואשר לאחרונה קיבלה מ-FAA הגדרה כמרכז ידע ומצויינות בתחום הכטב"ם.
הדובר השלישי במושב הפתיחה היה תא"ל ניר חלמיש, ראש מו"פ במשרד הבטחון. תא"ל חלמיש הציג את חזון צה"ל לפיתוח התחום הלא מאוייש בעשור הקרוב:
• בתחום הטקטי, מתקבל כיום מידע שנאסף מכלים במשקל 5 ק"ג כאשר לפני עשור אותו מידע התקבל מכלים במשקל 300-500 ק"ג. ישנה התמקדות בפיתוח מקורות אנרגיה קלים ופשוטים, בדגש על תאי דלק שפיתוחם עדיין נמצא בשלב ראשוני למדי. בתחום המטע"דים המטרה היא להגיע ליכולת תצפית במפתח רחב ולא רק "מבט דרך קשית". השאיפה הכללית היא להוריד את רמת לקוחות המידע עד רמת המחלקה.
• תחום הרחפנים זוכה בשנים האחרונות להתפתחות מואצת. צה"ל אינו מעוניין להשקיע בפיתוח מאפיינים ויכולות שכבר מפותחים ע"י היצרניות עצמן, אלא ביכולות ייעודיות מעבר להן. יש צורך להגדיל את שרידות ואמינות הכלים, כאשר הייעודים העיקריים הם ליווי כוח קרקעי בשדה הקרב תוך ניצול יכולות הריחוף והתמרון כדי לפעול גם מתחת לגובה הגגות במרחב העירוני, וליווי לוגיסטי לטווח קצרים ומשקלים של עד עשרות ק"ג.
• בתחום הכרב"ם, הרצון הוא לעבור מעולם הבט"ש שהגיע לבגרות והצלחה (מערך הנחשון בגבול רצועת עזה) לתחום התמרון. בדומה לרחפנים, צה"ל מייעד את הכלים לפעול כחלק מכוח מעורב עם לוחמים אנושיים, בתפקיד משמר קדמי. וכאמור גם בתפקידי אספקה ולוגיסטיקה.
את מושב הפתיחה סגר מר רפי מאור, יו"ר דירקטוריון תע"א. הוא סקר את התקדמות התחום החל מהפעלת המזל"ט הראשון במלחמת ההתשה מעבר לתעלת סואץ, דרך התפתחות והבשלה לאורך שנות ה-80 וה-90 ועד ההגעה לבגרות בתקופתנו. משפט המחץ שלו "מה שיוכל להיות בלתי מאויש – יהיה בלתי מאויש" רלוונטי לא רק לתחום הצבאי אלא גם לאזרחי כולל מטוסי נוסעים ומטען.
לאחר הרצאות הפתיחה התפצלו ההרצאות לשלושה מסלולים מקבילים: מבצעי, טכנולוגי ומדעי. רמת ההרצאות השתנתה בהתאם לדובר ולתחום – חלק מההרצאות היו מרתקות, בעוד אחרות היו מונוטוניות ואפילו משעממות. תחום אחד שלטעמי חסר בצורה בולטת היה דיון או הרצאה על כלים תוקפים (Killer robots), מאחר וכידוע התחום בארץ אינו פתוח לדיון היה ראוי לפחות להציג דוגמאות ומגמות מהעולם ופיתוחים עתידיים של התעשיה בארץ.
במקביל להרצאות, התקיימה תערוכה של התעשיות הביטחוניות הרלוונטיות – הן של הכלים עצמם והן של יצרני משנה קטנים יותר. משום מה, מספר חברות גדולות חסרו בתערוכה: רפאל, אלביט, ג'יניוס (המיזם המשותף של אלביט ותע"א) ותע"ש לא נכחו, וחסרונן הורגש.
הביתן הענק של התעשיה האוירית שקיבל את פני הנכנסים לאולם הכנס
אותו ביתן, מזוית אחרת
מאחורי ביתן תע"א, הביתן של Aeronautics זכה לתשומת לב רבה
ג'ירוקופטר GyroCop-11 מתוצרת חברת Wings & Rotors
חברת MTC הציגה מגוון רכיבים פנימיים לכטב"מים ומערכות צבאיות אחרות כמו מנועי סרוו, חיישנים, גימבלים ועוד
יריעות טעינת חשמל סולאריות בביתן של Alta Devices
ובהמשך השולחן, אדקו הציגה פתרונות מחשוב שונים - בעיקר לתחנות ההפעלה ופחות לכלים עצמם
פתרונות מחשוב אחרים, הפעם של חברת CTI
רכיבי ניווט לווייני מתוצרת היפר-טק
המטע"דים של קונטרופ
מערכת שליטה קרקעית קומפקטית המבוססת על מסך מגע של Panasonic
תודה למערכת Israel Defense על הזמנתם לסקר את הכנס.
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|