במקור נכתב על ידי cre666
לא השוותי בשום שלב את היהודים בגולה לערבים בארץ ישראל, למרות שאם תלך אחורה מספיק תמצא מספיק דוגמאות שאותן כן נתן יהיה להשוות (מרד התפוצות לדוגמא).
השוותי בין שתי דוגמאות של טיהור אתני באמצעות עידוד הגירה.
אין קשר בין העובדה שהמדינה היא מדינת לאום לבין שוויון זכויות בין אזרחיה השונים.
אני מכיר את הטענה של המפלגות הערביות וחלק מהח"כים בשמאל שאם יש שוויון בין האזרחים, אז אסור שהמדינה תייצג חלק מהאזרחים יותר מאשר את האחרים.
לא רק שהטענה הזו מוטעה - היא מהווה שקר ברור.
בעולם אידאלי הייתי נותן תושבות לכלל ערביי הארץ ולא מנסה לבצע טיהור אתני. אך לא זה המצב.
הסיבה היא שהערבים בבסיסם תמיד יתנגדו לקיום היהודי בארץ ישראל, ולכן עלי לשפר את המצב הדמוגרפי בארץ. כך אני מצדיק את אותו טיהור אתני שאני מבקש לעשות.
רובד אחר הוא (שוב - בעולם אידאלי) הרצון לתת תושבות לכלל ערביי הארץ. הסיבה היא פשוטה - העיקרון שהעם היהודי הוא הריבון היחיד על ארצו, ולכן הזכויות הפוליטיות בארץ ישראל יינתנו ליהודים בלבד. זה לא הולך לקרות במציאות בשנים הבאות, ולכן המסלול הריאלי הוא לתת אזרחות. כדי להגיע למצב של מתן אזרחות, יש צורך להבטיח את הרוב הדמוגרפי היהודי בין הים לירדן. ולכן יש לבצע מדיניות ממשלתית שכזו כפי שתיארתי קודם.
בכל מדינה מערבית שקיימת היום, המדינה וסמליה לא מייצגים את כל אוכלוסייתה, ועדיין יש שוויון זכויות בין אזרחיה.
מהמנון הולנד בו כתוב שהולנדי אמיתי נשבע אמונים למלך ספרד, דרך הצלב בדגל של רוב מדינות מערב אירופה, ועד לחותם המדינה של צרפת שבמרכזו אלילה רומאית.
אוקי. אז אני לא רוצה להיות ככל מדינה מערבית שקיימת כיום. אבל כמו שהסברתי קודים, זה כנראה מה שיקרה בעתיד, כשיובטח הרוב הדמוגרפי היהודי.
מדינת ישראל היא מדינת הלאום היהודי/עברי, כולל העובדה שלישראל יש דת מדינה רשמית (בדיוק כמו לאנגליה ולדנמרק), וסמליה מייצגים את האתוס הזה ולא את כלל תושביה - בדיוק כמו כל מדינה מערבית אחרת. ועדיין כל אלו יכולים לבוא במקביל לשוויון זכויות בין האזרחים, כמו בכל המדינות המערביות,
או במצב בו לחלק מהאזרחים יש זכויות יתר וחלקם מופלים על פי חוק.
לכן אני חוזר על עצמי - יש לי בעיה עקרונית עם חוקים שמפלים (לרעה או לטובה) בין אנשים לפי קריטריונים כמו גזע. ואם אני בעד טיהור אתני כשזה משרת את האינטרס שלי, ונגדו כשזה לא - אז אני צבוע ושקרן.
לא מסכים, ופה בדיוק אנחנו חלוקים. שמירה על האינטרס של הלאום שלך לא הופכת אותך לצבוע ולשקרן.
הצגתי עקרונות ברורים. אם אני קונסטסטני איתם, אני לא צבוע, ולא שקרן.
מעבר לכך, אם לגיטימי להפלות נגד מוסלמים כי יש רוב בפרלמנט שתומך בזה,
מי יערוב לי שבזמנם של נכדי לא יהיה רוב בפרלמנט שיהיה בעד אפליה נגד יהודים?
תעודת הבטחון הטובה ביותר לנכדי היא לוודא שבחוק ובתרבות יהיה ברור שגזע ודת הם לא בסיס לגיטימי לאפליה.
לא לגיטימי להפלות נגד ערבים מוסלמים כי יש רוב בפרלמנט. לגיטימי כי זה לגיטימי. ועל כן, שאלתך לא רלוונטית.
לגבי המשפט האחרון - כמובן שאני לא מסכים.
|