19-10-2015, 00:03
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
ציטוט:
אני לא רוצה להכריז על אף אחד כמוג לב. מקסימום אגיד שהצבא לא אימן את החייל כמו שצריך.
על פי המצב המצטייר בסרטון, הייתי מצפה מהחייל לזרוק את התיק, להכניס מחסנית ולדרוך (תוך כדי הריצה), לתפוס עמדה טובה ולחפות על בריחת האזרחים הלא חמושים.
|
שני דברים.
ראשית, לגבי לזרוק את התיק- זאת תופעה פסיכולוגית מדהימה. תראה שהוא ממש לא היחיד שמשיך לאחוז בתיק שרק מאט אותו. מזכיר גם את השוטרת עם הארטיק. אני חושב שזה דווקא מראה שהוא כנראה לא לוחם, או לוחם בשלב מוקדם בהכשרה, כי אחד הדברים שמלמדים לוחם הוא להשליך את המנשא/תיק כשנתקלים...
שנית, אנחנו לא רואים את כל התמונה. יכול להיות לצורך העניין שהוא תפס מחסה, דרך וחיפה- זה פשוט מחוץ לפריים.
ציטוט:
אתה צודק שייתכן גם מצב קיצון שבו הנשק לא תקין. יצא לי פעם לעשות שמירות עם רובה שלא יריתי בו, אחרי שברובה הקודם שקיבלתי לא הייתה פעולה לאחור.
אך כל זה לא מתרץ את התוצאה העגומה.
|
מה אתה מגדיר כ"תוצאה עגומה"? מחבל פתח באש ראשון במקום הומה אדם, הצליח להרוג אדם אחד ולפצוע עוד כמה, ונהרג בתוך זמן קצר אחרי. זה מצב עגום מלכתחילה, אבל אני לא חושב שזאת תוצאה עגומה במובן "המבצעי".
ציטוט:
הבדל בין ג'ובניקים ללוחמים לא מעניין. חייל חמוש חייב להיות מאומן בתפעול בסיסי של הנשק (ובירי מדויק לטווחים קצרים). אחרת, אין סיבה לתת לחייל נשק.
|
נכון. העניין הוא, כמו שאמרת, שאם החייל לא היה כשיר לתפעל את האירוע, (שוב- אנחנו עדיין לא יודעים מה באמת קרה שם) זאת כנראה אשמת צה"ל ולא אשמתו. ולכן אני לא רואה טעם להעביר עליו ביקורת.