04-08-2015, 16:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
כן,כן - אתה לא התחלת, אתה לא אשם, אתה רק מחפש להאשים.
בוא נדלג על הפורמאליות חסרת המשמעות הזו.
כשרוב האנשים משווים את עצמם למדד כלשהו הם משווים את עצמם למה שהם מכירים מסביבתם הקורבה.
אני קראתי לא מעט הודעות הפורום הזה שהצהירו במפורש, גם בתגובה להודעות שלך, שהבסיס להשוואה הוא הפלשתינים, כי איתם אנחנו חיים ואיתם אנחנו מתעמתים.
אבל כל זה היה נסיון התחמקות די שטחי, כי אני שאלתי אותך שאלה פשוטה - "מוסריים ביחס למה?" ועדיין לא קיבלתי תשובה.
אז בוא נחדד את השאלה - אתה טוען שאנחנו לא *הכי* מוסריים.
יש דרך לבחון בכלל מי *הכי* מוסרי? יש מדד שמסוגל לבדל בין המוסריות של השליטה על אוכלוסייה חסרת אזרחות בשטחים, ואוכלוסייה חסרת אזרחות ב British overseas territories ? מדד שיבדל בין מוסריות השליטה בשטחים הכבושים בקורסיקה בידי צרפת, טריטורית הלקוטה בידי ארה"ב, או כיבוש עזה ב1967?
כמובן שאתה יכול להחליט בצורה שרירותית מי מתאים לך שיהיה יותר מוסרי בכל סיטואציה,
אבל ההרגשה שלי היא שאתה משתמש במדד לא סביר להתנהגות אנשיות, מתוך בורות וחוסר הכרת ההיסטוריה האנושית.
אני חושב שיש לך סטנדרט על איך דברים "אמורים להיות" שלא קשור לאיך בני אדם מתנהגים, שסביר שמעולם לא הייתה אוכלוסיה אנושית שעמדה בו, ושכנראה נובע מבורות לגבי ההיסטוריה האנושית.
ואני מעריך שהסיבה העיקרית לטקטיקה שלך, שכוללת לדבר בצורה מעורפלת ולרמוז שאתה יודע יותר טוב מהאחרים, נובעת מכך שאתה מודע לכך.
אני גם מנחש שההתחמקות הבאה שלך תהיה לטעון ש"גם אם כולם היו גרועים תמיד, זה לא אומר שאסור לשאוף להיות טוב יותר".
אז בוא נחסוך את זה, כי להעמיד סטנדרטים בלתי סבירים לא יהפוך אף אחד להיות טוב יותר. רק יהפוך אותו לקרבן יותר.
|