18-08-2015, 23:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
אני מסכים עם מה שאמרת, אני רק חושב שבמקטע הבא מוגזם קצת:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Barakcarmeli
, ניצול מיני חסר תקדים שיעבוד העם והחרמת כל חומרי הגלם של המדינה.
|
בתי בושת צבאיים ליוו כל צבא בהיסטוריה, ובמלחמת העולם הראשונה בצבא הצרפתי הם הפכו לחיל רשמי בצבא. באירופה לא רק "זרות" הושלכו בכפיה למחנות האונס האלו, זה היה גורלן גם של צרפתיות, בלגיות והולנדיות ששכבו עם הגרמנים, אחרי שבעלות הברית כבשו מחדש את השטח.
החרמת חומרי הגלם של המדינה הנכבשת וניצול והתאכזרות כלפי המקומיים היו נפוצים בתקופה הקולוניאלית, דוגמא מוכרת יחסית היא מחוז קטנגה בקולוניה קונגו העצמאית (קונגו הבלגית) בה העונש למקומיים, שעבדו בכפיה, על אי עמידה במכסות (איסוף שנהב, כריית נחושת וגומי שנאסף מהעצים) היה כריתת יד.
מעניין לציין שקונגו העצמאית לא הייתה קולוניה במובן המשפטי, אלא חלק מרכושו הפרטי של המלך ליאופולד השני. ההערכות מדברות על השמדה של כ 20% מהאוכלוסיה ב 23 שנות קיומה של קונגו העצמאית.
נ.ב. אני אוהב את הכיוון של השרשור הזה. אנא המשך.
|