פיצוץ מסתורי הרעיד את העיר הסורית לטקיה היום (ה-25.5), למרות שהחשודים המיידים הם כוחות המורדים במשטר אסד, מספר סימנים גרמו לגולשים ברשת שעוקבים אחר מלחמת האזרחים להצביע על אפשרות אחרת: תמונה של שרידי הטיל שהתפוצץ שהועלתה לרשת (תמונה מס' 3) זוהתה כחלק מטיל ים-ים מסוג סטיקס, גם לעשן הכתום הוצא הסבר שמדובר בריאקציה כימית של המחמצן שמצוי במנוע הטיל.
בהנחה שהזיהוי הוא מדוייק ומדובר בתאונה של צבא אסד, עולה השאלה איך טיל כזה נופל לתוך בניין מגורים על היבשה?
נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 25-05-2015 בשעה 22:52.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "הסבה/שימוש בטילי סטיקס לתקיפת מטרות יבשה?"
לא מפתיע, בסוריה כבר נעשו התאמות יצירתיות שונות ומשונות של טילים מחוץ לייעודם המקורי – מאחר והרבה מההפצצות וההפגזות בסוריה הן נטולות אבחנה ומשוגרות לאיזורים כלליים, אין הרבה משמעות לייעוד המקורי של החימוש ("כל זמן שזה מתפוצץ, זה טוב"). דוגמה טובה היא השימוש בטיל א"ק KH-29 כרקטה ארטילרית:
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "לא מפתיע, בסוריה כבר נעשו..."
חימוש טיפש ממש לא חסר למשטר אסד, חימוש מדוייק לעומת זאת דווקא כן. התהייה שלי האם זה אפשרי להסב טיל סטיקס לטיל שיוט או שבכלל אין צורך בהסבה כזו וטיל רגיל יכול להיות משוגר בהצלחה גם לעבר מטרה ביבשה?.
אני דווקא לא מכיר יותר מידי דוגמאות ממלחמת האזרחים להסבות דומות שנעשו ע"י המשטר, אולי חיבור רש"ק כבד הרבה יותר לרקטות קיימות, אבל לא יותר מזה. התמונות שהבאת הן מלוב.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "חימוש טיפש ממש לא חסר למשטר..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סמוראי
חימוש טיפש ממש לא חסר למשטר אסד, חימוש מדוייק לעומת זאת דווקא כן. התהייה שלי האם זה אפשרי להסב טיל סטיקס לטיל שיוט או שבכלל אין צורך בהסבה כזו וטיל רגיל יכול להיות משוגר בהצלחה גם לעבר מטרה ביבשה?.
מבצע קלשון (Operation Trident) של הצי ההודי כנגד הצי הפקיסטני ב-1971 כלל ירי טילי סטיקס על מתקני נמל ומאגרי דלק בקראצ'י. הטילים הראו תפקוד בעייתי, אבל ההודים שהיו מודעים לכך שיגרו כמות גדולה מראש והמבצע הצליח מעל למשוער. מערכת הניווט בטיל די מיושנת, אבל ניתן לתקוף מטרות חוף מירי מהים. בירי קרקע-קרקע קשה יהיה לצפות על מה הטיל ינעל, וגם דרוש היה מכ"מ להכוונה ראשונית.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "לטקיה היא לדעתי בידי אסד, כך..."
בינתיים הטלויזיה של המשטר הודיעה כי מדובר בטיל שנורה בטעות מספינה של חיל הים הסורי, כך שזה עונה על השאלות "מי?" ו"מה?".
באשר ל"למה?" השאלה נותרת פתוחה. ירי בטעות של טיל מבצעי לעבר החוף נשמע לי כמו חתיכת תאונה, ולמרות שעם המצב הנוכחי של הצבא הסורי הכל אפשרי, לא מן הנמנע שזה ירי/ניסוי שהשתבש.
על פניו לפי התגובות של החברים כאן נראה שירי על מטרות ביבשה זה עסק שיכול לעבוד ועם טווח של 80 ק"מ לפי ויקיפדיה, אולי יש בזה גם היגיון בשעת צורך (והרי טיבוע ספינות זה יכולת פחות שימושית עבור הצבא הסורי כיום).