05-04-2015, 13:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.05
|
|
לגבי טעויות בחישוב, תקן אותי אם אני טועה, אבל זה לא משהו שחוששים לגביו, אתה הרי כותב התוכנה, אמנם יכולות ליפול טעויות, אבל אם בדקת את עצמך זה לא יקרה, בסה"כ אתה זה שמחשב, לא בן אדם אחר שמכניס את הנתונים... וזה נכון לגבי כל דבר במערכת, כל חישוב שיש לך לך יכולה לקרות בו טעות, אבל אתה לא חושש לזה, כי אתה מניח שהחישוב שלך נכון.
ב) לא כל כך הבנתי אותך, הפיתרון כפי שאני רואה אותו הוא פשוט להוסיף עמודה בטבלה של ימי עבודה שמכילה את המשכורת. (במקרה של עדכון כוללני של המשכורת שכולל עדכון ימי עבודה קודמים מעדכנים גם אותה) וככה תוכל לדעת מהו השכר לשעה בעבור כל יום עבודה. אחרת איך תוכל לדעת מה המשכורת של אותו יום עבודה במקרה שהעלת את השכר לשעה?
עוד, מה יקרה אם שינית את המשכורות כמה פעמים, לכל יום עבודה יש שכר אחר... אתה חייב לשמור את השכר לשעה בעמודה בטבלה של הימי עבודה, אחרת תצטרך לאחסן את השכר לשעה בעמודה בטבלה של העובדים, ולא יהיה ניתן להכיל על העמודה הזו פונקציות SQL או השוואות למיניהם לפי תאריכים כיוון שהעמודה צריכה להכיל את כל השינויים במידה ושינית את השכר כמה פעמים.
ג)
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Nati323
לגבי group by, לא הבנתי כל כך , לא ראיתי אותך משתמש בשום פונקציה, של סכום או משהו אחר.., וגם בתוצאה אני לא רואה משהו מיוחד, מה היה קורה אילו לא היית משתמש ב group by ?
|
עריכה: הגבתי לעצמי בטעות, שימי זה מכוון אליך