18-10-2014, 13:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
ברגע שהשליטה על הרובוט היא מרחוק, ניתן בקלות יחסית להפוך אותו לערימת ברזל חסרת תועלת
וזאת באמצעות שבשי אותות ותדרים.
כך שמבחינת לחימה - אמצעי כזה יוכל (לבנתיים) להיות בשימוש רק יחד עם כוחות בשר-ודם, ולא כתחליף מושלם להם.
ברם, נראה שלא התייחסת לאספקט חשוב בשימוש מאסיבי ברובוטים בשדה הקרב: כיצד זה יראה בדעת הקהל העולמית - כולם מכירים את הסרטים בהם צבאות של רובוטים משתלטים על ערים וטובחים בבני אדם, אני חושב שלא משנה מה תהיה המטרה של השימוש ברובוטים "הומנידים" (הולכים על שניים הדומים לבני אדם) בשדה הקרב, היא מייד תיצור אנטגוניזם בקרב דעת הקהל העולמית, ובטח גם מבית.
יתכן ששימוש מוגבל ברובוטים כאלה יתקבל בהבנה מסויימת (נניח, רובוט אחד כזה לכיתת חי"ר, או למחלקת טנקים) למטרות חיסכון בחיי אדם וכלבים בסריקה אחר מטענים ומארבים, אבל שימוש מעבר לזה מיד (ויש שיאמרו גם בצדק) יגרור קמפיינים המציגים את ישראל כמדינה צמאת דם השולחת רובוטים כדי לבצע ירי וטבח חסר אבחנה באוכלוסיה חסרת ישע, וגם כמובן תציג את המחבלים כלוחמי חופש הנלחמים מלחמת-צדק בצבא רובוטים בלתי-נגמר.
לא טוב.
תראה, אני חובב לא קטן של מד"ב, ואני יכול להעיד על עצמי כעל מי שקרא מאות (אם לא יותר) של ספרי מד"ב, וחלקם העוסקים בלחימה של בני אנוש ברובוטים/חייזרים תמיד הציגו את הרובוטים/חייזרים כצד ה"רע" בעלילה ואלו שנלחמו בהם בצד ה"טוב", כך שאני חושב שמבחינת ה"אנושות", אנחנו כרגע לא מוכנים לקבל בהבנה תרחיש כזה בו שולחים צבאות רובוטים לירות באנשים. אם לקחת את ההצעה שלך לפסים פרקטיים יותר, במידה ובאמת נרצה להשתמש בפתרון כזה, נאלץ להמתין עד שמדינה גדולה מאיתנו (רצוי שזו תהיה ארה"ב) תעשה שימוש כזה ברובוטים, ובכך תשמש כ"עלה תאנה" בשבילנו.
עכשיו, אם אנחנו כבר רוצים להגדיל את שרידות ויכולות החיילים שלנו בשדה הקרב ע"י עזרים מכאניים, אני חושב שהפתרון הטוב ביותר הוא השקעה בפיתוח שלדים חיצוניים (Exo-skeletons), מעין חליפות מכאניות שהחיילים ילבשו ויאפשרו להם לשאת יותר משקל, אמצעים ומיגון על גופם - כגון אמצעי תצפית משוכללים, מתאמי יד-עין (hand-to-eye coordinators) המשעבדים את הנשק בדיוק לעין החייל, תוספות תחמושת ואולי אף אמצעי מיגון אקטיביים.
התחום הזה של שלדים חיצוניים נמצא כרגע בפיתוח מאסיבי וישנם כמה וכמה אבות-טיפוס בבחינה, בעיקר אצל האמריקאים. אני לא חושב שזו תהיה בעיה גדולה במיוחד מבחינה טכנולוגית לתעשיות הביטחוניות בישראל ליצור מערכת שכזו, כך שלי נראה שזו צריכה להיות המטרה הבאה לפיתוח בכדי לקחת את צה"ל בזינוק קדימה במלחמה שלנו מול ארגוני הטרור, ומן הסתם שמערכות מסוג זה תהיינה מוצר מבוקש מאוד בחיילות אחרים בעולם כך שגם מבחינה כלכלית זה ישתלם...
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|