05-10-2014, 14:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
ועכשיו תורך - תביא לי רפרנסים לטענה שיש מישהו שמקבל תמיכה מרוב הלבנונים שאינו חזבאללה ואינו הצבא (שדווקא משתף פעולה לא רע עם חזבאללה בתקופה האחרונה). בנוגע ל"משרתים את האינטרסים של עצמם על חשבון לבנון" - כמו שטרחתי להסביר אין דבר כזה "אינטרס של לבנון" בנפרד מההסכמות בין האינטרסים של השחקנים. זה תקף גם למדינות אחרות כמובן בשינויים המתבקשים - בישראל למשל יתווכחו לך אם ההתנתקות/התנחלויות הם אינטרס לאומי או נזק למדינה בשירות אינטרס צר של קבוצה מצומצמת שמעולם לא זכתה לבדה לתמיכת רוב הציבור...
|
פה בדיוק טמונה הבעיה בתקשורת בנינו.
אני לא טענתי בשום שלב שיש גורם אחד שמייצג את לבנון.
אתה טענת שהחיזבאללה מייצג את לבנון, אבל העובדות שאתה מביא לא מצדיקות את הטענה הזו.
הן לכל היותר מביאות למסקנה שחיזבאללה מייצג רוב דחוק (60%) של השיעים בלבנון (27-40% מהלבנונים, תלוי מי סופר).
לכן אני טוען שחיזבאללה לא מייצגים את לבנון.
אני לא טענתי שבלבנון יש הסכמה רחבה על מהם האינטרסים הלאומיים בלבנון. או בישראל או בצרפת לצורך העניין.
אתה טענת שחיזבאללה מגן על האינטרסים של לבנון, אבל בכל פעם כשיש ניגוד אינטרסים בין האינטרסים של המדינה לאינטרסים של השיעים בלבנון או האירנים.
לכן אני טוען שחיזבאללה לא מייצג את האינטרסים של לבנון, אלא אינטרסים מגזריים ואיראניים.
אם היית רוצה לאושש את הטענות שלך, היית יכול להביא דוגמאות בהן חיזבאללה פעל בעד אינטרס של לבנון, ובניגוד לאינטרס מגזרי או אירני. יכול להיות שיש כאלו שאני פשוט לא מכיר.
או שהיית מראה שיש לחיזבאללה תמיכה רחבה של בני העדות האחרות.
תהיות:
1. יכול להיות שאתה מערבב בין חיזבאללה לבין ה8 במרץ? כי אלו שתי טענות שונות.
2. למה כשאני שולל טענה מסויימת, אתה מניח שאני טוען את הדבר ההפוך? אני יכול לטעון שהקיר לא לבן, ועדיין לא לטעון שהקיר שחור.
3. יש לי רושם שאתב מניח שה"שבטיות" והחלוקה האזורית של של לבנון למחוזות הצבעה ייחודית ושונה. מה ההבדל המהותי בינה שיטת ההצבעה הבריטית ?
גם שם גבולות מחוזות הבחירה נועדו למנוע מהליברלים מנדטים, וההצבעה היא שבטית ברובה. מעמד גבוה יצביע לשמרנים, סקוטים מצביעים לייבור וליברלים,
צפון אנגליה, עובדי כפיים ומובטלים מצביעים לייבור וכך הלאה. גם פה זה לא 100%, כי אם אתה ממעמד גבוה וסקוטי, רוב הסיכויים שתצביע ליברלים ולא שמרנים
ומובטלים סקוטים מדופריס וקאלו-וואי (דרום סקוטלנד) יצביעו שמרנים, כי הם צריכים להוכיח שהם "בריטים" יותר מאשר "סקוטים". בהודו הבלאגן יותר גדול...
שאלה - בלבנון, בכל מחוז בחירה, משוריינים מנדטים לכל עדה (לפי מפתח לא רלוונטי שנקבע בהתאם למאזן פוליטי שהיה קיים). לדוגמא: 2 קאתולים, מארוני וסוני.
להבנתי כל הקתולים במחוז מצביעים בין המועמדים הקאתולים, ושניים מהם יבחרו. כל הסונים מצביעים למועמדים הסונים ואחד מהם יבחר, וכך גם המארונים.
אתה טוען שזה אחרת?
|