12-09-2014, 12:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.08.05
|
|
למען הסר ספק, אני לא חתום על המכתב הזה...
פשוט בושה שמנצלים את עבודתם כדי לחפור בה...
זהו דור חדש, אשר חושב שהכל מותר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4570055,00.html
http://www.maariv.co.il/news/new.as...campaign=link4u
חיילים וקצינים ב-8200: "מסרבים להשתתף בתפקידי סיוע לכיבוש"
43 אנשי מילואים ביחידת איסוף המודיעין המרכזית והיוקרתית של צה"ל שיגרו מכתב מחאה לראש הממשלה, לשר הבטחון, לרמטכ"ל ולראש אמ"ן, ובו הצהירו: לא נשרת יותר בתפקידים הפוגעים בפלסטינים. מפקד היחידה לשעבר: "הייתי מעמיד את כולם למשפט"
יוסי מלמן
43 קצינים, סמלים וחיילים במילואים של יחידת העילית 8200 של אגף המודיעין הודיעו כי לא יסכימו עוד לשרת בצה"ל בתפקידים צבאיים שמסייעים להנצחת הכיבוש בשטחים. לדברי חברים בקבוצה, שבראשה עומד רב סרן, שני סרנים וסגן, הם שלחו מכתב בנושא זה לראש הממשלה, לשר הביטחון, לרמטכ"ל ולראש אמ"ן. כמו כן הם פנו לעיתונאים זרים ולכלי תקשורת בישראל והפיצו את מכתבם כדי לעורר תהודה גדולה הן בארץ ובעיקר בחוץ לארץ.
במכתבם טוענים אנשי המודיעין כי חומרים ואמצעים של היחידה, שעוסקת בין היתר בתחום ההאזנות לפלסטינים בשטחים, מועברים לגורמים נוספים (הכוונה לשב"כ, י"מ) שעושים בהם שימוש כדי להפעיל לחץ ולגייס סוכנים. הם מציינים לדוגמא כי מהאזנה לשיחות טלפון לומדים שירותי הביטחון הישראליים על מחלות של פלסטינים שזקוקים לטיפול רפואי או על נטיות המיניות שלהם, ומנצלים את המידע הזה כדי ללחוץ באמצעים פסולים על שיתוף פעולה שלהם.
במכתבם הם מדגישים כי הם אינם מתנגדים לכל פעילות של היחידה או צה"ל שתכליתה לפעול נגד אויבי ישראל, אך אינם מוכנים כי להיות שותפים למדיניות שמעמיקה את שליטת ישראל בשטחים.
איסוף וניתוח מודיעים, בסיס גלילות. צילום: רענן כהן
לדברי מארגני מכתב המחאה, הם התארגנו עוד לפני מבצע צוק איתן ברצועת עזה, אך החליטו להקפיא את פעילותם בנושא עד לסיום המלחמה. הם קובלים כי במלחמה האחרונה נהרגו אזרחים חפים מפשע, אך שבניגוד לעבר הדבר כמעט לא עורר שום שיח ציבורי בישראל. זאת בניגוד למה שקרה לפני כעשור כשחיל האוויר הפציץ את ביתו של סלאח שחאדה (אז ראש הזרוע הצבאית של חמאס, י"מ) ובפעולה נהרגו בני משפחתו ואזרחים אחרים חפים מפשע.
תא"ל חנן גפן, שכיהן בעבר כמפקד יחידת 8200, אמר בתגובה כי הוא לא שמע על ההתארגנות, אך אם הדבר נכון - הרי שמדובר במעשה חמור ביותר וחסר תקדים. "אם זה נכון ואני הייתי היום מפקד היחידה, הייתי מעמיד את כולם למשפט ותובע שיוטלו עליהם עונשי מאסר ומסלק אותם מהיחידה", הוסיף גפן, "הם משתמשים במידע שהגיע אליהם מתוקף עבודתם לקידום עמדתם הפוליטית".
8200 נחשבת ליחידת האיסוף המרכזית לא רק של אמ"ן אלא של כל קהילת המודיעין של ישראל. יכולותיה הטכנולוגיות הן מהטובות בעולם והיא עוסקת ביירוט של תקשורת של היעדים שנקבעו לה, דבר הכולל האזנה לטלפונים, מכשירי פקסמיליה, מחשבים ורשתות חברתיות. בנוסף להאזנה עוסקים אנשי היחידה בניתוח המידע ובעיבודו, וכן בפענוח ופיצוח צפנים של האויב. המידע שלה עובר למחלקת המחקר של אמ"ן ולגופי מודיעין כמו השב"כ והמוסד.
לא מעט מבוגרי היחידה יצאו לשוק האזרחי בארץ ובעולם ופתחו מיזמי היי טק רבים שהגבירו את המוניטין של ישראל כ"אומת הזנק" (סטרט אפ). צ'ק פוינט ונייס הן בין החברות הנודעות שהוקמו על ידי בוגרי 8-200. לאלפי בוגרי היחידה גם יש עמותה שמסייעת להם במציאת תעסוקה והזדמנויות עסקיות.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "הטענות הקונקרטיות העולות בכתבה אינן מוכרות באגף המודיעין. פניית החתומים לכאורה על מכתב זה לכלי התקשורת בטרם הפנו את טענותיהם אל מפקדיהם או אל הגורמים הרלוונטיים בצה"ל, תמוהה ומעלה ספק באשר לרצינות הטענות".
"באשר לטענות הנוגעות לפגיעה בחפים מפשע, הרי שתהליך אישור המטרות בצה"ל הינו ארוך וקפדני, ומביא בחשבון גם את כל נושא הבלתי מעורבים".
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 12-09-2014 בשעה 12:29.
|