21-07-2014, 12:43
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
|
|
על הפגנת הערבים ביפו ועל 'השביתה הערבית הכללית' 'נגד מעשי הטבח בעזה'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "דברים ששמעתי מ'לני' - אמירות נוקבות על ציונות, ישראליות ומזרח תיכון ותיק"
הייתי מגיע. אבל... אני יהודי. יש לי ילדים קטנים. לא אחד. לא שניים. החובה הראשונית של יהודי היא להגן על ילדיו. לחנך אותם. לתת להם מסגרת. הרגשה שההורים בבית. שממשיכים בכל מחיר. וזו הסיבה שישראל – מדינה שהוקמה ע"י פליטים, עקורים וניצולי שואה על פיסת אדמה די צחיחה, ללא מים, מצליחה לעבור תל"ג של מדינות שהיו מתועשות כבר במאה ה-19, ואפילו לפרנס חבורת תומכי טרור שלמדים בחינם במערכת החינוך שלנו (אל תשלו את עצמכם – שכ"ל באוניברסיטה ישראלית זה כמעט חינם. המדינה מסבסדת את הרוב), יונקים מתקציבי מערכת הבריאות שלנו ונהנים מהכבישים שלנו.
יש לשמור כמה שיותר על מסגרת החיים היהודית: מי שנקרא לצו-8 (צה"ל יודע מי לא יכול לעמוד בריאה כזו מסיבות משפחתיות) – נלחם החזית עזה. מי שיכול להגיע וללמד אזרחות את הפורעים הקניבלים המוסלמים כפויי הטובה ואת הכנופיה הבולשביקית המדרבנת אותם – יישר כוח.
אבל כבוד גם להמוני היהודים שממשיכים לחיות, ולגדר פה עוד דור – שגם אם הוא חצוף, עצבני וצועק – תסתכלו על פראי האדם של עזה, אום אל פאחם ושועפת – ותבינו שנס גדול שהוא צומח פה ונשאר אנושי.
אני שומע כל הזמן דיבורים על "הפסקת אש הומאניטרית", או "הומאניות בלחימה". מה להומאניזם ולאיסלאם בכלל? יש פה קו ברור מאוד: המוסלמים בצד אחד. שאר בני האדם בצד השני. יש יוצאי דופן. יש אנשים שחיים בצד הלא נכון של הקו. יש אנשים שמפתיעים אותך – לטוב, או לרע. אבל הקו שמה. כל הזמן. ואין כמו עשרות צילומי המסך של דפי הפייסבוק של נאו נאצים מוסלמים בטייטס, פירסינג אבל אותו מוח מוסלמי מעוות, בשביל להדגיש עובדה זו. אין הומאניזם עם האיסלאם. האיסלאם הוא ההיפך מהומאניזם. ותומכי האיסלאם הם או בצד האוייב, או סייעני אוייב.
וסתם בדרך אגב: על ילדי עזה חבל לי. אבל פחות מאשר על ילדי סוריה. בסוריה הילדים באמת לא גדלו עם אבות שבחרו באחד מהצדדים. על "ערביי ישראל" חבל לי קצת. הרבה מהם אזרחים טובים. ישובים בבית ואוכלים ת'לב על זה שה"מנהיגים" שלהם מפוזרים על סקאלה שבצידה האחד תואמי נאצים, ובצידה הרחוק "סתם מתלהמים חסרי אחריות". כמו לגלות שהורה אחד שלך סוציופט אלים ופושע מועד, וההורה השני לוקה בסכיזופרניה חמורה. אז אתה מסכן. אבל אני חייב לציין שלא חבל לי מאוד. הם עמדו שנים סביב הקדרה ובישלו את התבשיל הזה. אז נכון: הם תמימים, כמו ב-36, כמו ב-47, כמו ב-2000. הם תמימים ונופלים באותו פח כל פעם מחדש: משוכנעים שהם משהו כמו (לפחות) מחצית ממי שמחזיקים את המדינה הזו. שהם האמא של ישראל, היהודים האבא ויחד יש לנו הורות משותפת על הארץ המדינה הזו. בשבועות הקרובים הם יתעוררו מהחלום המתוק אל המציאות ויגלו את המציאות המרה: שהם אינם "הורה". הם לכל היותר דייר חביב בדמי מפתח. ושדב חנין והפלוגה הפוליטית הנודדת שלו כותבים שלטים יפים, בשלושה שפות, אולם את המקיאטו שלהם הם שותים בתל אביב. יגלו שכל המכללות, הקול-סנטרים, מרפאות טיפת חלב, סניפי ארומה, פוקס, המשביר ומה לא – כולם מיזם של יהודים. ובכולם הם כ-ו-ל-ה עובדים שכירים. ויהודים כמוני: לא יקנו שם. זה יהיה להם קשה. זה יהיה מזעזע. הם עוד לא מבינים... הם חיים עכשיו על משיכות מזומן מהג'ארה. אבל הם ירגישו מהר מאוד. הפעם זה לא שנת 2000. זה כבר לא "גל חולף" אזרחי. הפעם זו שנאה בוערת מצד היהודים. שנאה שחוצה מגזרים. שנאה שהשיגו ביושר. את סג'עיה יבנו מחדש הרבה יותר מוקדם מאשר את מה שהפסיד "המגזר". והם עוד לא מבינים את זה. מה שאומר הרבה מאוד על התבונה הפוליטית של אותו "מגזר" שמתעקב לבקש לעצמו אוטונומיה.
וכמובן שעל נפגע חרדה אחר: השמאל הקיצוני הישראלי אין שום רחמים. אפס. אבל זה כבר קונסנזוס.
______
(כותרת) – ועדת המעקב של "ערביי ישראל" הכריזה על שביתה כללית לנוכח מה שהם מתארים כ"טבח בעזה" (AKA "החטא ועונשו" בקרב מי שאינו דובר ערבית).
במסגרת השביתה לא יפעלו כל העסקים, נותני השירות, מעצמות תרבות ומוקדי אכיפת החוק הערביים הנותנים שירות למגזר היהודי. מדובר משרד הפנים נמסר כי לא ידוע להם על מוסד כלשהו במגזר הערבי שהשבתתו עשויה לפגוע במהלך החיים התקין של אזרחי מדינת ישראל, אולם הם אינם שוללים את האפשרות שישנם מקום, או שניים, שהשבתתם יכולה להשפיע על חייהם של אי אילו ישראלים.
ולמרות השביתה הכללית ב"מגזר" נמסר מוועדת המעקב כי לא יושבתו שירותי החירום הבאים:
1. תשלומי קצבת ילדים מטעם ביטוח לאומי.
2. העמסת התורים במרפאות לאם ולילד במרפאות קופות החולים עם ילדים שחולים/פצועים כי ההורים שלהם שמים זין על חוקי ההגיון.
3. העליה לרגל לאולפני החדשות של הערוצים 1, 2 ו-10 במטרה להתבכיין כמו ילדים שלקחו להם צעצוע
4. שיתוף הפעולה המתמשך עם משטרת ישראל במסגרת מערכת היחסים ארוכת השנים של פושע-שוטר.
ובאותו עניין – בערי השרון נרשמת תנועה ערה של נערות וצעירות הפוקדות קניונים, אאוטלטים ואף צועדות ברחובות צדדיים גם לאחר רדת החשכה. לא ידוע מה הסיבה לכך, אולם נבדקת האפשרות שיש קשר בין שביתת צעירי המגזר, ובין תחושת הבטחון האישי הגוברת.
|