04-07-2014, 03:45
|
|
|
חבר מתאריך: 12.10.06
|
|
על פרשת דרכים - בחירת תחום לימודים
שבת שלום לכולם!
שמי אורי, ואני בן 24.5, מועמד ללימודים באוניברסיטת תל אביב.
בחודשים האחרונים אני מתלבט לגבי בחירת תחום לימודים, ואשמח לסיוע או עצה ממנוסים ומסטודנטים.
מעט רקע אודותיי: מאז ומתמיד נמשכתי לשני תחומים עיקריים - תחום החלל וכדור הארץ (אציין גם בתוך זה שמאד מאד אהבתי מתמטיקה בתיכון וגם מדעי המחשב היה מעניין, למדתי 5 יחידות בכל אחד מהם והנושאים ריתקו אותי בהחלט, אהבתי את האופי החידתי ומצריך-המחשבה של התחומים הללו בד בבד עם המסתורין הטמון בחלל ובכדור הארץ) והתחום הביולוגי - תאי גזע, מסתרי ה-DNA, חקר המוח!! הנדסה גנטית, ביולוגיה ימית, אימונולוגיה ואף מדעי הצמחים.
לאחר הקדשת מחשבה לא מבוטלת לעניין ולרצון שלי לשלב בין השניים והחשיבות מכרעת של הגורם הכלכלי, הגעתי למסקנה שעליי לבחור תחום שיהיה גם מעניין עבורי וגם בעל פוטנציאל כלכלי, שכן אין לי כל תמיכה כלכלית ועליי ללמוד תחום בעל ביקוש המאפשר להתחיל לעבוד אולי אף תוך כדי לימודי התואר. האפשרויות שנותרו לאחר שלבי הסינון:
ביואינפורמטיקה (מדעי המחשב וביולוגיה), פיזיקה וביולוגיה, הנדסת אלקטרוניקה וחשמל או הנדסת אווירונאוטיקה (שקיים באוניברסיטה כהנדסה מכנית עם התמחות באווירונאוטיקה) .
כך או כך, אדגיש עניין חשוב מאד: מאחר ואני מתעניין מאד בתחום החלל והפיתוח, חשבתי על עבודה בתחומים טכנולוגיים הקשורים לכך, כדוגמת פיתוח לווינים, הייטק צבאי או אווירי כגון התעשיה האווירית ואלביט, פיתוח אמצעי מדידה ומחקר שונים ומשונים של כדור הארץ והחלל, וכן הלאה. העניין המרכזי הוא שאני מעוניין בפיתוח ה"ליבה" וה"מוח", ולא בעיצוב, חומרים ובחלק הפיזי אלא התעסקות בגורם האחראי על מתן הוראות, פעולות כגון בקרה וניווט והיכן שטמון למעשה כל ה"תחכום" של האובייקט.
השאלה היא מהו התחום המתאים ביותר לעשות זאת ? אנשים מסוימים אומרי שמדעי המחשב הוא המתאים ביותר, שכן המחשב הוא ה"יצור" המלאכותי החכם ביותר, ואילו אחרים מדברים על הנדסת אלקטרוניקה. בהנדסת אלקטרוניקה, אגב, יש מסלול של ביו-אלקטרוניקה, אשמח אם מישהו יוכל להרחיב אודותיו.
כפי שאתם רואים, אני אמנם לא החלטי אך ללא ספק נמצא בשלב האחרון של ההחלטה, וצמצמתי את האפשרויות ככל האפשר.
אני אשמח לכל הארה, הערה, עצה וביקורת. אני ממש לא מכיר את התחומים הנ"ל לעומק (מלבד ביולוגיה) כך שמאד קשה לי להחליט מה יתאים לי, ומכיוון שהלימודים קרובים, אשמח לכל עצה באשר היא.
|