לאחר 9 עונות (שחלקן מיגעות) הגיע סופסוף סיום הסדרה.
בעוד זמן מה ישודר בארה״ב – 8PM שעון החוף המזרחי (EST)
.
בערוץ יס קומדי שידרו מהצהריים את כל העונה האחרונה, ושני הפרקים האחרונים ישודרו ב־03:35 וב־04:00.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "איך פגשתי את אימא – הפינאלה"
זהירות - ספויילר!
אהבתי את הטוויסט בסוף, ואיך הוא מסביר למעשה את כל הסדרה.
מדוע היא התמקדה הרבה ביחסים של טד ורובין, והאימא כמעט שלא מוזכרת.
מי שעקב אחרי הפרקים האחרונים יכל לשים לב לרמזים העבים בפרק שבו טד והאימא יושבים באכסניה בפרהמפטון ומעלים זכרונות.
כל ההתנהלות שם נראתה רגשנית וקודרת בסאבטקסט, כי כנראה היה טיול פרידה כשכבר ידעו שעומדת למות.
לדוגמא כשהיא אומרת לו שהיא מקווה שהוא לא יהיה אדם שחי בעבר, כי החיים ממשיכים קדימה.
או כשהם אומרים שכשקורים דברים שקשה לעכל, לעתים הכי טוב זה פשוט לא לדבר על זה, ליהנות אחד מחברתו של השני, ומחזיקים ידיים.
ובסוף, כשהיא אומר "איזו אימא תחמיץ את החתונה של בתה?", טד מתחיל לבכות.
חבל שלא נתנו לאמא יותר זמן מסך לאורך העונה. היא הייתה ליהוק מעולה.
בזמן הצפייה בפרקים אף פעם לא שמתי לב לרמזים האלה שהאמא מתה אבל הייתי נכנס לרדיט ושם אנשים היו מפנים זרקור לדברים האלה. חבל שהיוצרים בחרו לא להתעכב קצת יותר על העניין הזה בפרק האחרון. אולי רצו לוודא שלא תיווצר אווירה מלנכולית. היו יכולים לתת לעניין יותר זמן כדי ללחוץ חזק יותר על בלוטת הדמעות
נראה לי שאת המשהו כמו 5 העונות הראשונות יהיה כיף לראות שוב בעתיד אבל העונות האחרות סבלו מירידה חריפה ברמה. את חברים וסיינפלד למשל אפשר לראות שוב ושוב מההתחלה עד הסוף בלי בעיות.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "מבחינתי אלה היו שני הפרקים הכי טובים בעונה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
זהירות - ספויילר!
חבל שהיוצרים בחרו לא להתעכב קצת יותר על העניין הזה בפרק האחרון.
ראיתי הרבה שמעלים את הטענה הזאת, אך אני חושב דווקא את ההפך.
זהירות - ספויילר!
הרי כל העלילה של הסדרה היא סיפורים שהוא מספר לילדיו, ואת המוות שלה הם חוו על בשרם.
הם כבר יודעים שהיא מתה, איך היא מתה, מי הגיע ללוויה שלה, ולמי הורישה את גיטרת הבס.
אין טעם שיפתחו ויחטטו עכשיו בפצעים שהגלידו 6 שנים לפני. הם כבר התאבלו עליה מספיק.
בסופו של דבר, המטרה של הכול גם הייתה (כפי שהתברר בדיעבד) לספר להם שלמרות האהבה העזה שחש כלפי אמם, הוא עדיין מאוהב ברובין, ושהוא מבקש את אישורם לפני שהוא פועל בנידון.
לכן לדעתי האיזכור של הדבר כבדרך אגב היה מתאים מאוד.
הבנתי שלנאום למטה התכוונת. אבל עדיין, לדעתי מאוד קל להבין אותו בדיעבד. כשצפיתי בו לראשונה לא חשבתי על זה.
(כי הוא בא בדיוק בקטע שאומר כמה הוא היה בודד וגלמוד באותה תקופה)