27-02-2014, 22:38
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
מסכים איתך בעניין ההרתעה לא מסכים איתך בעניין ה"שפויים" יותר.
גורמי הטרור רוצים להשמיד את ישראל, לא זכור לי גוף\ אירגון טרור שהצליח להשמיד\ לחסל מדינה או עם.
למיטב ידיעתי\ הבנתי, גופי הטרור רוצים להשמיד את הישראלים\ הציונים.
אפילו הגרמנים בזמנו לא הצליחו.
טרור, חוץ מכאב וצער, לא מוביל לשום מטרה אסטרטגית משמעותית, לזה רק צעדים דיפלומטיים יובילו.
אני אישית מאמין שגם אם תיתן לפלסטינים מדינה ביד רחבה ואפילו תיתן להם את ירושלים, הטרור ישאר, הפגנות אלימות, ניסיונות פיגוע\ חטיפה, ירי רקטות. אם ניקח את החיזבאללה - על אף גודלו וכוחו הוא אירגון טרור. הוא יכול לגרום נזק ואולי אפילו משמעותי לישראל אבל בתכלס, הוא לא יוביל להשמדת ישראל. זה כואב, זה יכאב אבל במידה והנסיבות יובילו לכך, הוא זה שיושמד.
ברגע שיש אירגון\ גוף\ עמותה לא משנה מה, שרוצה להשמיד את הציונים, היהודים, הישראלים או וואטאבר וזה ברור שהמטרה לא תושג אך הם עדיין מנסים - אין בזה היגיון. אני לא יכול להסתכל על אדם כזה כשפויי.
עד לפני שנה גרתי בשדרות תקופה של כמה שנים (רציתי ללכת לטייל... לגוון...).
היינו חוטפים טילים, הייתי שם בעופרת יצוקה ובעמוד ענן... נפל קאסם ממש ליידי בעבודה, בית של חברה קרובה נפגע קשה (רקטה בתוך המטבח) "ככה סתם" ביום בהיר. הייתי מרחם על קשישים, ילדים שהיו נבהלים עם האזעקות והרעשים וכן, היו תקופות של "אי נוחות", לחץ ופעולות שבשיגרה היו משתבשות. אבל אם נסתכל על הצד של האוייב, כל ירי לווה בהפגזות ארטלריות, ח"א, חיל הים... לנו יש ממ"דים, בטונדות ודווקא לא מזמן התפרסם מחקר מאונ' בארה"ב על כמה חיים הדברים האלה הצילו ואיזה "מזל" יש לתושבי הדרום.
המחבלים לעומת זאת, חסרי מיגון, ההפגזות בהם היו מדוייקות וקטלניות והם יודעים שאם צה"ל רוצה, צה"ל עושה. כטב"מים מזמזים שם 24\7 ובתכלס, לעומת ההימור בירי רקטה ואיפה שהיא תיפול-תיפול, שם אף אחד לא מוגן.
זה כמו היתוש שמציק לך בלילה... מציק... יעיר אותך פעם, פעמיים, שלוש, בסוף תתעצבן ותוריד אותו. זה אותו הדבר, רק שליתושים אין בינה, לבני אדם, אמורה להיות בינה. ככה ששפויים - אני לא רואה אותם ככאלה. עצם המניעים ודרכי הפעולה שלהם מעידה שיש שם משהו "משובש".