ובשל גודלו, אני ממשיך ומעלה תמונות מהבופור. שירתתי שם כסמב"צ במחצית השנייה של שנת 1995. באותה תקופה המוצב עבר שיפוץ משמעותי אשר כלל עיבוי סוללות היקפיות וסידור עמדות והגישה אליהן, סלילת כביש גישה בחלקו העליו של המוצב וכן סלילת רחבה מאספלט, ביצור החלק הפנימי של המוצב בקוביות בטון אשר נבנו בצורת פירמידה בצמוד למבצר, והגנו על החמ"ל, על חדרי חיילים וחדר קשתים. התמונות מוצגות בתפזורת והן מהתקופה שלפני ואחרי השיפוצים. התמונות בשחור-לבן הן מלפני. אם אמצא עוד תמונות אעלה אותן בהמשך.
חיפוי לשיירה שעולה למוצב
עמדה צפון מזרחית
עמדה צפון-מערבית
יציאה לסיור רגלי בארנון
תיעוד התקפת מוצב מכיוון תיבנית-נבטיה. רכבי השיירה מאחורי מחסות ממתינים.
רגעי נחת
...גם של הטנקים
הטקס במוצב לזכרו של יצחק רבין. עם הגב, יוצא מהמוצב, ק. חימוש אביב גולן ז"ל שנפל באסון המסוקים
שיירה למוצב מאובטחת בכפר ארנון
לאחר השיפוץ "המלתחה" המפוארת עמדה על אספלט
שיעור בתפעול מקל"ר
נערך לאחרונה ע"י ofermar בתאריך 16-02-2014 בשעה 01:13.
מצרף כתבה על התקפה של חיזבאללה על מוצב צד"ל צפונית לבופור ב 1986
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ofermar שמתחילה ב "זה כמובן הלינק שאמור היה אמור..."
ב 8 בפברואר תקפו 30 קנאי חיזבאללה (לאחר שיום לפני כן כח צה"ל הרג שני מחבלים ליד הכפר תיבנית) את מוצב צד"ל צפונית לבופור ליד הכפר א-טהר.
חייל צה"ל היו באזור בפעילות שגרתית הסתערו שלושה מהם נפצעו.
10 מחבלים נהרגו. יום למחרת נתקל כח של צד"ל במחבלים הנסוגים וחיסל שלושה מהם
אם תסתכל היטב בתמונת המק"כ צפ'-מז' תראה מדרגות ברזל וסולם בהם טיפסת מפנים המוצב לראש המבצר ומשם דרך סוללות עפר או קירות שקרסו נכנסת לתוך המבצר למפלס העליון. המבצר היווה למעשה את החלק ה"אחורי" של מרכז המוצב, את הגב שלו.
סרטון לבנוני המתאר את ההיסטוריה של המבצר. מקומנו כמובן לא נפקד. הוא משלב קטעי ארכיון מקוריים לצד קטעים מהסרט "בופור". מעניין עבורי תמיד היה לראות כיצד הם ראו אותנו. מ 19:50 קטעי ארכיון שנראים מקוריים (ואני כותב זאת בזהירות רבה) של תצפיות והתקפות מוצב.
סיפור קצר: בוקר קריר היכן-שהוא באוקטובר 95'. אני וקצין המודיעין בעת"פ יושבים ומשוחחים וצופים למטה על שיירה העושה דרכה לאיטה במעלה ההר. תוך כדי השיחה אני רואה בזוית העין שני כדורים אדומים מתקרבים. אינני מייחס חשיבות לדבר וממשיך לשוחח עם הקצין. אני מביט שוב ורואה את אותם כדורים, הפעם גדולים יותר ובוהקים, מתקרבים לעברנו. אז הבנתי וצעקתי במין קול מוזר "טילים". הקצין הפנה את מבטו מהמשקפת וצעק לעברי "צא מהעמדה, מהר". יצאנו בזריזות. כמה שניות לאחר מכן, פגע סאגר כשני מטרים מתחת לעמדה בה היינו. סאגר שני פגע בנגמ"ש ליווי ופצע אחד מחיילי גולני. זו היתה ההיכרות הראשונה שלי עם נ"טים ועם התקפות מוצב בבופור. לאחר מכן היו עוד כמה. הטקטיקה של החיזבאללה הייתה לירות סאגרים על עת"פ, עמדות שמירה וטנקים כדי לנטרל את התגובה שלנו, ואז לתקוף את השיירה. כל זה לצד פצמ"רים על המוצב.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי shtrubelpeter שמתחילה ב "טנק ג' ו ד' של פלחו"ד אלון, גדוד 82"
במקרה שלא יצא לך לראות אותן, הנה תמונות שצילמתי באיישיה ריחן בחורף 95 כשהייתי עם פלוגה ג.
ב 96 יצא לי שוב להגיע לריחן, הפעם עם פלוגה א, אבל לצערי לא יצא לי לצלם. http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=521574