לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה הכנס השנתי יערך בפאטיו של המבנה המרכזי ביד השריון בלטרון בתאריך 18/12/2017 שימו לב, להציג דגמים יוכל רק מי שחידש חברות לשנת 2018. שימו לב, להתחרות בתחרות יוכל רק מי שגם חידש חברות וגם מילא טופס מיוחד לרישום הדגם. יש למלא את הטופס עבור כל דגם ודגם. ניתן לשלם באמצעות PAYPAL. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > דגמים לבנייה עצמית
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-01-2014, 00:17
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
 
חבר מתאריך: 01.02.09
הודעות: 6,279
Facebook profile
קצת על בטיחות בגלישה באינטרנט

רובנו אוהבים לגלוש ולרכוש דברים באמצעות האינטרנט.
היום קיבלתי במייל, מספר כללי זהירות.
כולנו מכירים אותם.
אבל חשוב שנשנן אותם שוב.

טיפים לשמירה על הביטחון באינטרנט
רשת האינטרנט היא מקור ענקי לידע מכל סוג שהוא, אחד הכלים החזקים ביותר שיצרה האנושות מאז ומעולם. בעזרת האינטרנט אנחנו יכולים ללמוד כל מה שנרצה בהינף אצבע, לצאת לקניות בלי לצאת מהבית, להכיר אנשים מארצות רחוקות, האפשרויות כמעט ואינן מוגבלות. אך כמו שאנחנו נזהרים בחיים האמיתיים, צריך להיזהר גם ברשת. האנונימיות שברשת מאפשרת לפושעים לפגוע במשתמשים תמימים. פושעי האינטרנט צדים בעיקר אחר המידע האישי שלכם הגולשים - פרטים אישיים, חשבונות בנק ומספרי כרטיס אשראי הם רק חלק מהדברים עליהם אנחנו צריכים להגן כאשר אנו גולשים באינטרנט. אמנם רק לעיתים רחוקות אנו נתקלים בפשעים אמיתיים שכאלה, אך כדאי לדעת למה לצפות בכל מקרה. קראו את המדריך הבא כדי לגלות 15 דרכים לשמור על המידע החשוב שלנו מפני פושעי רשת.

1. הכירו את המונחים
אחת הבעיות בהבנת מדריכי ההגנה באינטרנט היא שאיננו מבינים את השפה והמונחים, לכן נתחיל בהסבר קצר על הסכנות הנפוצות:


  • האקר - מתכנת מחשבים בעל כוונות זדוניות המסוגל לפרוץ למחשבים שונים ברשת ולקחת מהם מידע פרטי וחסוי.
  • נוכל רשת - אדם המפרסם מוצרים או אתרים שונים ברשת במטרה לרמות משתמשים תמימים ולגרום להם לשלם לו סכומי כסף או אפילו למסור לידיו מידע אישי.
  • וירוס - תכנה קטנה וזדונית הגורמת לבעיות חמורות במחשב. הוירוסים מעבירים את עצמם ממחשב למחשב באמצעות האינטרנט.
  • תוכנת ריגול/רוגלה - תוכנה זדונית המותקנת על המחשב שלכם ומעבירה לידי היוצר שלה פרטים שונים ממחשבכם, הכל מססמאות וכלה במספר חשבונות בנק או כרטיסי אשראי.
  • דיוג/פישינג - דיוג הוא למעשה התחזות לאתר או אדם לגיטימיים במטרה לגרום לגולש תמים למסור פרטים אישיים, חשבונות בנק או מספרי אשראי.
  • אנטי - וירוס - תוכנה שמטרתה לסרוק את המחשב, לגלות עליו וירוסים ותוכנות זדוניות שונות ולהשמיד אותם. מומלץ בחום להתקין על כל מחשב.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/1/5/d185b62e-084e-4b23-8d44-c56f24f83690.jpg]
עכשיו כשיש לנו שפה משותפת, בואו נלמד איך לשמור על עצמנו בזמן הגלישה באינטרנט. קראו את החוקים הבאים, זכרו אותם ושתפו עם כל חבריכם הזקוקים גם הם לשיעור בהגנה עצמית מקוונת.

2. אל תחלקו פרטים אישיים עם כל אחד
כאשר אנו גולשים באינטרנט, אנו מתבקשים לעיתים למסור פרטים אישיים שונים, שם, כתובת וכדומה. זהו תהליך החיוני לחברות שונות להישאר איתנו בקשר והכרחי במקרה בו אנו מתעניינים במוצר מסויים, שירות או מעוניינים להירשם לאתר מנויים כמו בא במייל. כדאי לדעת באילו מקרים כדאי לחשוב פעמיים לפני שמשאירים פרטים אישיים:


  • בהודעת "השב" במייל, אם אינכם בטוחים לאן ההודעה תגיע.
  • אתר המבטיח פרס בתמורה למידע האישי שלכם.
  • עם אנשים שאינכם מכירים ברשתות חברתיות, דוגמת פייסבוק.
  • פורומים או חדרי דיון (צ'אט).
3. זכיתם בפרס!
באינטרנט ניתן לראות לפעמים פרסומות המבטיחות לכם כי זכיתם בפרס כספי ענק, ומציעות לכם ללחוץ עליהן כדי לקבל את הסכום. בחלק מהמקרים מדובר בפרס של חברה אמיתית, המציעה לכם הטבות או הנחות כדי להכיר לכם מוצר חדש, אך במקרים מסויימים, פרסומות אלה סומכות על תאוות הבצע האנושית ומנסות להוציא מגולשים תמימים את פרטי החשבון או כרטיס האשראי שלהם. זכרו - כדאי תמיד להפעיל שיקול דעת בריא, ולחפש את שם החברה בגוגל. אם החברה לא מוכרת, או אם סכום הפרס נשמע גבוה מדי, זה לא יכול להיות אמיתי.


4. הסקרנות הרגה את החתול
לפעמים הפורצים מסתמכים על הסקרנות הטבעית שלנו, במקום על תאוות הבצע. ביום בו נפטר מייקל ג'קסון נפטר, הופיעו ברחבי האינטרנט אתרים הטוענים כי בתוכם ניתן לצפות בתמונות נדירות של הזמר, אבל רק אחרי שנכניס כמה פרטים אישיים כמו מספר טלפון, שם כתובת או אפילו מספר כרטיס אשראי. גם כאשר לא מדובר בכסף, נסו לזכור את כלל האצבע - אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, זה לא אמיתי.


5. הגדירו סיסמה חזקה
ברוב המקרים הגורם לפריצות למחשבים הוא פשוט מאוד פורצים המצליחים לנחש את הסיסמה שלכם, כיוון שלא הייתה מתוחכמת מדי. הנה כמה טיפים לבחירת סיסמה חזקה ובטוחה:
  • אל תתעצלו. ססמאות כמו "12345" או "qwert" (חמישה מקשים צמודים זה לזה) הן קלות מאוד לניחוש, והן הדבר הראשון שהפורץ ינסה.
  • אל תשמשו בפרטים אישיים שלכם כמו שם בן הזוג, תאריך יום הולדת ואפילו שם חיית המחמד. כל שהפורץ צריך הוא לפתוח ספר טלפונים ולגלות את הפרטים האלה.
  • שלבו בססמה גם אותיות וגם מספרים.
  • שלבו בססמה גם סימנים כמו @, $, &, ! וכדומה.
  • ככל שהסיסמה שלכם תהיה ארוכה יותר, כך תהיו בטוחים יותר.
  • בחרו סיסמה שונה לכל אתר אליו אתם נרשמים. אם אתם משתמשים תמיד באותה הססמה, ברגע שפורץ גילה אחת מהן, הוא גילה את כולן.
  • בחרו ביטוי בעברית, אך הקלידו אותו באנגלית. כלומר, כאשר אתם מקלידים את הססמה באנגלית, הסתכלו על האותיות שעל המקלדת. אם למשל תקלידו את הביטוי "ססמה", הביטוי שיוקלד יהיה "xxnt". האות ס' נמצאת על מקש ה-X, האות מ' על מקש ה-N וכדומה..

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/1/5/f35b05b9-8b7b-4d46-b66a-5b1f00134153.jpg]


6. היזהרו ברשתות אלחוטיות ציבוריות
בתי קפה ומסעדות רבים מציעים רשת אינטרנט אלחוטית ללקוחותיהן. מותר לגלוש ברשת ציבורית ואפילו רצוי, אך אל תבצעו עסקה ואל תשלמו על מוצר כאשר אתם מחוברים לרשת ציבורית שכזו. רשתות ציבוריות שכאלה עלולות להיות פרוצות, בעקבות כמות האנשים הגדולה שנכנסת ויוצאת מהן כל יום. הן בטוחות לשימוש אקראי, אך לא מומלץ לבדוק בהן את מצב חשבון הבנק, או לבצע רכישות. בצעו עסקאות שונות רק ברשת הביתית שלכם, או ברשת שאתם יכולים לוודא כי היא בטוחה, למשל הרשת האלחוטית במקום העבודה, אחרי שווידאתם את ביטחונה עם אחראי המחשוב.
לפעמים במלונות ניתן לראות, בנוסף לרשת של המלון שעולה כסף, רשת שנקראת "אינטרנט חינם" או כל דבר דומה. כדאי להיזהר גם מרשתות שכאלה, כנראה שמדובר בפורץ שיצר רשת אלחוטית חינמית במטרה לקלוט את המידע אותו מכניסים המשתמשים ברשת.


7 . חנויות אינטרנט מזוייפות
אחד היתרונות הגדולים של האינטרנט הוא חנויות הרשת, בהן ניתן בדרך כלל למצוא סחורה מגוונת ביותר במחירים זולים, אך חשוב לדעת מאיזה אתר לקנות. נוסף על החנויות הלגיטימיות, קיימים גם כמה אתרים המתחזים לחנויות, אך למעשה מעוניינים רק בפרטי האשראי שלנו. איך נדע להבדיל בין סוגי החנויות?
  • קודם כל עלינו לזכור, כי גם אם אתר החנות נראה מסודר ומקצועי, אין זה אומר כי מדובר בחנות אמיתית. אסור לסמוך על מראה האתר בלבד.
  • אם האתר מקבל תשלום רק במזומן או צ'ק, מדובר באתר מזוייף.
  • השתמשו רק באתרים המקבלים תשלום באשראי. השימוש באשראי מאפשר לבצע מעקב אחרי בית העסק.
  • קנו רק מחנויות להן יש כתובת פיזית, עדיף כתובת שנמצאת בארץ.
  • בצעו חיפוש גוגל של שם החברה, כדי לגלות עד כמה היא גדולה ומוכרת. חנויות מזוייפות לרוב לא יתפרסמו.
8. מצאנו אצלך וירוס
אחת הדרכים לעבוד על גולשי האינטרנט היא באמצעות הודעות על וירוסים שנמצאו במחשב וההצעה לטפל בבעיה בתמורה לתשלום סמלי. אל תאמינו להודעות שכאלה, אלא אם כן הן הגיעו מתוכנת האנטי-וירוס המותקנת על המחשב שלכם, או אם מדובר בטכנאי מוסמך אותו אתם מכירים. לפורצים ולנוכלים אין כל דרך לדעת אם יש וירוס על המחשב שלכם, הם שולחים את אותה ההודעה לכולם, בתקווה למצוא אנשים שיאמינו להם ויסכימו לשלם.
9. עדכנו את התוכנות שלכם
פעם בכמה זמן מוציאות חברות התוכנה עדכונים לתוכנות השונות שלהן, העדכונים מתקנים בעיות שונות בתוכנה ושומרים על אבטחה חדשה ועדכנית. חלק מהתוכנות מתעדכנות באופן אוטומטי, אך מומלץ לעדכן מדי פעם את כל התוכנות באופן ידני כדי להיות בטוחים. באתרים של חברות התוכנה ניתן למצוא תמיד את העדכון החדש ביותר. חשוב במיוחד לעדכן מדי שבוע את תוכנת האנטי-וירוס, שכן אחד הדברים המתעדכנים איתה היא רשימת הוירוסים המוכרים לתוכנה. כך תישארו תמיד מוגנים גם מפני הוירוסים החדשים ביותר.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/1/5/21ea43f8-ebcb-42d1-a6f9-4f3c4d6b68b1.jpg]


10. כתבו את כתובת האתר בעצמכם
אם מדובר באתרים רגישים במיוחד, כמו האתר בעזרתו אתם נכנסים לחשבון הבנק שלכם, מומלץ להקיש את כתובת האתר בעצמכם ולא לחפש אותו בגוגל. לפעמים אתרים מזוייפים יעלו בחיפוש גוגל, ויראו דומים לאתר הבנק. ברגע שתכניסו לאתר המזוייף את פרטי החשבון שלכם והססמה הדרושה, יהיו לפורצים את הפרטים הנחוצים כדי לקבל גישה לחשבון הבנק שלכם.


11. אל תענו לדואר זבל
פרט לאימייל שאתם מקבלים מחברים או מאתרים אליהם נרשמתם, כמו בא במייל, לפעמים אתם מקבלים אימייל מאתרים שאינכם מכירים המציעים לכם הצעות שונות ומשונות. אל תענו לאימייל שכזה. גם אם אתם כותבים בחזרה שאינכם מעוניינים לקבל עוד מיילים שכאלה, תגובה מצידכם רק תסמן לבעלי האתר כי קראתם את המייל, ולכן הוא ישלח עוד ועוד.


12. אל תפתחו קבצים חשודים
בעזרת האימייל ניתן לשלוח קבצים ממחשב למחשב. לפעמים וירוס משתלט על רשימת השמות של מחשב מסויים, ושולח את עצמו כקובץ לכל חבריו של הקורבן. אתם יכולים לפתוח קבצים שנשלחו באימייל רק אם שולח המייל אמר לכם מראש שהוא שולח קובץ. אם אינכם בטוחים, פשוט תשאלו את החבר אם הוא שלח את הקובץ בעצמו או לא.


13. חומת אש

חומת אש, או Firewall היא תוכנה המגנה על המחשב מפני נסיונות פריצה. רוב תוכנות האנטי-וירוס מגיעות עם חומת אש מובנית, אך צריך לוודא כי היא מופעלת. במקרה הצורך ניתן להשתמש גם בחומת האש המובנית של ווינדוז. כדי להגיע לחומת האש של ווינדוז כנסו אל לוח הבקרה > מערכת ואבטחה > חומת האש של ווינדוז. וודאו כי החומה מופעלת ושמרו על מחשבכם מפריצה.

14. התקנת אפליקציות בנייד

אמנם על הסכנות הטמונות בסלולאר אפשר לכתוב כתבה שלמה, אך חשוב להתייחס כאן לסוגיית האפליקציות בטלפונים החכמים. הקפידו להתקין אפליקציות רק דרך חנויות התוכן המורשות של מערכת ההפעלה בנייד שלכם: itunes למשתמשי מערכת ההפעלה של אפל, google play למערכת ההפעלה של אנדרואיד ו- windowsphone/store של ווינדוס. כאשר אתם עומדים להתקין אפליקציה חדשה ולא כל כך מוכרת, כדאי להתעמק מעט בפרטים המצורפים כגון, באיזה מידע מתוך הטלפון האפליקציה מעוניינת להשתמש, כמה זמן היא קיימת בשוק, כמה אנשים הורידו אותה לפניכם, מה הציון שהיא קיבלה מהגולשים. בנוסף, מומלץ לקרוא את הביקורות שנתנו גולשים אחרים על האפליקציה שכן תגובות חיוביות יחזקו את האמינות של האפליקציה.



15. פסיכולוגיית המונים
אחד העקרונות אותו אנו חייבים להבין הוא כי פורצי מחשבים וגנבי מידע לא משתמשים רק בתוכנות מיוחדות לצורך ביצוע הפשעים שלהם, אלא בעיקר בפסיכולגיית המונים והבנת דרך המחשבה של בני האדם. פושעים אלה מבינים איך לתמרן אנשים כדי לגרום להם למסור את המידע או הססמאות שלהם בעצמם.
הגלישה באינטרנט היא מעשירה ומהווה חוויה ייחודית, אך כדאי תמיד לשים לב לדברים חשודים ולהיזהר ממסירת הפרטים האישיים שלנו לאתרים אותם אנו לא מכירים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר