|
01-01-2014, 15:32
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
מה ז"א לאן לקחתי?
כתבת, איום טרור שמפקד הספינה מקבל הוראה לברר את העניין.
למה התכוונת?
מה שונה ב"בירור העניין" בין חי"רניק לפיראט מעבר לעבודה שחי"רניק יכול לרדת לחוף, לארוב, לתצפת ולהתבונן? הרי זו ההכשרה שלו, לא?
שימוש בכטב"מים או אמצעים אחרים יכול לעשות גם לוחם בח"י מבלי לעבור טירונות 03.
אתה יכול להגיד שהטיעון לא רציני. אבל הוא עובדתי.
אני לא יודע מה האופי של שירות לוחמי המארינס ובאיזה תנאים הם משרתים. אני מניח שיש להם הכשרה מסויימת ובנוסף, כלי השייט של חיל הים כמו פריגטות, משחתות ונומ"טים, הם עצומים.
זו השוואה לא נכונה. אם תיקח את אישתך לקרוז במיאמי והים בגלים של 3-4 מטר, לא תרגיש כלום, אם תעשה את זה על יאכטה קטנה, תקלל את הרגע שבו עזבת את החוף.
בסטי"ל אתה מרגיש את תנודות הים בצורות משמעותיות. בדבורה, פי כמה וכמה. סטי"ל שיגיע ל"מים ירוקים" (גלי חרטום שעוברים את גובה החרטום ושוטפים אותו) - כלי השייט האמריקנים הגדולים, לא יזוזו בכלל.
סופרמנים של יבשה, יהפכו להיות מאוד מוגבלים שיעלו על ספינה. מניסיון, מראיה ומעובדות ולא משנה אם זה בטמן או סופרמן. גם לוחם ים שמפליג חודשים, אחרי רגילה, לחזור לתנאי ים (במיוחד בחורף), ידרוש ממנו הסתגלות (רק שלו זה ייקח פחות זמן).
300-400 שעות ים בארץ ישראל. פלנטת כדור הארץ.
אני לא יודע מה המספרים כיום, בתקופתי, דובר על 320 +\- שעות ים חודש ממוצעות לדבורה, 150-200 שעות ים ממוצעות בחודש לסטי"ל. עם ההגנה על האשדות וכו', אני מניח שהשעות גדלו.
אגב, במלחמת לבנון שברנו שיא לכ"ש מסוג דבורה. 400 (או 440) שעות ים בחודש. 300 שעות ים, זה כולה 12 ימים. פחות מחצי חודש.
לא חושב שמדובר בתרחיש קיצוני, כך של ירידה מסוג שהיא על החוף. זה יהיה טבח על לוחמי הים.
אנחנו לא מאומנים לזה. אנחנו לא בכושר לזה.
אתה יכול לעשות להם גם מסע של 70 ק"מ, תרגילי פרט וחוליה ולדמות השיתלטות על איראן.
ברגע ששנתיים וקצת אח"כ כל מה שאתה עושה זה מפליג, עובר הסמכות ומטפל בנשקים ובציוד של הספינה. הכל ישכח. ואני בספק אם אפשר לוותר על חלק ממטלות הים (התובעניות נוכח מבצעיות הכלים בח"י) לטובת שמירה על כושר ואימוני חי"ר.
אם כבר, הקמת צוות יעודי למטרה זו (יכולות חי"ר מסויימות), נראה לי הרבה יותר "נכון" מלהכשיר פיראט לעשות מה שהוא לא.
ח"י הוא לא חבורת הוזים (טוב, יש חלק שכן, כמו בכל מקום) ואין קשר לשואו ומחיאות כפיים. אולי קצת יח"צ בשביל למשוך אנשים ולעלות את ח"י קצת בכותרות. אבל בצבא עשו טעויות, לקחו החלטות שגויות וסביר להניח שדברים אלו עוד יקרו. זה הטבע. לא צריך גם להתייחס לכל משפט שאל"מ אומר כקדוש.
ואני מלא הערכה וכבוד לאל"מ צמח והלוואי ועוד יצא לי להפליג איתו.
בנוסף, יש הבדל מהותי בין הראייה של חפ"ש לבין הראיה של קצין.
אנחנו עושים תפקידים שונים, אנחנו נשארים בים גם שהם עוברים לתפקיד הבא שלהם וסביר להניח שאם מדובר בקצין בכיר, הפעם האחרונה שהוא הפליג מבצעית על כ"ש כחלק משירותו, היתה לפני לא מעט שנים.
המשימות גדלו, היעדים גדלו, אבל לא למישור הזה. נכון, יש איום טרור, אסדות להגן עליהן וספינות לפשוט עליהן.
אני לא רוצה לדבר על נהלי חיל הים, מה קורה ואיך קורה בגלל מגבלות ב"ש. אבל טרור תמיד היה. פשיטה וסריקת ספינות תמיד הייתה ולא רק מהחבר'ה של ש. 13.
וכן, אני מאמין שיש לחדד ולהגביר את ההכשרות האלו כגון לש"ב הרבה מעבר למה שקורה היום.
אבל מסע של 30 ק"מ? תרגילי פרט וחוליה?
זה אומנם יהיה כיף לעשות את זה ואחלה לצלם את החבר'ה בפלאפון בהרגשה של טיול שנתי אבל מצטער, לא רואה שום קשר בין זה לבין תפקיד של לוחם ים.
זה לא השטח שלנו, לא התפקיד שלנו, לא הנשקים שלנו ולא הדרך בה אנחנו מתנהלים.
אני מקווה שבכתבה אומנם הקבילו את הטירונות שיעשו להם כטירונות 03 והשוו אותה לחי"ק, אבל כולי תקווה שבנו תוכנית ספציפית, מיועדת ורלוונטית ללוחמי הים.
כמו שכתב פה כבר אחד המשתמשים, מדריכת בה"ד מלמדת על מא"ג? אתה יכול גם להביא לי את רמבו שילמד אותי במטווח בבסיס חוף לירות במא"ג. בזבוז זמן מיותר, אין לזה שום קשר לירי בים.