לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-12-2013, 08:48
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
ראש אפ"י פורש על רקע ייצוא טכנולוגיה שהגיעה לסין

http://www.israeldefense.co.il/?Cat...&ArticleID=5597

ישראל דיפנס בפרסום ראשון ובלעדי בפרשה:

חשיפה : ראש האגף לפיקוח על הייצוא הביטחוני במשרד הביטחון, מאיר שליט, הודיע על סיום תפקידו בשל העברת אמצעי טכנולוגי מתקדם לסינים.

שליט חזר בסוף השבוע מביקור בארצות הברית, שם התנצל בפני האמריקאים על כך שהיצוא הישראלי הגיע לסין, במקרה המדובר. החשש האמריקאי-ישראלי הוא שהטכנולוגיה המתקדמת זלגה מסין לאיראן. לפי הממצאים בישראל הרכיב נמכר לחברה אירופאית שהעבירה אותו לסין.

הפרשה החדשה, שנחשפת כאן לראשונה, אינה קשורה לגילויים מסוף השבוע האחרון, לפיהם ארצות הברית צותתה לבכירים ישראלים, בהתבסס על מסמכים שהדליף איש סוכנות ההאזנות האמריקאית לשעבר (NSA), אדוארד סנואדן. ואולם, זו אינה הפעם הראשונה שבה ישראל "מסתבכת" עם ארצות הברית על רקע העברת טכנולוגיות מתקדמות לסין.

בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת זעמו האמריקאים על ישראל על רקע עסקה שאושרה על ידי מנכ"ל משרד הביטחון בזמנו, אלוף (מיל') אילן בירן, למכירת מטוס ביון מסוג פאלקון לסינים. ישראל נאלצה לבטל את העסקה ואף לשלם לסינים פיצוי בסך כ-300 מיליון דולר.

אלא שבאמצע העשור שעבר הייתה הסתבכות נוספת: ישראל העבירה לסינים ציוד מתקדם למל"טים, שמכרה כבר שנים קודם לכן, ובעקבות זעם האמריקאים נאלץ מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') עמוס ירון, לסיים את תפקידו. בנוסף, תבעו האמריקאים להנהיג מנגנון פיקוח על היצוא הביטחוני הישראלי, מחשש שטכנולוגיה ישראלית ואמריקאית תועבר על ידי ישראל לגורמים שנחשבם עוינים בעיניים אמריקאיות.

בעקבות הדרישה האמריקאית חוקק חוק חדש בכנסת, שבהסתמך עליו הוקם במשרד הביטחון אגף חדש לפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י), וגובשו כללים שרק על פיהם ניתנים אישורי יצוא של אמצעים טנכולוגיים מתקדמים המפותחים בישראל. גם לאחר הקמת האגף נרשמו מתיחויות בין ישראל לארה"ב על רקע חשד אמריקאי שישראל "מגזימה" בטכנולוגיה שהיא משחררת. ראש האגף הראשון אלי פינקו סיים את תפקידו לפני כשלוש שנים ובמקומו מונה מאיר שליט.

יצוין כי בחודש מאי 2012 פירסם מבקר המדינה דו"ח חמור על מנגנוני הפיקוח על היצוא הביטחוני שקיימים במשרד הביטחון, וטען כי בכמה מקרים אושר יצוא למדינות כמו סין, בניגוד לעמדת משרד החוץ. הנושא הסיני נחשב רגיש במיוחד, משום שלמרות המגבלות החמורות על יצוא ביטחוני לסין, לישראל, ככלל, יש עניין עצום בחיזוק הקשרים המדיניים עימה ובחיזוק קשרי המסחר, לאור העובדה שכלכלת סין צומחת בקצב מסחרר.

בוועידת "מעורבים" של העיתון "מעריב" אף אמר בסוף השבוע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי ישראל יוזמת נתיב להעברת סחורות סיניות דרך ים סוף ומפרץ אילת, ומשם במסילת רכבת חדשה עד לאשדוד - ובהמשך לאירופה דרך הים התיכון. הנתיב אמור להיות תחליף למעבר בתעלת סואץ אם תיסגר מסיבות פוליטיות, ונתניהו אמר כי דן בנושא עם הסינים לאחרונה.

אלא שחזון לחוד ומציאות לחוד: האמריקאים תובעים מישראל שלא להעביר שום טכנולוגיה מתקדמת לסין, גם אם מדובר בטכנולוגיה ישראלית לחלוטין. כך, במוקד הפרשה החדשה, ביקשו האמריקאים לפני כחודש לערוך ברור כיצד קרה שמערכת קירור מיניאטורית מתוצרת חברת "ריקור", המשמשת לציוד אלקטרו-אופטי זעיר ואף למנגנוני טילים, הגיעה כרכיב בתוך מערכת כוללת שעשתה את דרכה לסין.

ישראל מחויבת להיענות לתכתיבים אמריקאיים בנושא הסיני הן לאור היחסים האסטרטגיים בין הארצות, והן בגלל שארה"ב מצידה מעבירה לישראל טכנולוגיה מתקדמת ביותר משלה ואף סיוע ביטחוני שנתי בסך כשלושה מיליארד דולר.

את הבדיקה בפרשה ערך מאיר שליט בעצמו, שגילה כי הרכיב המדובר נמכר למדינה אירופית ומשם הגיע לסין.

בעקבות הפרשה החדשה, שנידונה בדרגים הגבוהים ביותר במערכות הביטחון של שתי הארצות, יצא מאיר שליט להתנצל בפני האמריקאים, וכאמור לאחר שובו לישראל בסוף השבוע האחרון, הוא צפוי לסיים את תפקידו בקרוב. הודעה רשמית על סיום תפקידו צפויה השבוע.

ממשרד הביטחון לא נמסרה תגובה לפרסום זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 22-12-2013, 18:13
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "ראש אפ"י פורש על רקע ייצוא טכנולוגיה שהגיעה לסין"

כתבת:
"בנוסף, תבעו האמריקאים להנהיג מנגנון פיקוח על היצוא הביטחוני הישראלי, מחשש שטכנולוגיה ישראלית ואמריקאית תועבר על ידי ישראל, לגורמים שנחשבם עוינים בעיניים אמריקאיות"

"הנושא הסיני נחשב רגיש במיוחד, משום שלמרות המגבלות החמורות על יצוא ביטחוני לסין, לישראל, ככלל, יש עניין עצום בחיזוק הקשרים המדיניים עימה ובחיזוק קשרי המסחר, לאור העובדה שכלכלת סין צומחת בקצב מסחרר".

"ישראל מחויבת להיענות לתכתיבים אמריקאיים בנושא הסיני הן לאור היחסים האסטרטגיים בין הארצות, והן בגלל שארה"ב מצידה מעבירה לישראל טכנולוגיה מתקדמת ביותר משלה ואף סיוע ביטחוני שנתי בסך 3 מיליארד דולר לשנה".


ישראל ניראת לי כרגע כמדינה היחידה שארה"ב מתמרנת אותה כרצונה. גם מדינות המפרץ שעייפו מהדרך שבה ארה"ב מתנהלת במזרח התיכון, מוכנות לשלם כ-2 מיליארד דולר לרוסיה עבור עיסקת נשק שאולי תצא לפועל בין מצרים ורוסיה, וזאת בראש ובראשונה כאקט נגד המדיניות של ארה"ב באיזור. לארה"ב אין בעיות עם חימוש מדינות עוינות לישראל כל עוד זה תואם את מחשבתם.

מה ישראל תפסיד אם היא תודיע לארה"ב שמכירות של ציוד ישראלי, לסין או לכל מדינה אחרת, זה עינינה של ישראל ואין לארה"ב יכולת ווטו בנושא זה? לדעתי רוסיה וסין יכולות לתת לישראל הגנה ביטחונית טובה יותר מזו של ארה"ב. כרגע ארה"ב וישראל הם "השטן הגדול והקטן" קשה לי לראות את מדינות ערב חושבות באותה צורה אם ישראל תחשב גם כבעלת ברית של רוסיה וסין.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 22-12-2013, 19:03
  Cu1 Cu1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.03.11
הודעות: 2,961
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "כתבת: [right]"בנוסף, תבעו..."

נראה לי עלית על משהוא מהפכני , מצאת את מקור הסיבה לסיכסוך הישראלי ערבי , זה הכל בגלל קשרי ישראל ארצות הברית ישראל. איך לא חשבו על זה קודם.
ומה ישראל תפסיד על קצה המזלג רק כמה דוגמאות :
1. וטו כמעט אוטמטי על כל החלטה נגדה במועצת הבטחון (לא סין ולא רוסיה תתן לישראל את זה).
2. סיוע בטחוני ב 3 מליארד דולר - ולא הלוואה רוסית לקניית מטוסים דור שלשי וחצי זה לא שווה ערך.
3. גישה לרכיבים שמשמשים את התעשייה הבטחונית.
4. מטוסים מדור 5 שאמורים להגיע עוד שנתיים (ולא "החמקן" הרוסי לא יכול לתת מענה מבחנת לוחות הזמנים, אי אפשר להשוות שני אבות טיפות עם מנוע שרחוק להיות מחמקן ל 100 מטוסים טסים).
5. מלאי תחמושת שהאמרקאים מחזיקים כאן לשעת חרום.
6. עשרות מליארדי דולרים של הסבת הטכנולוגיה המערבית לטכנולוגיה רוסית/סינית (חלפים , מלאים , אימונים , רכש וכולי)

היי , אבל בשביל שלום אוטומטי עם מדינות ערב , גדודי רקטות טרומבאריות , מיג 29 בשמיים והכי חשוב BMP3 עם עשרה תותחים בקטרים שונים זה שווה.

ועל זה כבר כבר כתב אלתרמן "עוד חוזר הניגון"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 22-12-2013, 19:21
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.07.05
הודעות: 1,938
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "כתבת: [right]"בנוסף, תבעו..."

מה שאתה (ואחרים) אומרים כאילו יש לאמריקאים יש תחליף הוא פשוט חסר כל אחיזה במציאות. אם נסתכל על מה שהאמריקאים נותנים לנו:
1. תמיכה פוליטית והגנה בגופים בינלאומים שונים ובראשם מועצת הביטחון - הרוסים והסינים לא תמכו בנו עד היום, ומאחר והן יותר חפצות ביקרן של מדינות שעויינות לנו, אין גם סיבה שזה ישתנה בעתיד. זה לא שאנחנו יכולים לפתות אותם בעסקאות ענק ששוות מיליארדים כמו שהערבים יכולים.
2. גישה לטכנולוגיה אמריקאית צבאית מתקדמת - עם כל הכבוד לפטריוטים כאן שמריירים על אמל"ח רוסי, לאמריקאים יש עדיין יותר מה להציע לנו בתחום הזה.
3. תמיכה כלכלית והענקת סיוע בשגרה ובחירום - זה הדבר היחיד שהן עוד איכשהו יכולות להתחרות באמריקאים. אם כי אני לא מכיר כמה רוסיה וסין נוהגות לתת סיוע בחינם למדינות החסות שלהן (עד כמה שאני זוכר גם מה שהרוסים מעבירים כיום לסוריה נרשם על החשבון). ובכל מקרה המעבר מהסתמכות על אמל"ח אמריקאי לאמל"ח מזרחי ידרוש השקעה ראשונית אדירה שחורגת בהרבה מהסכומים שאנחנו מקבלים מהאמריקאים בשגרה.

וכמובן שצריך לזכור את הדבר הכי חשוב והוא שארה"ב היא בערך המדינה היחידה בעולם עם קהילה יהודית חזקה ומשפיעה, לובי פרו-ישראלי ועם ציבור שעוד אוהד את ישראל ברובו. גם אם זו לא ערובה מוחלטת לתמיכה בישראל, לכל ממשל אמריקאי תמיד תיהיה בעיה לפעול נגד האינטרס הישראלי בגלל שהאופוזיציה תוכל לנגח אותו על זה אחר כך. לציבור הרוסי כלל לא אכפת מישראל, ובמילא פוטין לא ממש מחוייב לדעה של הציבור הרוסי.


ברור לכל בר דעת שאנחנו מרוויחים יותר מהאמריקאים ממערכת היחסים ביננו, כך שזה יהיה אידיוטי לחלוטין שאנחנו ניהיה אלה שנבקש לנתק את הקשר הזה כל עוד אפשר להמשיך בו.
_____________________________________


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 23-12-2013, 12:31
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.07.05
הודעות: 1,938
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "אני לא כתבתי להתנתק מארה"ב או..."

אז לא, אי אפשר לקבל עצמאות כזאת בלי לספוג פיחות במעמד שלנו. האמריקאים משקיעים בנו הרבה מאוד במשך זמן רב ויש להם את הזכות להציב דרישות בתמורה, וטו על מכירה של ציוד רגיש לסין פעם בכמה זמן זה בהחלט מחיר משתלם בהשוואה למה שאנחנו מקבלים.

כדאי להוציא מהראש את המחשבה שאנחנו עושים לאמריקאים טובה בזה שאנחנו מוכנים לקחת את הסחורה שלהם בחינם, יש להם מספיק בעלות ברית אחרות כמו גם כוחות הביטחון האמריקאים עצמם שישמחו מאוד לקבל כל שנה ציוד בשווי 3 מיליארד דולר במקומנו. לתעשיה האמריקאית זה כמובן לא משנה מי הלקוח, כך שאנחנו לא עושים לכלכלה שלהם שום טובה.

וכמו כן מספרתי את הסעיפים לפי החשיבות, שים לב שהסיוע הצבאי בשגרה רק במקום השלישי. כמובן שהסיוע בחירום קריטי הרבה יותר, אבל אמרת "3 מיליארד" אז אני מניח שלא לזה התכוונת.
_____________________________________



נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 23-12-2013 בשעה 12:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 24-12-2013, 01:24
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "אז לא, אי אפשר לקבל עצמאות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סמוראי
אז לא, אי אפשר לקבל עצמאות כזאת בלי לספוג פיחות במעמד שלנו. האמריקאים משקיעים בנו הרבה מאוד במשך זמן רב ויש להם את הזכות להציב דרישות בתמורה, וטו על מכירה של ציוד רגיש לסין פעם בכמה זמן, זה בהחלט מחיר משתלם בהשוואה למה שאנחנו מקבלים.

אין לי את הידע לכמת את מה שהם נותנים לנו ומה שאנו נותנים להם. אבל ברור שאנו לא מקבצי נדבות, ישראל מעבירה לארה"ב ידע רב בנושא יירוט טילים, היכולות של החץ-3, לפי מה שקראתי, השכיבו את האמריקאים. כזכור לאמריקאים היו כשלונות רבים בניסויים עם המיירט GMD.
גם ההצלחות האמריקאיות בלחימה עם הטק"א העירקי באו ממידע שישראל נתנה להם. אני לא מכיר את כל המידע בנושאי העברת טכנולוגיה לאמריקאים, אבל שוב, אנו לא עניים בפתח ומה שהם מקבלים שווה הרבה כסף וחיים.

ציטוט:
כדאי להוציא מהראש את המחשבה שאנחנו עושים לאמריקאים טובה בזה שאנחנו מוכנים לקחת את הסחורה שלהם בחינם, יש להם מספיק בעלות ברית אחרות כמו גם כוחות הביטחון האמריקאים עצמם שישמחו מאוד לקבל כל שנה ציוד בשווי 3 מיליארד דולר במקומנו. לתעשיה האמריקאית זה כמובן לא משנה מי הלקוח, כך שאנחנו לא עושים לכלכלה שלהם שום טובה.
וכמו כן מספרתי את הסעיפים לפי החשיבות, שים לב שהסיוע הצבאי בשגרה רק במקום השלישי. כמובן שהסיוע בחירום קריטי הרבה יותר, אבל אמרת "3 מיליארד" אז אני מניח שלא לזה התכוונת.

בנושא הסיוע הצבאי לישראל, צריך לזכור שאם ארה"ב תרצה לסייע למפעלי התעשיה הביטחונית שלה דרך תקציב הבטחון זו תהיה בעיה תקציבית, לעומת זאת לתקצב את התעשיות הבטחוניות דרך מכירות נשק לישראל, זו דרך שנוחה לכל הצדדים.

לסיכום אני לא מרגיש חייב לאמריקאים, ולכן אני הייתי משפר את היחסים עם רוסיה וסין, ויש הרבה דרכים לעשות זאת מבלי לשבור את הכלים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:10

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר