02-12-2013, 17:28
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ahuva_edri
שלום לכולם,
הנכסף.
חשבתי על משפטים - אבל השוק מוצף...
חשבתי על מנהל עסקים - אבל היחס מזלזל...
חשבתי על מדעי המחשב- אבל נבהלתי כשראיתי סילבוס שמלא במקצועות המתמטיקה
חשבתי על כלכלה - אבל גם ירדתי מזה בעקבות המתמטיקה והפחד להיות פקידת בנק קטנה
בשורה התחתונה - רוצה להנות מהתואר, מהעבודה שבדרך ולחיות ברווחה כלכלית.
|
שני הסנט שלי...
ראשית בהצלחה.
מספיק לקרוא YNET כדי להבין שהמשוואה של תואר=רווחה כלכלית הוא מופרך.
בראש שלי אני מחלק לימודים גבוהים מהאספקט הזה לכמה קבוצות.
הראשונה זאת שסביר להניח שתיתן לך רווחה כלכלית ותשים אותך בצד הנוח של המעמד הבינוני שם נמצאים הרוב הגדול אם לא כול מקצועות ההנדסה, אפשר להוסיף גם רפואה וראיית חשבון.
הקבוצה השנייה היא מקצועות שאין בין התואר לשוק העבודה קשר ישיר. שם אפשר למצוא את ההארדקור של מדעי הרוח. (פילוספיה, אומנות, מחשבת וכד')
הקבוצה השלישית, תארים שנותנים תואר ועבודה, אך שמים אותך מבחינת השכר באמצע של המעמד הבינוני. שם נמצאים המקצועות הפארא-רפואיים (סיעוד, רפואת חירום, פזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק) עבודה סוציאלית. ובטח עוד כמה כאלו שאני לא ממש מכיר. היתרון שלהם זה שבדרך כלל מדובר בעבודה מעניינת, סביר להניח שתמצאי מקום לעבוד אבל סיכוי טוב שתרגישי שאת לא מרוויחה מספיק. (בין 7000 ל 15000 שקל בחודש ברוטו)
הקבוצה הרביעית היא תארים שאולי נותנים עבודה ואולי מאפשרים להתפרנס, אבל עלולים להיות בעייתיים. שם כנראה נמצאים מקצועות התקשורת לסוגם, מדעי החברה, ואני לא בטוח לאיפה נכנס כלכלה מנהל עסקים אבל נראה לי שגם לכאן.
הקבוצה החמישית היא המקצועות שהעתיד הוא בעיקר באקדמיה ובשוק יש מעט משרות אבל עם שכר מכובד. שם נמצאים המדעים, בעיקר ביולוגיה ומדעי המוח.
לכימאים, פיזקאים ומתמטיקאים, בעיקר לטובים שבהם יש הרבה יותר דרישה בשוק בחוץ.
ובטח יש עוד כמה קבוצות שלא חשבתי עליהם, אתם מוזמנים לנסות להוסיף.