|
16-11-2013, 16:10
|
חסום
|
|
חבר מתאריך: 15.11.13
הודעות: 206
|
|
לתכנן טיול
קודם כל לגבי דרכון
המטרה של הנוהל הזה (500 שח, למי שאיבד) היא שלא תאבד דרכונים. הדרכונים הישראלים הם פח, ונורא קלים לזיוף, או להחליף תמונה. חוץ מזה שהיו מקרים של אנשים שמכרו אותם. אחלה מדיניות.
לעניינו...
אני מניח שזה טיול רציני ראשון.
ההמלצה שלי? אל תתכנן יותר מידיי. חשוב להתכונן, לעשות שיעורי בית, ולדעת לאן אתה הולך, מה יש שם, איזה סכנות יש, אטרקציות, ודברים לעשות, ולחשוב בגדול מה אתה רוצה לעשות. אבל תנסה לבוא כמה שיותר עם ראש פתוח, וגמיש.
כיוון כללי כבר יש לך. אז את החלק הקשה עברת . מזרח אסיה וניו זילנד, אלה אחלה יעדים, עכשיו נשאר רק להחליט מה אתה רוצה לעשות שם. תשאל חברים שהיו שם, גם פה בפורום יש הרבה, תנסה לאסוף כמה שיותר המלצות מאנשים. חוץ מזה יש הרבה אתרים למטיילים ישראלים, ו"אירופאים" (אמריקאים ואוסטרלים הם כמו אירופאים אבל יותר מעצבנים). Lonely Planet , WikiTravel , TripAdvisor , עולים לי לראש. את הספרים של לונלי פלאנט אפשר לגנוב\ להשאיל\ להוריד. חשוב גם שתחפש באתרים ישראלים, כי בכל זאת אנחנו לא אירופאים.
כשיש לך פחות או יותר רשימה של דברים לעשות, לראות, ומקומות להיות בהם, תתחיל לתכנן מסלול. רק תהיה מוכן לשנות אותו או בכלל לזרוק אותו לפח כשאתה שם. העניין הוא, שעד שתגיע לשם, ותתחיל להסתובב ולעשות דברים, לא תדע באמת מה אתה רוצה. אולי תרצה לטייל באזורים כפריים נידחים, אולי תרצה לעשות טראקים מטורפים ומאתגרים, אולי תרצה להסתובב במוזיאונים ואתרים ארכאולוגיים וללמוד על התרבות של המקום, אולי תרצה להסתובב בערים לקנות שיט ולהכיר אנשים, אולי תרצה לשבת כל היום על החוף ולהשתזף, ואולי תרצה ללכת כל יום למסיבה אחרת ולנסות את כל סוגי הסמים בעולם. אולי תכיר מישהי ותטיילו ביחד, וכל התוכניות שלכם ישתנו. ואולי תרצה לעשות חודש קורס צלילה... כנראה תמצא שילוב שיתאים לך, אבל אתה לא יכול לתכנן את זה מראש. האלמנט שישפיע הכי הרבה על המסלול שלך יהיה אנשים שתכיר בדרך.
הפן הכי חשוב בתוכנית לטיול, לדעתי, הוא הכלכלי. לפי המסלול אתה תוכל להעריך כמה יעלה לך חודש בכל מקום, ולפי זה לתכנן את אורך ואופי הטיול. טיולים גדולים בד"כ תלויים בכסף ולא בזמן.
אין בעיה לטייל לבד, אתה גם תכיר מלא אנשים בדרך. יש בעיה "לנחות" לבד. זה תלוי ביעד, אבל בכל מקרה עדיף "לנחות" עם מישהו שאתה קצת מכיר ויכול לסמוך עליו. יש מגוון של פורמים באינטרנט שאנשים מחפשים בני זוג ל"נחיתה רכה" . עוד נקודה חלשה כשמטיילים לבד זה נסיעות. בהחלט אפשר להסתדר, גם במקומות לא סימפתיים, אבל חשוב להפעיל את הראש. תמנע מלשהות במקומות מועדים לפורענות, כשאתה לבד ועם כל הציוד שלך. לפעמים זה גם אומר לשלם יותר על מונית או מלון.
תחשוב עם איזה קהל אתה מטייל, ישראלים, אירופאים, ואיזה אנשים. טיול זאת הזדמנות מעולה להכיר אנשים מכל העולם. מצד שני כדאי לדעת איפה נמצאים בתי חב"ד ו"מקומות של ישראלים". ככל שמתרחקים מהארץ "כל ישראל ערבים" מקבל תוקף.
הוסטלים
ההוסטלים\ גסט האוסים\ מלונות\ חושות שתישן בהם, זה האנשים שתכיר.
Overland
עוד המלצה קטנה שלי, היא נסיעות יבשתיות, ולא טיסות. בלי קשר למחיר, אם לוקחים בחשבון אש"ל הרבה פעמים טיסות זה יותר זול. נסיעות נותנות לך הזדמנות להכיר אנשים ומקומות בדרך שבחיים לא היית נתקל בהם אחרת. עוד המלצה זה להתרחק מה Beaten Path , גם הישראלי, וגם ה"אירופאי" , אתה תפגוש הרבה יותר אנשים מעניינים ומקומות מעניינים ככל שתתרחק מהיעדים התיירותיים, ומהאנשים שהפרנסה שלהם זה (לעשוק) תיירים. את שתי ההמלצות תיקח בגבול הטעם הטוב, כן?
אל תתקמצן
עוד עצה - אל תתקמצן. אל תהיה מהישראלים המגעילים האלה שמתווכחים עם איזה מוכר, שמרוויח שני שקל ביום, במשך שעה וחצי על עשרים אגורות. זה גם יעזור לך לפעמים לקבל יחס יותר טוב. גם אל תהיה פראייר... בכל זאת יש לנו מוניטין לשמור עליו
ציוד
הרשימה של סרפד נפלאה למי שבמודע נוסע לעשות טראקים. העניין הוא שאתה לא יודע מה תצטרך, ואת הכל תוכל להשיג שם, ואולי יותר בזול. עוד נקודה זה, שאתה רוצה לסחוב עליך את המינימום הנחוץ, מהסיבה הפשוטה, שאתה תכלס סוחב אותו עליך. זה נורא קל לדחוף את כל הארון למזוודה כשנוסעים לחו"ל עם המשפחה, זה סיפור אחר כשאתה צריך ללכת עם שני תיקים ששוקלים עשרות ק"ג, 6 ק"מ להוסטל באמצע עיירה שאין בה מדרכות, כי שם השאיר אותך האוטובוס, ולילה, ואין מי שיסיע אותך.
ציוד הכרחי לדעתי:
מוצ'ילה (תרמיל גדול) - מילה אחת: תשקיע.
תיק יום - מה שתסחב הכי הרבה. לדעתי עדיף תיק 20+ ליטר ("אופניים") עדיף על הגדולים, אבל אף אחד לא מסכים איתי.
נעלי הליכה- בד"כ כדאי לקחת נעלי טיולים טובות, לפעמים עדיף נעלי ספורט. אפשר גם וגם. חשוב לציין שבדרום אמריקה ואסיה אתה מאוד תתקשה למצוא נעליים במידה 45!
סנלדי שורש- כי זה כיף, וככה מזהים ישראלים.
תחתונים וגרביים - נשמע שטותי, יותר חשוב מהרבה דברים אחרים.
בגדי טיולים (חולצות מנדפות, מכנסיים עם מלא ריצ' רצ'ים) - אחלה דבר, ושווה כל שקל. רק תנסה לקנות דברים שיתאימו גם ליום יום.
סט בגדים ליציאות- כי באנו לתת עבודה
תיק רחצה - רק לא להגזים
תרופות - אקמול, אנטיביוטיקה חזקה, מד חום, פחם פעיל (שילשול)
בגדול תחשוב שבוע+ בין כביסות, גרביים\תחתונים אפשר ללבוש פעמיים (תחתונים זה אופציונאלי).
ותכוון למזג אוויר שאתה נוסע עליו, מיותר להביא בגדים חמים למדינה טרופית.
ציוד נחמד
כיסויים לתיקים- רוב תיקי היום באים עם כיסוי גשם. למוצ'ילות גדולות, צריך לקנות. גם יעיל נגד גנבים, ולכל הישראלים יש.
דוחה יתושים - מציל חיים (מלרייה, ופסיכוזה) הירוק של סנו מעולה.
תרמי- שוקל כלום, ומחמם מאוד.
שקיות זבל- טיפשי, אך שימושי.
אולר- שוקל כלום, ומאוד שימושי.
פנס ראש- כמו האולר.
ג'ל אלכוהול לידיים- כי דיזנטריה.
משקפיים נוספים - אם אתה משקפופר
שקית אטומה למים- טלפון + נהר\ מבול
שקית שתיה - אחלה דבר
כדורי כלור לטיהור מים- תלוי בטיול, יכול להיות מציל חיים.
מנעול- לוקרים בהוסטלים, הכיסוי של המוצ'ילה.
אם אתה מתכוון לטייל בג'ונגלים, כדאי מאוד ללבוש בגדים בהירים, דקים, וארוכים.
את כל שאר הציוד שאולי תצטרך (אוהל, שק"ש, פליז) אפשר לקנות\להשיג\להשאיל. במקומות שמוציאים טראקים מאורגנים בד"כ יש את הציוד הזה להשאלה.
לדעתי לפחות, תמיד עדיף לקחת את המינימום ולקנות, מאשר להשאיר דברים כי כבד לך.
שעון
אל תיקח אתך שעון. אין שום דבר יותר מיותר בטיול מחתיכת פלסטיק על היד שמזכירה לך את השעה, התאריך, ואיזה יום היום. וזה נראה גיי.
אל תראה גיי, ישדדו אותך. הכוונה לא לסקס עם גברים, זה דווקא בסדר. אל תראה כמו תייר שוקיסט בהלם.
כסף
תמיד שיהיה עליך מזומן. ותמיד שיהיה לך 100 דולר מוחבא באיזה תיק. האמצעי הכי יעיל בחו"ל זה כרטיסי אשראי. בד"כ יותר זול להוציא כסף מאשר לגהץ (שערי המרה). כדאי מאוד שיהיו לך שניים ובמקומות שונים, בארנק, ובמוצ'ילה, או בלוקר אם יש בהוסטל. ותרשום מספר הטלפון של המוקד של חברת האשראי. המחאות נוסעים, זה זבל.
מסמכים
תוציא רישיון בינלאומי. קח אתך את הרישיון שלך, ותשמור אותו בנפרד מהדרכון. אם איבדת את הדרכון אכלת זין. אין מילה יותר מעודנת. תצטרך לנסוע לשגרירות (לא קונסוליה), שנמצאת כנראה רחוק ממך, ותקבל תעודת מעבר (לא דרכון), מה שאומר שתהיה חייב להוציא ויזה לכל יעד שתרצה לנסוע אליו. עדיף תמיד להשאיר את הדרכון נעול במקום בטוח, ולהסתובב עם הרישיון.
סים מקומי
עולה כלום כסף, מאפשר לעשות שיחות מקומיות בזול (מאוד מאוד שימושי), ושיחות בינלאומיות במחיר סביר. ומאפשר לך להיות זמין כל הזמן. יש מדינות שמשתלם לעשות בהן חבילות גלישה, לא מזיק לשאול.
סקייפ
הדרך הכי זולה לתקשר עם אנשים בארץ, לטלפון , או סקייפ לסקייפ.
חיסונים ומלריה
פנה לאחת ממרפאות המטיילים שיש בארץ, ותברר איזה חיסונים כדאי לך לעשות. אם אתה נכנס לאזורים טרופיים נגועים במלריה, קח כדורים. מלריה בתרחיש הכי אופטימי זה שבוע עם חום של 40+
ביטוח
הביטוח של הכללית אחלה, אבל כדאי לעשות סקר ולהשוות. הרבה חברות אשראי נותנות ביטוח חינם לנוסעים לחו"ל. צריך רק להתקשר ולהפעיל אותו. הביטוח שלהן זבל אבל זה חינם, ובנוסף, והתנאים לביטוח מטען טובים.
משרד החוץ
לפני שאתה נוסע למדינה תברר אם אתה צריך ויזה. גם לקרוא קצת על המדינה באתר של משרד החוץ זה רעיון טוב. אם אתה במדינה פרימיטיבית במיוחד, כדאי לשמור איפשהו את הטלפון של שגרירות ישראל, ולהירשם בשגרירות, אבל אף אחד לא עושה את זה.
לפטופ
ההמלצה האחרונה שלי, שתלויה בעיקר בך, היא שתיקח אתך מחשב נייד. אין שום דבר שיעזור לך יותר לתכנן את הטיול שלך תוך כדי תנועה ממחשב, להזמין הוסטלים \ מלונות \ טיסות, לקרוא על יעדים, אטרקציות, המלצות, ספרי טיולים, ובכלל. אתה משלם אלף ש"ח, ועוד קילו, בשביל להוסיף המון גמישות לטיול שלך.
מה שכן , זה שאני ממליץ שתיקח את הנטבוק הכי קטן, קל, וזול, שתוכל למצוא, ותקבל את העובדה שהסיכוי שלו להיגנב או להישבר הוא דיי גבוה.
|
|