|
20-11-2004, 08:49
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
תגובה :
ציטוט:
. אבל יש עיניין עקרוני בצה"ל שלפני ירי מעשי צריך לקבל אישור ואם לא מקבלים אישור אז לא יורים
|
כוח צלפים קיבול אישור ירי מיוחד שהיה תקף רק לגביהם ממפקד אוגדת עזה בעצמו , אם אני לא טועה . האישור בא כדי לאפשר להם לבצע את המטרה לשמם הכוח נוצר - איזושהיא תשתית אנטי סנייפינג שעד אז לא הייתה קיימת בעזה , למרות הטרדות חוזרות ונשנות של צלפים על המוצבים בגזרה הדרומית . האישור הזה איפשר להם לבצע את עבודתם . הצלף עובד לפי שיטת מזהה-מקטלג-יורה , מה שמאפשר בסוף את "one shoot-one kill" המפורסם . צלף לא אמור לבקש אישורים אינסופיים (על עצמי אני יודע שאישור כזה יכול לקחת עד 40 דקות . מחבל לא מחכה עד לאישור ירי , כמה שזה נשמע מוזר ) .
האישור בוטל בבוא זכאי כמפקד עוגדת עזה , מה שהיקשה מאוד על עבודתם .
הסטטיסטיקה שלהם מדבר בעד עצמה . בכל חודשי פעולתם , פעם אחת הם לא הרגו אזרח . עכשיו בוא נסתכל על משהו שקרה , בוא נגיד , לפני יומיים . שמעת על כוח צה"ל שירה והרג 3 חיילים ממצריים ? הכוח זיהה אותם , הכוח ביקש אישור לירי , הכוח קיבל אותו אחרי יותר מחצי שעה (!!) , שבחצי שעה הזאת מפקד טנק היה יכול לוודות 10 פעמיים שהוא מסתכל למקום לא נכון . היה יכול לסגור אינסוף מעגלים , היה יכול להבין שמשהו פה מוזר . כל זה לא קרה , ואחרי שהוא אכן קיבל אישור לירי , הוא ירה . והרג שלושה חיילים מצריים . לא ידוע של מי הפאשלה , אך אני אנחש שזה היה של מפקד הטנק (לי קרה מקרה דומה , ובמזל בשנייה האחרונה נמנע אסון) . אז , אין פה אשמה על צה"ל - בכל זאת , יש מכסות כ"א למלא , ומה לעשות , לוקחים לסגל פיקוד גם לא את הכי מבריקים . זה מקרה שקרה לפני יומיים . המון אירועים לא מדוווחים כי אף אחד במזל לא נפגע בסוף , ויותר מזל משכל . הרעיון פה פשוט :
נוהל פתיחה באש שחייבים לבקש אישור מדרגים גבוהים בא למנוע תופעה של "אצבע קלה על ההדק" . ברוב המקרים , הסיפור הוא , שאותו המח"ט או מי שזה לא יהיה , לא מבין את הסיטואציה , ואותו מפקד בשטח בהצלחה מרובה יכול לנתח את המצב כמו אותו מח"ט , ויש לו את הכלים - הוא זה שנמצא בשטח . בפועל , מה שהדבר גרם , זאת סחבת ביורוקרטית , כשמבקשים אישור מחמ"ל , ואילו בתורם מתקשרים ללשכה , וזה בדיוק הלך לחרבן , והוא בדיוק בישיבה , וזה שותה את הקפה של הבוקר , ולזה פתאום לא בא לתת אישור . זה גורר סחבת של עשרות דקות ארוכות !!! במקרים רבים , ההצלחה של צה"ל בפעולה בשטחים היא למרות ההוראות פתיחה באש ולא בגללם , והרבה פעמיים נאלצו הכוחות בשטח לכופף או פשוט לוותר אל נוהלי פתיחה באש . כמובן , הדבר הזה ידוע אך מעדיפים להעלים עין במקרה שהדבר הביא תוצאות .
וכל הכללי פתיחה באש האלו אולי טובים למקרה של ירי פגזי טנקים , כי אכן הדבר יכול לגרום לנזק היקפי שאולי אפשר למנוע אותו . אך , לבקש אישור לירי צלף ממח"ט !!!! - הדבר הוא בלתי הגיוני בעליל , ונוגד את תורת הצלפות .
אין קשר לזה שהצצנים באו ממנטליות אחרת . מדובר בכללי פתיחה באש מפגרים . למה החזירו אותם (אחרי שנתנו להם את הכללי פתיחה באש מהירים ) ? לא אני הוא זה שיגיד לך , אבל משהו מסריח פה .
מכיר גדוד כזה בצה"ל שנקרא גדס"ר ? עם יש משהו בצה"ל שראוי להקרא "שכונה" , זה המקום הזה . אינספור חוקים ותקנות נשברים במקום הזה מדי יום ביומו . אז למה אותם לא זורקים לעזאזל ? בגלל כמה סיבות , שאחת מהם היא שאין בעלי מקצוע יותר טובים מהם . כמו שלא היה כוח צלפים יותר מיומן מצצנים . אך , מה לעשות ...
בקשר למנטליות , זה לא כל כך קשור למבוגרים . אחד התכונות ממש גרועות של ישראלים היא חוסר סבלנות בסיסי (כמו לראות חייל שחזר משמירה של 4 שעות , כאילו הוא עבר מלחמת עולם ) . הכל מהר מהר וזריז , רוצים כבר לראות תוצאות , רוצים כבר לסיים ולחזור הביתה . זאת תכונה שממש נוגדת את כל עיקרון הצלפים , וזה אחד הדברים שעושה אותם לצלפיים מקצועים , מלהבדיל ל"צלפי סוף שבוע" שכרגע מכשיר בצה"ל (בלי לפגוע באף אחד) .
|
|