10-09-2013, 18:16
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
אז ראיתי-
(ספוילרים מפה, אין לי כוח לעשות סינונים וכאלה אז מי שלא מעוניין להפסיק לקרוא פה)
מיותר לציין בשלב הזה שאין כל קשר בין הספר לסרט. יש קריצות קטנטנות שלא מצדיקות לרשום שהאחד מבוסס על השני (הכלבים, האופניים, כאלה). למעשה לראות את הסרט רק הגביר את הכעס שלי כלפי ברוקס שפרש את חסותו היות והסרט גם סותר ספרים אחרים שלו (המדריך להישרדות וכו').
גם סרט זומבים הוא לא. לא מצאתי שום הגיון בזמני הדגירה השונים (מ10 שניות עד 15 דקות, למרות שבפועל רק רואים את הדגירות המהירות וכל הזמן. משום מה גם אחרי שפיט לומד שיש מקרי דגירה של 15 דקות הוא עדיין מסתמך באופן אבסולוטי ועיוור על חוק ה10 שניות) גם אין שום הגיון בכך שנשיכה מדביקה אבל דימום לתוך הפה והעין של מישהו לא. אם היה מדובר בשריטה אז ניחא, תמיד יש סביב זה דיון, אבל זה מוגזם (הסצינה על הגג באיסוף עם המסוק), גם הסיפור של הסוכן CIA על זה שצפון קוריאה עקרה ל23 מיליון תושבים שיניים בתוך יומיים או משהו- לא רק שמופרך לוגיסטי- גם לא יכול לבלום את ההתפשטות, רק להאט אותה קצת. בנוסף למיטב ידיעתי אין מחסום בלתי עביר בין הקוריאות (יש מכשול מעכב) או בין צפ"ק לסין וכו'. מודבקים חיצוניים בעלי שיניים עדיין יכולים להיכנס למדינה.
אז זה יותר סרט אסונות-אפוקליפטי שנגרם ע"י וירוס במקום ע"י התחממות גלובלית או התרסקות של אסטרואיד.
ככזה התשדלתי להתייחס אליו וככזה הוא היה בינוני. יש לו המון חורים בעלילה (המון...את חלקם ציינתי למעלה, חלקם אין לי כוח להיזכר. גם בישראל כל הסיפור מופרך אבל ביוחד הלוגיסטיקה של להרים חומה כמו שהייתה שם בתוך שבוע. זה פשוט בלתי אפשרי) יש לו המון אי דיוקים (בעיקר בישראל ובעברית- כי זה חורה במיוחד, אבל לא רק) אבל יש לו גם סצינות "מאקרו" יפות מאוד, בעיקר בסוף, משהו שאני מרגיש שחסר הרבה מאוד בסרטי אפוקליפסה. יש בד"כ קצת אירועים עולמיים בקטנה ואולי טיפונת בסוף וכל האמצע מתמקד רק במיקרו של מי שהסרט מלווה, פה מדי פעם היה מעין מבט כללי/איזורי על המתרחש, זה מוסיף.
כן הייתה נקודה חיובית שאני רוצה לציין וזה ה"חיסון" שהם מצאו. אם אכן קיים דבר כזה בטבע כפי שהם אמרו הרי שמגיע להם ח"ח גם על היצירתיות שברתימה של זה וגם בעצם ההופעה של חיסון. תמיד חותרים לקראת חיסון, זאת בד"כ המטרה של הסרטים האלה- אבל אף פעם לא מגיעים אליה או שפוטרים אותה ב"סתם חיסון". הקונספט פה היה מעניין ודי מגניב, אם כי אני חושב שהוא ייושם בצורה די מצ'וקמקת.
|