27-08-2013, 21:04
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
לא קיבלתי תשובות מהלינק.
ניקח חלבון. בלינק יש הרבה מידע מאוד מעורפל שאמינותו מוטלת בספק, אבל נזרום.
אדם שמנסה לבנות מסת שריר רצוי שיצרוך 2 גרם חלבון על כל קילו משקל (בערך, אני בכוונה אשתמש לשם הנוחות במספרים נוחים), אדם שמנסה להרזות מבלי לאבד יותר מדי מסת שריר 1.5 גרם חלבון על כל קילו, אז נניח שאדם שרוצה להישאר בתחזוקה צריך לצרוך 1גרם על 1 קילו.
עכשיו, אני לא יודע כמה את שוקלת אז נגיד שאת שוקלת 60, כי נראה לי שזה משקל ממוצע לבנות.
אם את שוקלת 60 קילו את זקוקה ל60 גרם חלבון.
נסתכל על אגוזים. האגוז בעל הערך חלבון הגבוה ביותר שמצאתי הוא קשיו. בקשיו יש 17.2 גרם חלבון ל100 גרם אגוזים (אגב, בערך חצי מהערך של טונה ושל אבקת חלבון. קצת יותר מחצי לחזה עוף).
כלומר, בשביל להגיע לכמות החלבון היומית הדרושה לך את צריכה לצרוך כ350 גרם קשיו ליום.
שזה סבבה, קשיו זה טעים מאוד, אבל עקב אכילס בכל התוכנית הזאת הוא (מעבר לכך שקשיו יקר רצח) הערך הקלורי.
אם את צורכת את כל החלבון שלך מאגוזי קשיו, 350 גרם ביום, זה עולה לך ב2074 קלוריות על זה בלבד. (וגם ב160 גרם שומן שהם הרבה מעבר לצריכה היומית המומלצת למשקל הזה, או לכל משקל למעשה וגם ב100 גרם פחמימות שהם כמעט מה שאני צורך ביום ואני שוקל *קצת* יותר מזה)
שוב- אם המשקל שלך הוא 60 קילו, נניח שאת 1.65 (כי זה נראה לי תקין לבנות, שוב) ואת בת 20 אזי הBMR שלך, או כמות הקלוריות שהגוף שלך צורך רק כדי להתקיים הוא 1,800.
כלומר- תאכלי לאכול עוד מעט מאוד דברים אחרים במהלך היממה שלך מבלי להשמין, למעשה הארוחה היחידה שלך ביום תהיה 350 גרם אגוזי קשיו.
אז היות וכנראה זה לא מה שאת עושה והלינק ששלחת אותי אליו אינו מכיל את התשובה- אשמח אם תשתפי אותי איך את כן מגיעה לכמות החלבון המינימלית שדרושה לך ליום- מבלי לאכול מוצרים מן החי וללא תוספים או תחליפים.
אני לא מקנטר, לא יורד עלייך ולא שום דבר. אני באמת מעוניין לדעת.
|
די, רד מהילדה...
אפשר לחיות חיים לא רעים כצמחונים ואפילו בטבעונות. גם אם זה לא הדבר הכי בריא בעולם, אם היא עושה את זה מאידיאולוגיה, שיהיה לה לבריאות. אני (ואתה?) שומר כשרות, גם אני מגביל את האוכל שלי מאידיאולוגיה.
ולעניין- חלבון יש בקטניות ובדגנים, חיבור שלהם נותן פחמימות מלאות.
סייטן, שכמו טופו הוא אבן יסוד אצל טבעונים כתחליף לבשר (עושים מזה סטייקים, המבורגרים וכו') מכיל הרבה חלבון, זה בעצם חלבון חיטה.
את כל הויטמינים והמינרלים אפשר לקבל מהצומח גם בלי כדורים, פרט ל-B12 (הברזל מהצומח קצת פחות איכותי אבל זה לא מה שיהרוג אותה). לגבי B12, המאגרים שבגוף מספיקים לכמה שנים, ומספיק שהיא היתה צמחונית עד לא מזמן כדי לקבל אותו מהביצים והחלב (ודגים, אם היא אכלה). היום גם מוסיפים אותה לקורנפלקס, לחם, חלב סויה וכו'.
להגיד לך שזאת תזונה אופטימלית? ממש לא, היא נוגדת את האבולוציה שלנו כבני אדם, ואת כל ההיסטוריה האנושית. אבל זה ממש לא יגרום לה להתאשפז, ולא לחלות, לא עם עושים את זה נכון ויודעים לגוון.
צ'יבו- לא מטיף מוסר או משהו, אבל רצוי להתייעץ עם מישהו שמבין כדי לראות שאת מקבלת את כל אבני הבניין מהצומח, מגוונת כמו שצריך וכו'. רק כדי שעוד כמה שנים לא תיתקלי בחוסר של אחד מהם. יש מספיק דיאטנים טבעוניים.
ועוד משהו קטן לגולני- ספירת קלוריות היא שטות, מקור הקלוריה ותהליכים בגוף יקבעו האם היא תהיה בעודף או גירעון קלורי.
|